Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
poważny temat |
Witam.Co mogą zrobić rodzice dorosłego człowieka który nie chce płacić na rachunki w domu w którym mieszka,czy mogą Jego wymeldować?Zaznaczę że ten człowiek pracuje i nie ma swojej własnej rodziny tylko żeruje na rodzicach...pozdrawiam prosze o wasze rady i co o tym sądzicie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: poważny temat |
On musi sie sam wymeldować ;) Nie możesz sama tego zrobić;) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
agniesia...wydaje mi sie, ze to twoj brat...ale mniejsza o to...nie wymeldujsz go to raz...bo sam sie musi wymeldowac...Pakero dobrze prawi. Co zrobic...hmmm ciezkie pytanieodebrac mu wszystkie dobra materialne... brac pieniadze za rzeczy z ktorych korzysta ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Nie to nie mój brat,tylko syn sąsiadki i on nie zamierza się sam wyprowadzić ani tym bardziej wymeldować a za nic nie chce płacić szkoda mi matki bo on się śmieje swej matce w twarz i myśli że jest bezkarny a co z sądem można coś w nim zadziałać?Chciałabym jej coś doradzić ale niebardzo wiem co zrobić?Czy sąd będzie po stronie matki czy syna???
|
|
pytanie czy sąsiadka tego chce stary32
|
|
Rodzice pragnęliby jego wymeldować bo stac jego aby płacił,dobrze zarabia ten chłopak,ja osobiście to nie rozumiem jego zachowania..szkoda mi tych starszych ludzi.Wykształcili takiego a on po latach rogi pokazał.
|
|
Sąd rodzinny. niech ta Pani idzie wpierw do prawnika po poradę.
|
|
Dzięki kasiulaa ale czy zna może ktoś taką sprawe z własnej autopsji czy w ogóle jest szansa na wymeldowanie czy nie ma sensu nawet iść do tegoż sądu bo sprawa jest z góry przegrana?No cóż pozdrawiam:-)Miłego świętowania dzisiejszej Nocy Świętojańskiej;-)
|
|
Pod jego nie obecność zabierać to co wartościowe na poczet rachunków. Albo można i coś na drodze sądowej w stylu tego że ma płacić jakieś rachunki. Napewno da się coś zrobić
|
|
sprawa jest z pewnością do wygrania. Mężczyzna wbrew woli swojej Matki (do tego nie szanując jej i źle ją traktując) nie dokłada do domowego budżetu, mimo, że stać go na to...sąd po rozpatrzeniu wszelkich argumentów zasądzi na pewno jakies pieniadze dla Matki, lub nakarze Synowi wymeldować się i wyprowadzić, albo jedno i drugie. Tu jest adres do poradni rodzinnej. Moza ta pani niech tam się wpierw skieruje, albo od razu do prawnika. ul. Sadowa 3 18-400 Łomża tel. 0-86/ 473 55 14 (http://www.kuria.lomza.pl/index.php?wiad=127) Patrz: Kodeks rodzinny i opiekuńczy ar: Art. 91. § 1. Dziecko, które ma dochody z własnej pracy, powinno przyczyniać się do pokrywania kosztów utrzymania rodziny, jeżeli mieszka u rodziców. § 2. Dziecko, które pozostaje na utrzymaniu rodziców i mieszka u nich, jest obowiązane pomagać im we wspólnym gospodarstwie. Art. 87. Rodzice i dzieci obowiązani są wspierać się wzajemnie. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!:)
|
|
wg ugruntowanego orzecznictwa SN dzieci po ukończeniu 18 roku życia pozostają w mieszkaniu rodziców na podstawie stosunku bezpłatnego użyczenia. Wystarczy wypowiedzieć ten stosunek, a potem jeżeli się nie wyprowadzi założyć sprawę o eksmisję.
|
|
ale nie można nikogo eksmitować na bruk trzeba mu zapewnić lokal zastępczy...:/
|
|
żeby dostac lokal zastępczy trzeba spełniac pewne warunki, a ten mężczyzna zarabia i stać go na wynajecie czegoś więc nie będzie stanowiło to problemu.
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam:-)
|
|
najlepiej to go tylko na razie postraszyc i zobaczyc co powie na koperte z sadu ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |