niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Papież Benedykt XVI w Łomży?

http://polskatimes.pl/stronaglowna/9004,czy-benedykt-xvi-przyjedzie-za-rok-do-lomzy,id,t.html

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Papież Benedykt XVI w Łomży?

no nie spodziewałam się powiem szczerze że wogle taki pomysł pojawi się w najbliższym czasie... ale miło miło

...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...

Bardzo dobry pomysł. Znów odżyłaby stacja kolejowa, tak jak w 91 roku

Grzegorz

miło by było :)

ja mysle ze nie przyjedzie za rok a co najmniej (jesli w ogole) za 5 lat jak nie umrze :P a kolej nie odżyje bo nawet porządnych torów nie ma czyli ****

a do czego by byla potrzebna kolej ?

a pamieta ktoś wizytę Jana Pawła II? Ile wtedy pociągów z wiernymi przyjechało...

Grzegorz

A czego on tu.

Ja pamiętam, chociaż byłem małym gnojkiem, niestety pociągów nie pamiętam :/

P.S. Jestem szybszy od 4lomza ;)

Die Hitler-Jugend pappa:(

wątpię że coś z tego będzie ale próbować można

Najlepiej, żeby do takiej wizyty nie doszło. Żadnej korzyśći tak naprawdę, a gotowy mętlik komunikacyjny i organizacyjny. Wszędzie będą korki, brak miejsc parkingowych, masa tłumów, a co za tym idzie różnych podejrzanych typów, kieszonkowców się najedzie itp. To zwykła strata pieniędzy podatkników, na które na pewno można znaleźć lepsze przeznaczenie.

Ahmed: Twoje tłumaczenie jest śmieszne. Ale w sumie sam nick wszystko wyjaśnia ;)
Jeśli patrzysz tylko pod względem "korzyści materialnych" a nie wiary, muszę cię rozczarować. Taka wizyta na 100% przyniesie "zyski". Dziesiątki (setki?) tysięcy ludzi przecież czymś do miasta przyjedzie. Pamiątki, zwykłe artykuły spożywcze a nawet głupie krzesełka sprzedawały by się nieporównywalnie bardziej niż "zwykle". Jakaś część przyjezdnych zdecyduje się na noclegi itp.
Może dziwnie to brzmi, ale sporo osób może na takiej "imprezie" zarobić..

Albo i stracić ;) 5510 zapytaj się mamy lub taty jak było za JP II czy też tak ''wierni'' najechali do nas i kupowali wszystko co popadnie ? bo ja pamiętam że stało kilka samochodów itd sprzedawali wodę czy coś i nikt nawet nie kupił a przyjechali z Mazowieckiego . He Pamiątki ?? lol zwykły łomżyniak pamiątek kupić nie może z herbem Łomży a ty mówisz że dziesiątki setki ... :> A co do kolei tak tak napakują się w wagony z drewnem , ludzie to co było nie wróci już i pogódźcie się z tym .

5510 jeżeli już ktoś zarobi to będą jednostki , przedewszystkim to będzie kler. My wszyscy jako podatnicy zapłacimy za wizytę a kler zarobi kasę.
Niech zapłacą za pobyt i wtedy sobie goszczą kogo chcą.

5510, mój nick może być mylący:) A jednak dalej pozostanę przy swoim zdaniu - taka wizyta jest niepotrzebna, a poza tym płacić powinien za to kler. Dla Łomży nic dobrego też ona nie oznacza. Jeśli ktoś przyjeżdża to raczej ma krzesełka, prowiant, napoje itp. Hoteli to w naszej Łomży jest za mało a poza tym będzie raczej proceder nocowania u ludzi, którzy się zadeklarują, że przyjmą na noc gości. Kolejna sprawa to fakt, że papież nie będzie siedział w Łomży w nieskończoność - wpadnie na jeden występ i lwia część ludzi przyjedzie rano a odjedzie od razu po występie. Ci co zostaną przenocują po domach, po starszych ludzi nie będzie stać na Baranowskiego. No i jeszcze smutna prawda, że w tym miasteczku oprócz szalika z ŁKS to żadnej pamiątki nie uświadczy, jeśli nie liczyć jakichś obciachowych kubków i długopisów:) A przepraszam, zapomniałbym o dewocjonaliach - to faktcznie sprzeda się znakomicie:)) Chyba nie o rozkwit takiej koniunktury Ci chodzi?
Będzie natomiast po takiej imprezie masa śmieci, porozbijanych butelek i puszek po piwie (tak jak na wycieczkę do Częstochowy, tak i tu nie przyjadą sami dobrzy katolicy), trzeba będzie postawić na nogi karetki, policję, straż itp. Będzie przy okazji mnóstwo stłuczek, hałasu i zgiełku.
Ogólnie, jedyne osoby jakie mogą zarobić na takiej imprezie to lakiernicy i złodzieje a przede wszyskim księża. Najgorsze, że to wszystko za publiczną kaskę.

owszem , niech przyjedzie ale przyjazd niech sobie finansuje kler i innymi zainteresowani. Ja nie oczekuje cudów tylko nowych ulic , obwodnicy odłużenia szpitala.

Nasza

Zyski materialne dla miasta bedą jesli panuje dalej taka opcja jak kiedys w 91 roku gdy Jan Paweł 2 goscił u nas w Łomzy powstały takie podstawowe rzeczy jak na kazdej 2 pasmówce te barierki rozdzielające i kilka innych rzeczy

Łomża leży na Mazowszu !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org