sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Proszę o uwagę! Ważne.

Na ulicy wąskiej od ponad doby chodzi czarny piesek. Musiał być wyrzucony z samochodu, ponieważ jest bardzo przestraszony. Mieszkańcy ulicy dają mi coś do jedzenia, ale prędzej czy potrąci samochód albo inna tragedia.
Proszę, spróbujmy mu jakoś pomóc i nie bądźmy obojętni.
Wzięłabym pieska do domu, ale mam już zwierzęta i nie mam warunków do trzymania w mieszkaniu kilku psów.
Liczy się każda godzina dla tego biednego psa, który miał tak g*wnianego własciciela!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Proszę o uwagę! Ważne.

Żal mi takich właścicieli. Jeśli nie jesteś w stanie zajmować się pieskiem to oddaj go do schroniska, a nie pozostawiaj go na ulicy na pastwę losu.

Ja go też widziałem dzisiaj po 18

KMKM Łomża

No dobrze, na podsumowanie takich sku*wieli, którzy zostawiają takie psy przyjdzie czas później.
Macie pomysł co teraz dlatego piska można by zrobić?

cytat mrucza7: Mieszkańcy ulicy dają mi coś do jedzenia, ale prędzej czy potrąci samochód albo inna tragedia.

hahah leżę. Co do psa zadzwonić na STRAŻ MIEJSKĄ.

---------------------------------------------

faktycznie między 'i' a 'u' jest kolosalna różnica.
straż miejska raczej nie pali się do takiej roboty.

kolosalna odległość*
Wybaczcie, już nie myślę co piszę.

dvw do budy idź leżeć. Do Ciebie mówię dowcipasie. Ciekawe czy wyglądasz jak czopek? Chyba wiesz co to jest? Pozdrawiam osobę, która chce pomóc porzuconemu zwierzakowi. Wesołych Świąt.

karturo

karturo śmieszny jesteś

---------------------------------------------

dvw sam jesteś śmieszny.
skup się na tym, jak znaleźć dom pieskowi, a nie na literówkach.

mieszkancy ulicy znaczy bezdomni?

Jak by tego właściciela wywieźć na pustynie i pozostawić na pastwę losu samego sobie !!!! Ah kretynizm.
"mucza7" Zawieź go do schroniska to będzie chyba najlepsze rozwiązanie :///

Na Lipowej też dwa szczeniaki wyrzucone...

nie mam jak go zawieźć : (

trzeba dzwonić do schroniska tel. 86-216-31-83 ,ale w święta ciężko kogoś tam zastać. najlepiej próbować w godz. 9-12. Nie odpuszczajcie! Miasto ma obowiązek zająć się takimi bezdomnymi zwierzętami.

co za czasy żeby zwierze wywalić sobie bo co ? bo przeszkadzało na święta .... szlag mnie trafia. W kościołach pełno ludzi , wierzących się , modlących ale już o słowach z Pisma ,, Coście uczynili Tym braciom moim mniejszym mi żeście uczynili '' nie pamiętają .
Taki człowiek nie zasługuje na słowo człowiek a na wyrób człowieko podobny. Bardzo serdecznie pozdrawiam autorkę / autora postu. Cieszę się że są jeszcze ludzie którym nie jest obojętne życie i los zwierzaka. Wesołych świąt .

...Zaufanie to potega....

Z tym trzeba zrobić porządek tak jak na zachodzie ,czipować a bezdomne usypiać ,a nie tak jak w naszym bogatym kraju wydaje się na utrzymanie 100 psów rocznie 300 tysięcy a na szpitale i szkoły niema pieniędzy

bajer

bardzo długo nad tym myslałes, żeby to wymyśleć.......... czyżby na zachodzie nie było schronisk? Czyzby czipowanie psów w 100% pozbedzie sie bezdomności psów? Czy prędzej obowiązkowa sterylizacja zmniejszyłaby populację psów i kotów

a zatrudnienie kilku osób w schronisku to nie jest lepsze , niż te osoby miałyby brać darmy zasiłek z UP. Wszystko ma swoje dobre i złe strony :D

moze zglosic do schroniska

Jasne, tylko nie do schroniska a do Urzędu Miasta (taka jest procedura), tak jak sie orientuję w tym temacie. Po za tym odnosnie słów bajera , schronisko sterylizuje i kastruje wszystkie psiaki, czyli przyczynia się do zmniejszenia populacji psów, czyli wnosi swoje plusy.

Mucza7 opisz proszę jak dokładnie wyglądał ten piesek? Czy jest to mały pinczer z krótką sierścią?

Czarny kundelek, dłuższa sierść, uszy klapnięte.
Pieskiem już ktoś się zajął : )

dziękuję za informację.cieszę się,że tak to się zakończyło!

Łomżyńska policja go kupi zapewne.Oni skupują wszystkie psy aby dać zarobić "swoim". ps. Kto widzi psy"OBRRONNE" na ulicach miasta tzn, pojedynczych policjantów z psami obronnymi. Wolą tyłki wozić autami i rozbijać je, a nie strzec miasta. Gratuluję Panu Prezydentowi Miasta Łomża, że godzi się na takiego komendanta w mieście, który nie może wyprowadzić ok. 8 psów z przewodnikami na patrole nocne. Gratuluję zależności.

"uważajcie na łomżyńskich kurpiów"

Ten czarny mały pies obecnie przebywa na stacji ujęcia widy pomiędzy ulicą Piłsudskiego i Konstytucji. Ludzie dają mu jęść, widać że jest wystraszony.

jeden

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org