sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Spray dla kierowców

Co myślicie na temat reklamowanego sprayu, odbijającego światło emitowane przez fotoradary?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Spray dla kierowców

podobno gowno i w niczym nie momaga i tak blachy widac tam mowili w dzienniku ale trzeba sprobowac :D

Teraz po uszy w tym wszystkim tkwisz
Jak nie wiesz to lepiej śpisz
Zamknij mordę, albo w język się gryź
To potem milczenie okaże się złotem
Mój cały skład ma dwa ważne loga
Pierwsze szanuj przyjaciół, drugie deptaj wroga

fotoradary zadnych swiatel nie emituja, jedynie robia zdjecia co jest jednoznaczne z 'uchwycaniem obrazu', czy w sposob cyfrowy czy tradycyjny (naswietlanie kliszy - to swiatlo wpada a nie odwrotnie). Sprey dzialalby tylko w sytuacji gdyby fotokomorka uruchamiala takze lampe blyskowa, ktorej de facto nasze fotoradary nie maja. Rejestracja na zdjeciu wygladalaby wtedy jak pasy drogowe pomalowane odblaskowa farba.
poza tym, w swietle polskiego prawa pokrywanie tablic substancjami majacymi na celu zakrycie w jakikolwiek sposob tablic jest nielegalne.
Spray - nie dosc ze nieskuteczny to nielegalny.
I nie tworzcie wiecej beznadziejnych tematow bo zle mylse o inteligencji Lomzan wowczas.

-----------------------------------
Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.

a co to ma wspolnego z inteligencja???to ze ludzie nie maja pojecia akurat w danym temacie nie znaczy ze sa mala inteligentni, czego nie mozna powiedziec o tobie, odnosnie sprayu szkoda pieniedzy, nie pomaga!!!

poziom inteligencji ma sie tak do zadawania durnych pytan ze osoba zadajaca powinna najpierw czegokolwiek dowiedziec sie o problemie bedacym tematem pytania by wlasciwie je zadac. Gdy ktos pisze ze: "fotoradar emituje swiatlo" zle swiadczy to ww. osobie, moze nie o jej poziomie inteligencji ale umiejetnosci logicznego myslenia. :)
A koledze o nicku Ja proponuje nie osadzac poziomu inteligencji innych, nie majac raz: powodow, dwa: argumentow.

nastepnie: ja napisał(a):

> to ze ludzie nie maja
> pojecia akurat w danym temacie nie znaczy ze sa mala
> inteligentni

inteligentny kolega/kolezanka zapewne pomylil(a) sie piszac 'nie miec pojecia w temacie' bo wlasciwy przyimek brzmi 'o' - 'ludzie nie maja pojecia o', pomylka oczywiscie wynika z bliskiego umiejscowienia klawiszy "W" i "O" na klawiaturze a nie braku wiedzy. wiedza wszak jest probierzem inteligencji.

pytanie brzmialo: "Co myślicie na temat reklamowanego sprayu", jesli odpowiadasz "szkoda pieniedzy, nie pomaga!!!" to gratuluje rozbudowanych mysli.

Wracajac do tematu sprayu.
tu macie przykladowa aukcje: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=33671216 - chcecie stracic 130zl - prosze.
produkt jest legalny, jego uzywanie - nie.
Jak juz mowilem jezeli fotoradar nie uzywa lampy blyskowej to preparat jest nieskuteczny, a gdy uzywa tejze tez nie mozemy byc pewni efektu gdy zdjecie jest robione przy dosc duzym kacie bo wtedy wiekszosc promieni lampy blyskowej jest odbijanych nie w kierunku radaru (kat padania = kat odbicia).

wiesz co zovo...Bozia nie każdemu tak szczodrze,jak Tobie dała "aj kiu" i zwojów w skorupie.Widzę,że masz umysł odkrywcy i "żyłkę" detektywistyczną.Ale nawet to nie uprawnia cię do zabraniania komuś umieszczania tu jakichkolwiek tematów,nawet tych "beznadziejnych"-chociażby po to,by jakiś "inteligent" miał swoje 5 minut hehe...
...powinieneś raczej napisać o swoich kompleksach i przeroście ambicjii
...hehe ...pozdrawiam!

wiesz grabos nie bede sie wyklocal. znam swoje ulomnosci i bucowskie posuniecia tudziez wymadrzenia itp. true. kompleksow nie mam, w domu wszyscy zdrowi. dalej: tematy tego typu ktore sa plaga tego forum sa tak samo niepotrzebne jak glupie. he? Problem zniknalby gdyby forum byle lepiej zarzadzane a admini przeszliby na phpbb. (wtedy takie tematy lecialyby do dzialu 'smietnik' i kazdy "inteligent" pytalby o swiatla mijania, sposob na hemoroidy i strone polskiego zwiazku pilki noznej)
bozia dala 'sprawiedliwie' co nie znaczy 'po rowno'
ale, nie zbaczajmy z tematu: Spray'e sa takim wdziecznym tematem ze moglbym sie rozwodzic nad nim godzinami, ale nie ma z kim :(.
Ja mysle, ze mozemy zlozyc sie na pare puszek tegoz i wybranca wypryskac cudowna farba w spray'u. Delikwent stalby sie wtedy niewidzialny niczym tablica rejestracyjna dla fotoradaru emitujacego swiatlo i ku naszej uciesze kradlby jajka ze sklepow i zamienial metki biustonoszy.

he he he, extra, zovo. Dobrze piszesz, lubie poczytać takie pióro.
Witam wszelkie dusze po długiej przerwie.

ktoś to wymyślil tylko dla kasy i tyle !!

Wiekszosc postow na 4lomza nie powinna wogole sie pojawic.Zgadzam sie z zovo,admin zle zarzadza i jak widac na forum istnieje totalny "syf".Nie bede przytaczal konkretnych,ale co niektorzy powinni najpierw sie zastanowic a pozniej pisac posta.A jak chca totalnymi glupotami sie zajmowac to niech stworza sobie wlasne forum..'' ...forum dla typowej blondynki..?!''... nie urazajac blondynek..:)

Whatever.........

http://www.elomza.pl/wiadomosci/news.php?id_news=2500

zovo - Zobacz jak jestś taki inteligent to bedziesz wiedział o co chodzi!

http://www.elomza.pl/wiadomosci/news.php?id_news=2500

zovo - Zobacz jak jesteś taki inteligent to bedziesz wiedział o co chodzi!

oho.
raz - nie wierzcie we wszystko co jest napisane bo moge podac wiele artykulow ktore temu przecza.
Dwa - "zobacz jaki jestes inteligent to bedziesz wiedzial o co chodzi!" - boze, a to niby co ma znaczyc, zadam wyjasnien! :)

http://www.bankier.pl/pogodzinach/article.html?article_id=1213509&type_id=1&category=386&order=priority&priority=1-20
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2349417.html

tu - reklama z mango: http://www.mango.pl/spray/ - oczywiscie wierutne klamstwo a zdjecie na stronie jest paintem wyedytowane, ale ludzie tacy jak kamcio77 wierza nie tylko jezykowi reklamy, ale takze jakiemus dziennikarzynie ktory nie zna sie na rzeczy.

Pisze po raz kolejny - spray jest skuteczny TYLKO I WYLACZNIE w sytuacji gdy fotorar korzysta z lampy blyskowej ale to nie daje 100% pewnosci bo moze sie zdarzyc ze swiatlo flasha zostanie odbite nie w obiektyw. Czy tak ciezko to pojac?

Na koniec chcialbym dodac ze w przyszlym roku planuje ucieczke przed 'obeznanymi w temacie' na oba szczyty Kilimandzaro, po drodze bede jadl duzo mielonki i podspiewywal sobie melodie Johanna Gambleputtego. boje sie ze przebywanie w licznym gronie takiz prasuje moj mozg. Tak, smiejcie sie, zobaczymy jak beda was w zaswiatach wytykac: "- O! mamo! to ten co uwierzyl w reklame Mango gdynia! - hahahah, masz racje coreczko..... ej! gdzie twoj pajaczek"

Oooo się odezwał posiadacz pajączka :)

dziendobry nazywam sie pieciofunkcyjny materac dmuchany. Moge byc elegancka kanapa, lezakiem, lozem krolewskim, lozeczkiem dla dziecka i lezanka. Kup mnie, mozesz wziac mnie na ryby, plywac na mnie w basenie. Kup mnie, a twoje dzieci beda mialy zdrowe kregoslupy.
ludzie! litosci!
podobnie jak bracia pirania uzywam cynizmu i ironii, strzezcie sie.

...a ja rzekłbym raczej,iż jesteś zgorzkniały...heh
:-I

...oczywiście Pozdro!

:) jestem za mlody by byc zgorzknialym

Taki sam efekt uzyskacie, jeśli polakierujecie dobrze umyte tablice rejestracyjne. Ten spray to następny sposób, żeby wyciąć ludzi w (tu sobie sami dopowiedzcie). Na dodatek reklamuje go dwóch idiotów ze znanymi ryjami - sukces gwarantowany...

jacko: witam!

zovo: respect za mądre słowa...

Pozdrawiam

...a tak na marginesie,to w telezakupach "Mango" wszystko jest cudowne,niepowtarzalne,niespotykane,niewiarygodne,nieziemskie,rewelacyjne...
...tylko nic,jak narazie,nie jest pożyteczne,czy też użyteczne...heh :-)
Pozdro!

...i jeszcze pier****ne beszczele jaką kasę za to chcą?!!
:-)

Hej.
Poziom tej dyskusji jest bardzo ciekawy, choc temat blachy - spray. Aczkolwiek dla czlowieka inteligentnego ( mam na mysli zovo) nie ma tematow zbyt prymitywnych, niewartosciowych ( wes to zovo pod uwage). Jak zapewne wszyscy wiedza, nie na takie tematy tylko, pisza ludzie magisterki, wiec cala ta dyskusja jest bardzo owocna. Przede wszystkim czytajac ja mozna wyciagnac jeden wniosek, nie inteligencji brakuje tutaj, ale tolerancji i zrozumienia. Co z tego ze ktos pyta o ten czy inny spray, jesli wisz cos odpowiedz jesli masz ochote a nie obrazaj innego. Jedyne co uzyskasz to takze agresje i wulgaryzm, ktorego mamy na codzien wystarczajaco.

A propos spray'u jest on wymyslony na warunki amerykanskie i tu sie przyjal. Uzywajac autostrad tutaj, przejezdza sie przez bramki w ktorych trzeba placic. Jednak jak taka oplata nie zostanie pobrana wlacza kamera z lampa blyskowa robi fotke tylu auta i dostaje sie mandacik - wiem z wlasnego doswiadczenia. Podsumowujac, na polskie warunki ( gdzie foty robiane sa za dnia, jesli dobrze jestem poinformowany) nie ma ten wynalazek sensu bytu - wiec nie sadze zebyscie sobie glowe zawracali. A poza tym, jesli normalny patrol was scignie i dostrzega to w lampach leflektorow, macie przerabane.

Uszanowanie Lomzy i lomzyniakom

Zgadzam sie z itsmaxem - wszystko co napisal o spray'u jest prawda, wiec nie ma sensu wyciagac jakichs artykulow z gazety wspolczesnej bo najwyrazniej redagujacy ja wiedza mniej od nas. :)

Nie chce nikogo obrazac: napisalem ze:
"I nie tworzcie wiecej beznadziejnych tematow bo zle mylse o inteligencji Lomzan wowczas."

I dalej tak mysle. Bo glupota, brakiem wyobrazni, niedomiarem inteligencji jest tworzenie kupy niewartosciowych tematow (jako czlowiek inteligenty mowie ze i dla mnie znajda sie niewartosciowe tematy). Zauwaz, ze mowie tu o tematach "tego typu", rowniez o innych, wiec nie nalezy tego odczytywac jako bezposredni atak na ten topic (chociaz w pewnym stopniu oczywiscie byl nim :)) ale tez na tony podobnych, ba! gorszych nawet. Ten wsrod np. "Co myślicie o kierowcach autobusów ?? ", "Gdzie balujecie na sylwestra ludziki?toz to lada dzien...:) ", "matruka tuż tuż... ", "Odchodze z tego walnietego Forum! " jest i tak jednym z lepszych bo w pewnien sposob uswiadamia ludzi, wyprowadza z bledu, chroni przed strata pieniedzy. Chodzi mi tez o sposob zadania pytania, jedno zdanko, zadnego opisu problemu, tylko "co myslicie?". Jezeli zadajacy chce poznac opinie, oraz znajomosc tematu innych, powinien problem tak rozwinac zeby nie bylo watpliwosci jaka odpowiedz jest przez niego wymagana, nie tylko: "gowno daje", "zdzierstwo" itp. Ja napisalem co wiedzialem, itsmax - rowniez - i chwala Ci za to! Po wypowiedzi (jej dlugosci, sprecyzowania mysli i pytan) wie sie z kim ma sie do czynenia. Tyle.
Za wszelka ironie zle pojeta oraz wczesniejsze insynuacje dot. inteligencji ludzi wypowiadajacych sie (powinny dot. precyzowania mysli) przepraszam, prosze traktowac ww. jako niebyle.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org