Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
obiadek |
co zrobic na obiad jutro zapropunujcie tylko cos dobrego
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: obiadek |
Ziemniaczki, sztuka mięsa w sosie własnym, duszona marchewka z groszkiem. ________ Malachit
|
|
oklepane to juz
|
|
schab zawijany z serem, cebula i boczkiem, puree ziemiaczane i surówka z czerwonej kapusty :)
|
|
zupka ogórkowa naleśniki z duszonymi jabłkami i bita smietaną
|
|
nooo propozycje sa juz coraz lepsze
|
|
jajecznica
|
|
zamow pizze kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
kebaba u bettera
|
|
Frytki z ziemniakami
|
|
Zraziki zawijane z boczusiem, "bulwa" plus por z marchewą i jabłkiem, miodzio ;) http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
Krwiste mieso z kulkami z ziemniakow,szparagi majonez
|
|
widzę piątki nie obchodzone bez mięsa a takie miasto poborzne
|
|
|
Pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi lub pomidorowa z makaronem. Lasagne napoli, kotlet schabowy lub karkówka w sosie. Buraczki z cebulką, surówka z pekińskiej lub białej kapusty. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
kanapka z ketchupem
|
|
rosol z kury
|
|
no jest z czego wybrac
|
|
a jak sie robi te zrazy z boczkiem prosze o jasniejszy przepis
|
|
mieso wolowe kroisz w plastry, pozniej w nie zawijasz boczek, ogorek, cebule, papryke. Zeby to sie trzymalo kupy, mozesz uzyc wykalaczek. Pamietaj jednak ze mieso wolowe trzeba dlugo dusic, oczywiscie przed duszeniem podsmazasz je :)
|
|
dzieki :|) jutro robie
|
|
piscie jeszcze jakies propozycje jestem otwarty na gotowanie
|
|
A dokładniej to: mięso wołowe kroisz w plastry w POPRZEK włókien i można trochę rozbić tłuczkiem. Reszta jw. ________ Malachit
|
|
gyros ze frytami i browar do popicia
|
|
gowno z cebulka, tylko malo cebulki zeby z geby nie smierdzialo. kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
kaligulik-patrze ze masz dobrze przepis sprawdzony
|
|
zrazy wyszly swietne dzieki za przepis
|
|
Zrazików dzis nie bedzie :) W rozbity plaster schabu (cieniutko rozbity) zawijasz plaster boczku wędzonego (mmm zapach) mozesz dorzucic kawalek korniszonka, tradycyjnie sól, pieprz zadnych weget, w mąkę i na patelnie. Istotą tu jest dobór surówki jak wyzej i oczywiscie podane w sosie, ;) http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
chce wiecej propozycji na obiadki
|
|
czy wy jecie same kebaby?
|
|
w jakim sosie najlepiej te zrazy ?
|
|
sos wlasny naturalny
|
|
piszemy co lubimy jesc na obiad:)
|
|
a ja dzis zrobilam mielone w srodku cebulka papryka i ogoras:D dobre:P:D:D powiem ci burczymucha ze mozesz zrobic jeszcze ziemniaki w waflu:P:D potrzebne sa 2 wafle kwadratowe. gotujesz ziemniaczki potem je gnieciesz dodajesz do tego wegete i jakies tam przyprawy do ziemniakow troche koperku i kladzrozprowadzasz na waflach. (2 wafle musza byc ulozone tak ze jakies 4 cm jednego wafla nachodzi na drugi):P ziemniaczki musza byc gorace jak bedziesz klasc no i pozniej zawijasz to w taka jakby rolade:P no i wstawiasz do lodowki na jakas godzinke zeby wystyglo. po godzinie wyjmujesz kroisz tak na ok centymetr moze ciut wiecej w plasterki.. jak ciasto no i podsmarzasz:D wychodzi bardzo dobre:D zawsze cos innego niz zwykle ziemniaczki hehe:) aaaa a jak kladziesz te ziemniaczki na wafel to nie wal grubo tego bo beda sie rozpadac jak bedziesz smarzyc.:) smacznego:P B)
|
|
a moze Ty masz jakis fajny prosty przepis na cos dobrego:P:D B)
|
|
parowki w ciescie 4 parowki obrac ze skorki 8 pieczarek- duze pokroic w plaisterki 1 cebula pokroic w plastry sol pieprz paryka słodka tymianek Ciasto 1 szklanka mleka 2 jaja 1/2 szklanki mąki sol galka muszkatułowa cebule smazymy na zloto dodajemy pieczarki smazymy az odparue woda dodajemy przyprawy mieszamy wkladamy na parowki ulozone w blasce nie za duza oczywiscie skladniki ciasta miksujemy zalewamy parowki zapiekamy w piekarniku w 200 stopni - 20 minut smacznego
|
|
ten twoj przepis z ziemniaczkami sprawdze napewno :)
|
|
:) ja Twoj rownież::) dzieki hyhy B)
|
|
piszemy piszemy
|
|
polecam zupa mleczna :D pozdro^^
|
|
a ja zaproponuję coś pikantnego na podwieczorek :) sałata lodowa- porwac:) układać na talerzu do sałaty plastry ogórka w półksiężyce pokrojone i na to wylać sos Tzatziki-przyrządzić jak na opakowaniu pierś z kurczaka pokroić w CIENKIE plastry w poprzek włókien nie ubijac ani nic, obtoczyć w przyprawie na ostro, (ja mieszam co pod ręką) i smażyć dosłownie chwilę z obu stron usmażona pierś z kurczaka pokroić na frytki położyc obok sałaty najlepiej podawać jak mięso jest ciepłe sMacznEgO :)
|
|
kiedys lubilam gotowac , pasjonowalo mnie pichczenie , smakowalam i przyprawialam , bylam zaszczycona , a teraz po tylu nieudanych daniach, ktore mimochodem posiadaly duzo kalorii
|
|
tak jak na obrazku
|
|
szczerbinka i to ma byc obiad?
|
|
sama patologia kebabowa chyba tu przebywa nic nie robia tylko glupoty pisza i sie zajdaja kebabami (kotami lomzynskimi)
|
|
wyhrahac kazdy obiadek, banda dupkow!
|
|
nie bede jadla i wyrzyggggggggggggggggggggggggggggggggggggam wszystkie obiadki , i zostawcie te wstretne oblesne zarcie spokoju!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
A na deser,ciasteczka z haszyszem ;)
|
|
odzwyczailam sie , jjem same zupki z torebek, takie byle co i tanie z konserwantami
|
|
szczebiotka nigdy nie miala faceta w sobie i dlatego jest zwykla bulimiczka....
|
|
ty masz jekies problemy
|
|
Zupa pomidorowa w proszku firmy Vifon, a na drugie jakiś dobry kebab. Polecam. Pyszny obiad.
|
|
goracy kubek, to dla tych co nie maja czasu
|
|
burczymucha, jak masz ochote możesz się pobawić w robienie smacznych sakiewek;) wystarczy usmażyć nalesniki na większej patelni, poddusić pierś z kurczaka i zrobić zawiesisty farsz. może to być co tylko chcesz:) pierś z kurczaka pokroic w kostkę, podduszasz ja do tego farszu dodaję kukurydzę, marchewkę, groszek, pieczarki, i żeby był gęstrzy ja ścieram ser żółty na grobnych oczkach :) (warzywa na patelnię) póżniej pakujesz to jak ostygnie w naleśniki tak aby powstał woreczek, który zawiązujesz sparzonym długim porem pokrojonym w paski ja podaje z surówką z czerwonej kapusty i z kukurydzą
|
|
I tak kebab smaczniejszy
|
|
wczoraj piekliśmy udka z kurczaka razem z ziemniaczkami na złoty kolor..;) Udka w przyprawie do kurczaka, czosnkiem i marchewką pokrojoną w kostkę..jeszcze na dziś mi zostało..;)) pychotka
|
|
a ja dzis robilem kotlty mielone z papryka ogorkiem grzybami i sere super wyszly:)
|
|
u mnie dzis skromniutko; ale ciesze sie tym co mialam w talerzu, jakas salatka balagan, rozowe wino, mleko z konfleksami
|
|
A ja jadłem kebab i był bardzo pyszny
|
|
o nie był kebb na 100% tylko kot zmielony:)
|
|
haha burczymucha, uprzedzę się przez Ciebie do kebabów z kota;p :))
|
|
Kebab najlepsze danie na świecie i można się nim dobrze najeść i tanio
|
|
mistrz123 idz na tego kebaba i mi nie truj tu
|
|
moze ktos mi napisac jak zrobic garalete wieprzowo
|
|
?
|
|
oj , wiem co to jest osiolkowi w zlobie dano, w jednym owies w drugim siano, i tak przez 6 miesiecy, ot i biznes
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |