piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Stadion w Łomży.

Założyłem ten temat (nie wiem czy już taki istnieje, bo nie chciało mi się sprawdzać?) ponieważ będąc na dzisiejszym meczu Polska-Białoruś, po raz kolejny przypomniałem sobie o pewnym problemie, dostania się na właśnie stadion. Jak wiadomo, żeby się tam dostać a przyjedzie się na mecz autem, to trzeba przejść (przebiec) przez ruchliwą ulicę. Ja jestem dorosły i jakoś sobie radzę, ale nie bez problemów, ale bardzo często przyjeżdżają tatusiowie z dziećmi i sznurkiem szybko przez ulicę przebiegają. Temat jest po to, żeby władze miasta zwróciły na ten problem większą uwagę i przeznaczyły trochę naszych pieniędzy ( w końcu wszyscy do kasy miasta się zrzucamy) na wybudowanie takiego przejścia nad ulicą, jakich pełno jest np. w Warszawie. Jest to jednorazowy wydatek, a jak usprawni dostanie się na stadion ludzi i ruch aut na tej drodze a przy okazji zwiększy zdecydowanie bezpieczeństwo pieszych. Przejście można było by wybudować na wysokości parkingu po drugiej stronie ulicy z wejściem na stadion od strony rzeki.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Stadion w Łomży.

jestem za... bardzo dobry pomysl:) z przejsciem nad ulica

Nieźle wykombinowałeś tylko myślę że problem tkwi raczej w nas. Uważam że i tak większość przebiegała by pprzez ulicę bo po schodach nie chce się wejść. Ale pomysł bardzo dobry i byłbym za:)

Piszę poprawnie po polsku

Tylko Łomża ŁKS!!!

Dodam jeszcze, że mile widziane by było zadaszenie trybuny od strony rzeki. Nie musi być to coś tak wielkiego jak zadaszenie nowej trybuny, byle by deszcz nie padał na głowę. Trybuna od strony rzeki będzie teraz wyglądała bez zadaszenia bardzo "biednie" na tle nowej pięknej trybuny. Warto by było o tym pomyśleć, bo jest to inwestycja na długie długie lata, a stadion "zrobi się" jeszcze piękniejszy. Ale w pierwszej kolejności musi powstać takie przejście, bo z tego co wiem, parking ma zostać wybudowany nowy, więc w tym miejscu będzie ciągłe przechodzenie pieszych przez jezdnię między jadącymi samochodami.

A-Z, nie bez tego że ludzie będą przebiegać, bo nawet jak masz "zebrę" na ulicy, to przechodzisz obok, ale rodzice z dziećmi, a sami wiemy, że na mecze przychodzą, to jestem pewien, że wybiorą bezpieczniejsze przejście górą.

Tylko że takie przejście to koszt ok. 1mln. złotych, nikt tego nie zbuduje.

Są dotacje i różne tego typu bajery, więc jest to do zrealizowania.
Po 2. stadion pochłonął już bodaj 22 miliony zł. i ktoś to wybudował.
po 3. tu chodzi o bezpieczeństwo na drodze.
po 4. płacimy na takie właśnie rzeczy podatki, więc mamy prawo wymagać.

Zdecydowanie lepszym pomysłem było by postawienie tam świateł włączanych "na żądanie". Kładka nad jezdnią była by niewypałem bo tak jak napisał już ktoś wcześniej, mało komu chciał by się chodzić górą (wiem to po sobie).

kładka nad drogą to dobry pomysł. Nie tylko przy stadionie takie rozwiązanie byłoby wskazane.

AutoPokaz.pl

W sumie Benny też masz rację. Czy ZDECYDOWANIE lepszym by to było pomysłem, to wątpię, ale też na pewno dobrym a w dodatku tańszym i szybszym do zrealizowania i bezpieczeństwo na pewno było by większe jak w tej chwili. Jedno jest pewne - coś tam musi powstać.

Lomza23 Ty w moich myślach czytasz czy jakiś chip mi wszczepiłeś?:D O zadaszeniu trybuny od rzeki również myślałem, też o czymś niewielkim byle by na głowe nie padało, słońce nie raziło a i doping byłby donośniejszy i w ostateczności stadion lepiej by się prezentował. Tylko moim zdaniem ta trybuna powninna być wyższa przynajmniej o dwa, trzy rzędy z tego względu iż niektórym kibicom przeszkadzają flagi co jest nie do pomyślenia jednak mając wyższą trybunę mogli by sobie zająć miejsce z dobrą widocznością i każdy byłby zadowolony. No i oprawy na pewno lepiej by się prezentowały.

PS. Już nie mogę się doczekać otwarcia głównej trybuny i meczu przy blasku jupiterów;]

TYLKO ŁOMŻA ŁKS!!!

Tylko Łomża ŁKS!!!

wydać mln zł, żeby 2 razy w miesiącu ludzie z tego korzystali?? przecież w inne dni ruch pieszy jest tam znikomy... choć jestem kibicem od zawsze, nie popieram takiego marnotrawienia pieniędzy, już lepiej zrobić tą sygnalizację świetlną...

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

Ile było ile przegralismy

jestem jaki jestem

19oL4f3k26 ogarnij się.

Tylko Łomża ŁKS!!!

bez przesady wątpie by stado baranów idące cała szerokością ulicy Zjazd po meczu skorzystało z kładki ? To nie na ich racice oj nie. Pieniążki wywalone w błoto.

Bimbo

To Ty bimbo jakiś mało rozumny jesteś... Jak można iść wzdłuż ulicy kładką? Chciałeś dosrać ludziom których nie znasz i pewnie nie powiedziałbyś im tego w twarz ale Ci nie wyszło:)

Tylko Łomża ŁKS!!!

nie wal głupa i nie sciemniaj ,ze chodzicie jak owieczki chodniczkiem bez jaj.

Bimbo

Wcale nie uważam że tak nie jest i nigdzie tak nie napisałem. Tylko tak obiektywnie bez postrzegania kibica jako barana. Wyobrażasz sobie przejście nawet tych 500 osób chodnikiem o szerokości ok. 1.5m, a w niektórych miejscach jeszcze mniej bez schodzenia na ulicę? Po prostu to jest mecz a usytuowanie stadionu w takim miejscu nie obwiniaj kibiców. Ruchu za bardzo to nie utrudnia a przejście trwa 20 minut nie więcej. Nie masz się po prostu czego czepnąć. A tak w ogóle to jeździsz tamtędy zawsze gdy kibice wracają z meczu? Raczej nie więc nie szukaj dziury w całym. Smacznego Jajka życzę:)

Tylko Łomża ŁKS!!!

Tor - po to jest min. to forum, żeby pisać pomysły, mi akurat przyszła do głowy kładka, ale już teraz uważam, że Benny podsunął naprawdę zdecydowanie lepszy pomysł, jakim jest sygnalizacja świetlna "na żądanie", bo tak jak napisałem wyżej - jest tańsza i szybsza w realizacji, a jej dodatkowa zasługa to to, że prawie codziennie jakieś "cwaniaczki" w beemkach z "1691" roku, czy motocykliści rozwijają tam niezłą prędkość, a jak by były światełka, to w główkach by było zakodowane, że nie ma co się rozpędzać, bo zaraz będzie trzeba zwalniać. Co do marnotrawienia pieniędzy, to patrz - ostatnie nagrody pieniężne w Ratuszu, z których Prezydent uważał, że nie musi się mediom tłumaczyć za co komu aż tyle, a były bodajże (już nie pamiętam za bardzo) większe niż w POZNANIU, mieście "trochę" większym od Naszego...

19oL4f3k26 - ...

Bimbo - ...

A-Z - nie karm trola. I tak zdechnie...

Bimbo, nie znasz okoliczności - nie wypowiadaj się. Moim zdaniem baranów powinieneś szukać w swoim najbliższym otoczeniu :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org