Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Papież Benedykt XVI w Łomży? |
http://polskatimes.pl/stronaglowna/9004,czy-benedykt-xvi-przyjedzie-za-rok-do-lomzy,id,t.html
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Papież Benedykt XVI w Łomży? |
no nie spodziewałam się powiem szczerze że wogle taki pomysł pojawi się w najbliższym czasie... ale miło miło ...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...
|
|
Bardzo dobry pomysł. Znów odżyłaby stacja kolejowa, tak jak w 91 roku Grzegorz
|
|
miło by było :)
|
|
ja mysle ze nie przyjedzie za rok a co najmniej (jesli w ogole) za 5 lat jak nie umrze :P a kolej nie odżyje bo nawet porządnych torów nie ma czyli ****
|
|
a do czego by byla potrzebna kolej ?
|
|
a pamieta ktoś wizytę Jana Pawła II? Ile wtedy pociągów z wiernymi przyjechało... Grzegorz
|
|
A czego on tu.
|
|
Ja pamiętam, chociaż byłem małym gnojkiem, niestety pociągów nie pamiętam :/ P.S. Jestem szybszy od 4lomza ;)
|
|
Die Hitler-Jugend pappa:(
|
|
wątpię że coś z tego będzie ale próbować można ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Najlepiej, żeby do takiej wizyty nie doszło. Żadnej korzyśći tak naprawdę, a gotowy mętlik komunikacyjny i organizacyjny. Wszędzie będą korki, brak miejsc parkingowych, masa tłumów, a co za tym idzie różnych podejrzanych typów, kieszonkowców się najedzie itp. To zwykła strata pieniędzy podatkników, na które na pewno można znaleźć lepsze przeznaczenie.
|
|
Ahmed: Twoje tłumaczenie jest śmieszne. Ale w sumie sam nick wszystko wyjaśnia ;) Jeśli patrzysz tylko pod względem "korzyści materialnych" a nie wiary, muszę cię rozczarować. Taka wizyta na 100% przyniesie "zyski". Dziesiątki (setki?) tysięcy ludzi przecież czymś do miasta przyjedzie. Pamiątki, zwykłe artykuły spożywcze a nawet głupie krzesełka sprzedawały by się nieporównywalnie bardziej niż "zwykle". Jakaś część przyjezdnych zdecyduje się na noclegi itp. Może dziwnie to brzmi, ale sporo osób może na takiej "imprezie" zarobić..
|
|
Albo i stracić ;) 5510 zapytaj się mamy lub taty jak było za JP II czy też tak ''wierni'' najechali do nas i kupowali wszystko co popadnie ? bo ja pamiętam że stało kilka samochodów itd sprzedawali wodę czy coś i nikt nawet nie kupił a przyjechali z Mazowieckiego . He Pamiątki ?? lol zwykły łomżyniak pamiątek kupić nie może z herbem Łomży a ty mówisz że dziesiątki setki ... :> A co do kolei tak tak napakują się w wagony z drewnem , ludzie to co było nie wróci już i pogódźcie się z tym .
|
|
5510 jeżeli już ktoś zarobi to będą jednostki , przedewszystkim to będzie kler. My wszyscy jako podatnicy zapłacimy za wizytę a kler zarobi kasę. Niech zapłacą za pobyt i wtedy sobie goszczą kogo chcą.
|
|
5510, mój nick może być mylący:) A jednak dalej pozostanę przy swoim zdaniu - taka wizyta jest niepotrzebna, a poza tym płacić powinien za to kler. Dla Łomży nic dobrego też ona nie oznacza. Jeśli ktoś przyjeżdża to raczej ma krzesełka, prowiant, napoje itp. Hoteli to w naszej Łomży jest za mało a poza tym będzie raczej proceder nocowania u ludzi, którzy się zadeklarują, że przyjmą na noc gości. Kolejna sprawa to fakt, że papież nie będzie siedział w Łomży w nieskończoność - wpadnie na jeden występ i lwia część ludzi przyjedzie rano a odjedzie od razu po występie. Ci co zostaną przenocują po domach, po starszych ludzi nie będzie stać na Baranowskiego. No i jeszcze smutna prawda, że w tym miasteczku oprócz szalika z ŁKS to żadnej pamiątki nie uświadczy, jeśli nie liczyć jakichś obciachowych kubków i długopisów:) A przepraszam, zapomniałbym o dewocjonaliach - to faktcznie sprzeda się znakomicie:)) Chyba nie o rozkwit takiej koniunktury Ci chodzi? Będzie natomiast po takiej imprezie masa śmieci, porozbijanych butelek i puszek po piwie (tak jak na wycieczkę do Częstochowy, tak i tu nie przyjadą sami dobrzy katolicy), trzeba będzie postawić na nogi karetki, policję, straż itp. Będzie przy okazji mnóstwo stłuczek, hałasu i zgiełku. Ogólnie, jedyne osoby jakie mogą zarobić na takiej imprezie to lakiernicy i złodzieje a przede wszyskim księża. Najgorsze, że to wszystko za publiczną kaskę.
|
|
owszem , niech przyjedzie ale przyjazd niech sobie finansuje kler i innymi zainteresowani. Ja nie oczekuje cudów tylko nowych ulic , obwodnicy odłużenia szpitala. Nasza
|
|
Zyski materialne dla miasta bedą jesli panuje dalej taka opcja jak kiedys w 91 roku gdy Jan Paweł 2 goscił u nas w Łomzy powstały takie podstawowe rzeczy jak na kazdej 2 pasmówce te barierki rozdzielające i kilka innych rzeczy Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |