Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Proszę o uwagę! Ważne. |
Na ulicy wąskiej od ponad doby chodzi czarny piesek. Musiał być wyrzucony z samochodu, ponieważ jest bardzo przestraszony. Mieszkańcy ulicy dają mi coś do jedzenia, ale prędzej czy potrąci samochód albo inna tragedia. Proszę, spróbujmy mu jakoś pomóc i nie bądźmy obojętni. Wzięłabym pieska do domu, ale mam już zwierzęta i nie mam warunków do trzymania w mieszkaniu kilku psów. Liczy się każda godzina dla tego biednego psa, który miał tak g*wnianego własciciela!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Proszę o uwagę! Ważne. |
Żal mi takich właścicieli. Jeśli nie jesteś w stanie zajmować się pieskiem to oddaj go do schroniska, a nie pozostawiaj go na ulicy na pastwę losu.
|
|
Ja go też widziałem dzisiaj po 18 KMKM Łomża
|
|
No dobrze, na podsumowanie takich sku*wieli, którzy zostawiają takie psy przyjdzie czas później. Macie pomysł co teraz dlatego piska można by zrobić?
|
|
cytat mrucza7: Mieszkańcy ulicy dają mi coś do jedzenia, ale prędzej czy potrąci samochód albo inna tragedia. hahah leżę. Co do psa zadzwonić na STRAŻ MIEJSKĄ. ---------------------------------------------
|
|
faktycznie między 'i' a 'u' jest kolosalna różnica. straż miejska raczej nie pali się do takiej roboty.
|
|
kolosalna odległość* Wybaczcie, już nie myślę co piszę.
|
|
dvw do budy idź leżeć. Do Ciebie mówię dowcipasie. Ciekawe czy wyglądasz jak czopek? Chyba wiesz co to jest? Pozdrawiam osobę, która chce pomóc porzuconemu zwierzakowi. Wesołych Świąt. karturo
|
|
karturo śmieszny jesteś ---------------------------------------------
|
|
dvw sam jesteś śmieszny. skup się na tym, jak znaleźć dom pieskowi, a nie na literówkach.
|
|
mieszkancy ulicy znaczy bezdomni?
|
|
Jak by tego właściciela wywieźć na pustynie i pozostawić na pastwę losu samego sobie !!!! Ah kretynizm. "mucza7" Zawieź go do schroniska to będzie chyba najlepsze rozwiązanie :///
|
|
Na Lipowej też dwa szczeniaki wyrzucone...
|
|
nie mam jak go zawieźć : (
|
|
trzeba dzwonić do schroniska tel. 86-216-31-83 ,ale w święta ciężko kogoś tam zastać. najlepiej próbować w godz. 9-12. Nie odpuszczajcie! Miasto ma obowiązek zająć się takimi bezdomnymi zwierzętami.
|
|
co za czasy żeby zwierze wywalić sobie bo co ? bo przeszkadzało na święta .... szlag mnie trafia. W kościołach pełno ludzi , wierzących się , modlących ale już o słowach z Pisma ,, Coście uczynili Tym braciom moim mniejszym mi żeście uczynili '' nie pamiętają . Taki człowiek nie zasługuje na słowo człowiek a na wyrób człowieko podobny. Bardzo serdecznie pozdrawiam autorkę / autora postu. Cieszę się że są jeszcze ludzie którym nie jest obojętne życie i los zwierzaka. Wesołych świąt . ...Zaufanie to potega....
|
|
Z tym trzeba zrobić porządek tak jak na zachodzie ,czipować a bezdomne usypiać ,a nie tak jak w naszym bogatym kraju wydaje się na utrzymanie 100 psów rocznie 300 tysięcy a na szpitale i szkoły niema pieniędzy
|
|
bajer bardzo długo nad tym myslałes, żeby to wymyśleć.......... czyżby na zachodzie nie było schronisk? Czyzby czipowanie psów w 100% pozbedzie sie bezdomności psów? Czy prędzej obowiązkowa sterylizacja zmniejszyłaby populację psów i kotów a zatrudnienie kilku osób w schronisku to nie jest lepsze , niż te osoby miałyby brać darmy zasiłek z UP. Wszystko ma swoje dobre i złe strony :D
|
|
moze zglosic do schroniska
|
|
Jasne, tylko nie do schroniska a do Urzędu Miasta (taka jest procedura), tak jak sie orientuję w tym temacie. Po za tym odnosnie słów bajera , schronisko sterylizuje i kastruje wszystkie psiaki, czyli przyczynia się do zmniejszenia populacji psów, czyli wnosi swoje plusy.
|
|
Mucza7 opisz proszę jak dokładnie wyglądał ten piesek? Czy jest to mały pinczer z krótką sierścią?
|
|
Czarny kundelek, dłuższa sierść, uszy klapnięte. Pieskiem już ktoś się zajął : )
|
|
dziękuję za informację.cieszę się,że tak to się zakończyło!
|
|
Łomżyńska policja go kupi zapewne.Oni skupują wszystkie psy aby dać zarobić "swoim". ps. Kto widzi psy"OBRRONNE" na ulicach miasta tzn, pojedynczych policjantów z psami obronnymi. Wolą tyłki wozić autami i rozbijać je, a nie strzec miasta. Gratuluję Panu Prezydentowi Miasta Łomża, że godzi się na takiego komendanta w mieście, który nie może wyprowadzić ok. 8 psów z przewodnikami na patrole nocne. Gratuluję zależności. "uważajcie na łomżyńskich kurpiów"
|
|
Ten czarny mały pies obecnie przebywa na stacji ujęcia widy pomiędzy ulicą Piłsudskiego i Konstytucji. Ludzie dają mu jęść, widać że jest wystraszony. jeden
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |