Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zamknięte usta |
Chciałem tylko powiedzieć, że jest mi przykro...... Patrząc na wielu Łomżyniaków zauważyłem, że nie można korzystać ze wspólnego wsparcia, nawet jeśli komuś lub czemuś dzieje się krzywda. Każdy tylko patrzy na siebie i dba o własne dobro. Jeżeli człowieka okradną lub coś mu zniszczą, bądź też pobiją osoba widząca to nie zgłosi na policję bo boi się o własne bezpieczeństwo. A niech inny człowiek cierpi, niech mu się dzieje krzywda, niech nawet zginie.... Własna du...a jest najważniejsza. Apeluję o trochę dobra o trochę współpracy. Teraz tego nie ma i bandyci mogą robić co im się tylko podoba. Ludzie mieszkamy w jednym mieście, nasze dzieci razem chodzą do szkoły, razem przebywamy ze sobą. Okażmy trochę dobrego serca i gdy komuś dzieję się krzywda - zareagujmy. Telefon na policję nic nie kosztuje - a może zdziałać naprawdę dużo!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zamknięte usta |
oooo z tym zgodze sie na 100000000000000000 %....ale niestety tego sie juz raczej nie doczekamy Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Niestety to, co piszesz jest prawdę. Człowiek człowiekowi wilkiem jest. Ludzie często nie potrafią postawić się w sytuacji drugiej osoby, wykazać się zrozumieniem i empatią. Czasem nawet nie zdają sobie sprawy, jak bolesne mogą być. Np. co pomyśli sobie ktoś z rodziny byłego wiceprezydenta, gdy przeczyta pewien wpis na tym forum? Przykre...
|
|
*Jak bolesne mogą być słowa.
|
|
Ciągle rzeba nam sie stawać człowiekami :) tfu! ludźmi . :)
|
|
Wszystko się zgadza trzeba przyznać racje...TYLKO... Nie każdy Policję uważa za kogoś od kogo można liczyć na wsparcie. A stało się tak dlatego, że policja sama sobie taka opinie wyrobiła. Panoszący się w mundurze "stróż prawa" uważający się za nie wiadomo kogo nie jest osobą godną zaufania, stad też nie jest osobą od której oczekuje się pomocy! WHY? Jak ktoś ma zadzwonić na policje skoro ma już doświadczenie/przekonanie, że policja to zło?! wpierdol dla rozrywki / mandaty zamiast pouczeń / wymuszone wylegitymowania się / nieprawne przeszukania / wyzysk / pogarda dla człowieka / brak kultury... z ich strony / Pozatym... policjanci to też ludzie tj. złodzieje, pijaki, ćpuny, paranoicy, histerycy, nieuki, agresorzy...., W TAKICH SPRAWACH POLECAM TELEFON DO ANIOŁA STRÓŻA... -------------------- prosty przykład straży miejskiej w Łomży zamiast pomagać, żeruja na ludziach wpieprzając tłuste pączki... wiec do kogo masz pretensje ? do ludzi ?
|
|
Dodać należy idą ciężkie czasy nie każdy przetrzyma... Bieda głód brak perspektyw będą pchać do coraz to gorszych czynów, wielkie zło stanie się codziennością Zgodnie z zasada. Największym zagrożeniem dla człowieka stanie się sam człowiek Największym zagrożeniem dla człowieka jest sam człowiek Największym zagrożeniem dla człowieka będzie sam człowiek Łomżyniak45 młody raczej nie jesteś jeszcze się nie ogarnąłeś? nie nauczyłeś pozdrawiam
|
|
"Ja, obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, świadom podejmowanych obowiązków Policjanta, ślubuję: służyć wiernie Narodowi, chronić ustanowiony Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej porządek prawny, >>>>strzec bezpieczeństwa Państwa i jego obywateli, nawet z narażeniem życia.<<<<<< Wykonując powierzone mi zadania, ślubuję pilnie przestrzegać prawa, dochować wierności konstytucyjnym organom Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegać dyscypliny służbowej oraz wykonywać rozkazy i polecenia przełożonych. Ślubuję strzec tajemnicy państwowej i służbowej, a także honoru, godności i dobrego imienia służby oraz przestrzegać zasad etyki zawodowej". Ustawa z 6 kwietnia 1990 r. o Policji
|
|
Gdy coś się dzieję niedobrego drugiemu człowiekowi, najłatwiej jest szybko wyobrazić swoją osobę na jego miejscu i oczekiwania jakie by się miało od ludzi postronnych... ale niestety, jak napisane powyżej, ludzie dbają wyłącznie o swoje dobro.
|
|
A CO SIE TOBIE STALO ?
|
|
|
|