niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Katechetka .

Jakie sa obowiazki katechetki ktora uczy w szkole religii ? Czy w kosciele tez musi sie udzielac robic to co ksiadz powie.Co nalezy do obowiazkow katechetki , ! Prosze o opinie tego tematu

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Katechetka .

Nie mam nic do nauki religii w szkole ale jak mówią znajomi księża że "Katechetki o najgorsze zło jakie może być" moim zdaniem religii powinien uczyć ksiądz.

A wracając do twojego pytania to najczęściej takie osoby sie udzielają w kościele.

Niektore katechetki to dobre suki ;d

przemo

Ale chodzi mi o to czy katechetka powinna udzielac sie w kosciele w sobote i niedziele za to nikt nie placi praca za fryko .Ksiadz nakazuje zrob to i to jeszcze . Czy to jest normalne?

??????????

zazwyczaj tak jest,ze katechetki udzielaja sie w Kosciele,ale czy robia to z wlasnej nieprzymuszonej woli to nie wiem... :/ niby osoba uczaca dzieci religii powinna dawac przyklad i udzielac sie wiecej niz normalny parafianin...ale watpie zeby taki obowiazek byl..przeciez katecheta/katechetka to nauczyciel jak kazdy inny...takiemu ksiedzu mozesz pomoc ale zaznacz ze masz swoje zycie osobiste i jakbys chciala siedziec calymi dniami w kosciele to poszlabys do zakonu :P

Los zawodowy katechetów, ich obowiązki, zakres działania zależy ściśle od księdza parafii, w której jest szkoła. Państwowa szkoła tym, głosicielom ciemnoty, tylko wypłaca pieniądze nie mając żadnych merytorycznych kompetencji, te należą do księży i biskupów.
Katecheci nie mają normalnego zakresu obowiązków, bo ten zależy od księdza, który każe słuchać siebie jak "głosu boga". Dlatego katecheci uprawiają w szkołach ciemnogród, swoistą "oazę ciemnoty i zacofania". Pilnują by w stołówkach w piątki nie było mięsa, w okresach postów dyskotek, obserwują brzuchy nastolatek czy aby nie grubieją, straszą dzieci krwawymi zdjęciami aborcyjnymi i obrzydzają wszystko co dobre i nowoczesne ale sprzeczne z kościelnymi zabobonami. Paskudne, obrzydliwe i szkodliwe jest takie "nauczanie" religii.

Nie uczęszczajcie na religię. Bez tego będziecie świadomymi, wolnymi ludżmi. Bez boga można się doskonale obyć.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org