Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
audi 80 b4 2.0 |
Co sądzicie o audi 80 b4 2.0 ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: audi 80 b4 2.0 |
to samo co o b4 1.8 ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Zabytek motoryzacyjny który przejął role "kartoflo-wozu" po polonezach dlatego też króluje na wsiach, niezawodny, prosty konstrukcyjnie i dobrze trzyma wartość . Reasumując wart uwagi ;-)
|
|
szczytem luksusu i wygody nie jest ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Autor tematu nie zapytał o "wasze ogólne opinie na temat Audi 80" tylko o konkretny model - w tym wypadku chodzi o B4 z silnikiem 2.0... Czytajcie czasami ze zrozumieniem.
|
|
Auto nie do zdarcia. Buda w ocynku Silnik jak i zawieszenie bardzo żywotne duzo czesci w zamiennikach, sa dosc tanie. Co najbardziej denerwowalo mnie to strasznie czułe wspomaganie kierownicy. Jak sie zastanawiasz nad 2.0 to polecem ten na pełnym wtrysku.
|
|
dobre blachy, silnik mało awaryjny i nieskomplikowany, części tanie, dużo zamienników jako fura na codzień b.dobra, można w miarę tanio wyrwać z dobrym wyposażeniem
|
|
Podaj jeszcze oznaczenie silnika, bo to jest istotne (90, 110, 115, 140, 150 i 160PS) Jeśli chcesz "coś fajnego" szukaj wersji Competition. Dwulitrówka 150PS quattro, ładnie wykonana. Inne materiały, wskaźniki, zegary, lampy zderzaki i kilka innych detali. Rodzynkiem wśród silników jest 2.0 20V Nm R5 160PS, ale podejżewam że takiego nie znajdziesz
|
|
rakieta noo
|
|
Z niektórymi to się dogadasz jak nie na BMW mówią że bryka dla chamów to znów audi zwą kartoflowozami. Moim zdaniem BDB samochód i nic nie dodam nic nie odejmę :P
|
|
Ja wole niespotykane furki:D A niespotykane to aby nie Glof II/III/ i niestety powoli IV chopdz mi sie podoba Audi 80 Opel Astra/Wectra (te stare) BMW te starsze modele. Co trzeci samochod na drodze taki jest a co II to BLM chodz do BLMow nic nie mam bo sam mam takie blachy ale nie oszukujac sie te samochody staly sie wiejskimi samochodami:) "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
W 2006 roku osobiscie sprowadzilem 9 sztuk B4 3 w dieslu reszta 2.0 i wszystkie doslownie smigaja na BLM. Wszystkie porozjezdzały sie po wioskach a to dla tego ze buda pakowna i w ocynku zawieszenie jest proste ale na swoj sposób komfortowe ogolnie calosc jest bardzo wytrzymała najwazniejsze to ze tanie w utrzymaniu i nie uważam ze jest to samochód dla "wiesniaka".
|
|
Gruby co do niespotykanych fur to śmiga ostatnio po łomzy toyota MR2 czerwona w starej budzie na jakiś dziwnych tablicach. To w porównaniu do tych audi to egzotyka heeheehe.
|
|
toc to twoja :D
|
|
moja ma 2.0 ale w papierach zmieniłem jej motor na ten 2.8 . troche mnie to kosztowało ale było warto wiecie .
|
|
to opisz nam ten swoj projekt!
|
|
no co tu pisac zapierdala jak szalona prawie deieśćie koni robi swoje
|
|
2.8 (AAA) to nie prawie dwieście ;) z 20 brakuje
|
|
jak szalona powiadasz? to moze ci udowodnic ze tak naprawde twoje auto jest wolne i nie jedzie?
|
|
2.8 12V AAH - 174PS więc 26PS brakuje, a biorąc pod uwagę że te jednostki nagminnie nie trzymają serii brakuje Ci duużo więcej :D
|
|
JA JAK JA a ty czym jezdzisz że uważasz że audi jest wolne i nie jedzie
|
|
Nissan Primera P10 2.0 GT ten który mam 150KM seria u mnie tzn pół u mnie bo fura jeszcze starego:) ok. 180 KM. green jak spalanie w tej 2.8? "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
do GRYBYŁKS jeśli chodzi o spalanie to zależy od jazdy,nawet do 15l benzyny jak jej wciskam po mieście. I nie jest skaleczona gazem. Jestem mechanikiem , dbam o ten samochód i nic go nie boli
|
|
Dużo troche pali:) Primera mniej a osiągi te same:D Lecz napewno wiadomo że tej fury nie zajeździsz:D Silnik nie do zdarcia. Jak Ci się podoba to spoko życze sukcesów w dalszym "ulepszaniu" swojego cacka. Ale niemca w życiu nie kupie. Powiem Ci z czystym sumieniem że wolałbym najnowszego Lancera EVO czy nawet EVO VII niż najnowszą S klase:] Pozdrawiam, PS. Japońce górą!!! :] "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
GrubyŁKS jaki kolor tej primerki? Co bym wiedział czego na światłach szukać ;) I co za zmiany w silniku, że taki przyrosty w stosunku do serii? Czy masz jakiś papier z hamowania na te 180 koni?
|
|
ja tez jezdze audi ale z pojemnoscia mniejsza niz ty, to co?? wyleczyc z kompleksow??
|
|
Kolor szary metalik.:) A nie mam potwierdzenia dlatego pisze że około . A co do zmian to przeczytałem o ERG, plus zamówiłem chip z allegro i też nie wiem ile w tym prawdy dlatego zakładam że coś koło tego. A narazie na światłach nie czaj się na nią bo teraz śmiga nią mój ojciec póki nie mam prawka. A on jeździ tak że Skoda Fabia go na światłach bierze:) tu artykuł o ERG http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2826 "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Na światłach: - to co, ścigamy się ? - ależ kolego, ja się tym Nissanem z nikim nie ścigam - no jak to, przecież pisałeś na forum ze nieźle się zbiera - cooo ??? to pewnie mój syn, ja mu dam nicponiowi, odłącze ten jego internet... :D :D :D
|
|
przeciwko fabii RS nic mam... sam bym taką chciał...
|
|
myślałem że tu jakieś profi kolektory, wałki i soft pod to wszystko, nie ma najmniejszych szans na taką moc po takich "zmianach" ale silnik dobry, podatny na mody ;)
|
|
Ciekawe to to Gruby woli Lancera EVO czy nawet EVO VII niż najnowszą S klase (co to za porównanie), a do tego ma chipa w primerze który mu dał ok 30KM tyle tylko ze nie ma tego potwierdzonego (ale skoro tak pisali na Allegro to pewnie tak jest) Teraz objechał by wszystkie fury w Lomzy tylko ze nie może bo mu tata nie pozwala jezdzic bo prawa jazdy brak:)
|
|
chip z allegro buahhaha, na bank dal wiecej niz 30ps buahah
|
|
audi z silnikiem 2 litry spala dosc duzo benzyny mialem taka i nie polecam teraz mam audi z silnikiem 1 9 tdi i pomimo ze nieraz tez jej przycisne to spala o polowe mniej
|
|
wywal ten cud z allegro z tej primerki już nie jedne tłoki popłynęły na takich wynalazkach ludzie zmieniają kolektory, wałki, wtryski, regulatory i duużo innych rzeczy żeby podskoczyć o 30-50 KM a Ty myślisz że kostka za 100-200zł? zrobi to sama... zobacz ile kosztuje same strojenie, napisanie programu pod silnik jak będziesz miał prawko podskocz na jakąś hamownie i sprawdz ile koni zostało z serii tak na początek a poza tym primerki to fajne wiertarki pozdro i nie wierz w tuning by allegro
|
|
Podskocze:) Mam troche kasy odłożonej żeby ją jakoś doprowadzić do dobrego stanu. Myśle o turbo od Fiata Cromy ale się zobaczy trzeba troche poznać ten sprzęcior. Pozdrawiam:) "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
jak by ktoś chciał z hamować auto u nas w Łomży to jest taka możliwość jak uzbiera się kilka osób organizujemy czasem taki Dyno Day ;) więcej w temacie tu: http://www.motone.pl/index.php?topic=353.0
|
|
planujecie jakoś niedługo taką akcję z hamownią?
|
|
nie tak dawno robiliśmy, ale nie ma problemu dopóki sucho i będą chętni to możemy zorganizować
|
|
jak ja program zmontuje i batarki ogarnie szpilki to pewnie bedziemy hamowac znowu :)
|
|
GrubyŁKS -> faktycznie grube mody :D Na hamownie też sie pisze. Na tym sprzęcie sprawdzałem już 3 auta i o ile obsługujący ma pojęcie, wychodza wyniki podobne do Mahy (czasem ciut niższe) Z ciekawości sprawdziłbym jeszcze jedno autko :) Ja jak Ja -> kto będzie robił program?
|
|
VTG
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |