Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
olej opałowy |
Witam, mam pytanko do zorientowanych w temacie, gdzie w Łomży lub okolicach najlepiej zamówic olej opałowy (wydajnośc, cena itp). Serdeczne dzięki za odpowiedź.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: olej opałowy |
ile trzeba tego oleju ? 100 litrów do ciągnika czy systematycznie do pieca ? od tego zależy cena ,wydajność , ekoterm jest dobry , itp, sprecyzuj pytanie to odpowiem tez bardziej precyzyjnie ,pozdrawiam
|
|
do pieca systematycznie, dzięki z góry
|
|
witaj, ogrzewałem dom olejem okolo 10 lat w zeszłym roku przeszedłem na eko groszek , na oleju zima wychodziła mnie od7 tys do 12tys na eko groszku około 4tys, opał brałem z wygody i od Kurpia oba oleje byly dobre, mogę poleci obu dostawców , potrzebujesz oleju do użytku domowego ? czy jakieś większe ilości do na przykład piekarni czy masarni i???
|
|
Witaj, potrzebuję do ogrzewania domu i podgrzewania wody, jednorazowo około 1000 litrów, może Wiesz jakie ceny są w Łomzy za litr, z tego co sie orientowałem to za ekoterm niedawno było 2,30. Podawełeś kwoty na rok, czy możesz napisac jaki metraż ogrzewałeś?. Pozdrawiam
|
|
witam, może tak, dom ma ponad 400m2, z tego ogrzewałem stale okolo 200m2, mam duże straty ciepła , ogrzewałem dwie kondygnacje a ciepło uciekało na poddasze przez źle zaprojektowana klatkę schodowa , grzejniki {zakładała jedna z łomżyńskich firm} do których nie można dokupić głowic termostatycznych , na allegro znalazłem w zeszłym roku jedną :) jezeli jeszcze nie masz pieca olejowego to go nie montuj , kup sobie piec na ekogroszek , w domu ciągle ciepło i gorącej wody do oporu :) pozdrawiam
|
|
domek nabyłem razem z piecem na olej :) no i nie ma na razie odwrotu, dzięki za pomoc pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |