sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
POwódz

Potwierdzam słowa Flaviusza. Moja znajoma na swoim portfelu odczuła taką właśnie podwyżkę 70 - 100:)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: POwódz

Ja tez mieszkam na Żeromskiego, ale jestem w tej chwili w pracy i nic nie słyszałem. Pozatym nawet gdybym był w domu to bym ich bez nakazu nie wpuścił. Ktoś głupią plotę puścił. Po domach niby mieliby chodzić i prywatne komputery sprawdzać ? hehe śmieszne...

A Malachit pisał, że się nie zwolnią.

Jeden pacjent dziennie przez 23 dni w miesiącu daje 2 300.
Po jasną cholerę siedzieć całymi dniami w szpitalu.

Teraz rząd będzie miał problem skąd wziąść lekarzy do szpitali.

to jakaś paranoja:P tak samo w Białymstoku w akademikach też każdy słyszał i wywiózł kompa ale nikogo tak naprawdę nie kontrolowali i nikogo na nizym nie złapali....

Byłem totalnym głąbem z angielskiego. Przed maturą zacząłem chodzić do najwspanialszej nauczycielki na koki i zdałem!!! :)). Pani Beata J. jest the best!!! Też tak uważacie????

the thruth tracker

Cooo?? J. zryta jest i wogole . ona uczyla mnie w sp 10 i mowie wam - nie chcialbym miec takiej nauczycielki.. przykra jest

co to znaczy zryta? rozszerz swoją myśl

1) a dalej piszesz
"domowe korepetycje (conajmniej 50 zl/godzine)."
Sam piszesz, że za godzinę "wolny rynek" płaci 50zł, a państwo 19,58 zł.

Tak analizujac glebiej, wyzej wymieniony przypadek jest lamaniem prawa: prowadzeniem niezarejestrowanej dzialalnosci gospodarczej.

No chyba, ze dzialoby sie to w ramach dzialalnosci szkoly, w ktorej pracuja, za takie same stawki, a pieniadze wedrowalyby do szkoly. Jakos te zle i niedobre panstwo, ktore ma jedynie na celu krzywdzenie biednych nauczycieli jeszcze nie zamknelo ani jednego takiego wykladowcy!

Ja tylko twierdze, ze razem z tym dorabianiem wcale tak zle nie macie. Owszem -chcecie nizszej stawki niz lekarze i szacunek za to. Ale troche niedobry moment wybraliscie, zwlaszcza, ze niedawno taka podwyzka byla.

Prosze sie dogadac ze swoimi dyrekcjami, wszystkie rady pedagogiczne, wycieczki i kazdy czas spedzony na prace powinni wpisac wam do waszych godzin pracy -na pewno wiecej wam wyjdzie na miesiac do portfela. Uwazam ze taka praca powinna byc oplacana.

O to wlasnie powinniscie walczyc, zeby oplacali wam 100% czasu w miejscu pracy. Zapewniam was, ze na pewno bylibyscie bardziej zadowleni z pensji.

2) "Nauczyciele zwolnijcie sie z pracy, korepetycje są zdecydowanie bardziej komfortową pracą, nie dość, że z jednym uczniem to jeszcze zdecydowanie lepiej płatne."

Nie wiem, ja tak nie uwazam, to powinna byc wasza decyzja. W tej kwestii nie posiadam zdania. Mozna zebrac sie w kilka osob i zalozyc osrodek korepetytorski, doksztalcajacy mlodziez. To by mogl byc calkiem niezly interes.

"Drugi ważny wniosek, zero papierkowej roboty, brak opieki nad dziećmi na wycieczkach biwakach i najważniejsza rzecz nikt nie będzie Was wyzywał o nierobów."

Alez niby dlaczego? To sa normalne godziny pracy, dlaczego szkola nie mialaby wam za to zaplacic? Jestem pewien, ze jak unormujecie z pracodawca te sprawe zarobicie wiecej, nie pracujac przy tym wiecej.

My idziemy w sile 20 osób na Konwiktorską dołaczymy pod stadionem

Bimbo !

przyłącz się i wspomóż ekipę ŁKS , oficjalnie Legia i Zagłębie , nieoficjalnie ŁKS . Link , dzie któremu dołączycie : http://www.gra.lucgor.info/index.php?u=793 (działa tylko, gdy polecony ma włączoną obsługę cookie w przeglądarce )

the thruth tracker

mam pare pytan do osob, ktore posiadaja przenosny klimatyzator w domach...natomiast chodzi o ;) chyba najwazniejsze...jak moc przenosi sie na chlodzenie (w metrach) jak sie skrapla, jak (jezeli jest) wyprowadzone sa przewody za okno? i jakies jeszzce szczegoly macie to bardzo prosze...! wiem, ze musialbym dac ok 1000 zl

the thruth tracker

kryptoreklama !

Więc radze wszystkim którzy posiadają jakieś programy udostępniające i ściągające pliki wywalcie wszystko .

j. niczego cie nie nauczy..

http://prostozlomzy.pl/Sport/Z-Polonia-bez-Luby-i-Rozkwitalskiego_2.html

Pani J. mojego syna uczyła od 4 do 5 klasy . Była świetną nauczycielką tłumaczyła mu do tąd aż zrozumie ! Na lekcjach można było sie pośmiać ! Nie uczyła w VI klasie mojego syna bo nie miała magistra . Teraz gu uczy w VI klasie jakas Tab. która nic nie potrafi nauczyć !!!! Pozdrowienia dla pani J. !!! Najlepsza nauczycielka j. Angielskiego

Zbiórka o 12:00, wyjazd najpóźniej o 13:00. Im wcześniej wyjedziemy, tym większe prawdopodobieństwo, że zdążymy na początek meczu.

no ja wlasnie nie slyszlem po co kontretnie odwiedzali ludzi... i dlaczego wybranych tylko?

nie bedzie problemow, przyjada sami -ze wschodu. Juz czekaja.

Dla tych co się boja:
http://www.howtoforge.net/the_perfect_desktop_ubuntu7.04

Bimbo !

pani Tatiana - II LO - FTW.

ja mysle, ze policja juz wei do kogo ma isc.. i dlatego nie do wszystkich beda przychodzic...np takie osoby co udostepniaja cos w sieci albo nagrywaja i sprzedaja...... ale nie wiem tego...

jest to wielce prawdopodbne... zwlaszcza ze chyba bloki ktore zostaly odwiedzone naleza do sieci IST

Bimbo !

całe szczęscie że mam wszystkie programy legalne, lub wersje testowe, można spać spokojnie a te kilka tysięcy na programy można odżałować zwłaszcza że rozkłada się to na kilka lat.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

Wczoraj gralismy pierw zwyczajnie 1/2 ale pozniej poszla ostra pogrywka 5/10!Padlo rekordowe rozdanie,ponad 1600 na stole!A w walizie bylo okolo 4tys!Powoli zaczyna sie high stakes Łomżyńskie :) Pozdro

A czy w IST jest jakies serwer p2p?

oczywiście chodzi o ogłoszenia do bezcennej

ogłoszenie dałem do bezcennej nie na forum. czytać nie umiesz? "oczywiście chodzi o ogłoszenia do bezcennej"

to dlatego ze bezcenna jest za darmo, wiec każdy dzieciak może wziąć sobie a ze niedawno była 1sza komunia i dzieci podostawały telefony komórkowe to dzwonią bo chcą zaistnieć w towarzystwie.

Najsmieszniejsze, ze jak porówna się przemysł alkoholowy do przemysłu medialnego (muzyka, filmy) to widać, że firmy fonograniczne itp są bardziej skostniałe niż państwo. Bo nawet rządzący wiedzą, że jak przesadzą z ceną "półlitrówki" to ludzie przestaną kupować i poleją... "łzy sołtysa"...

Ale firmy fonograficzne ustalają ceny na sobie jedynie znanych zasadach i jeśli ktoś kto chce posłuchać muzyki zespołu np. "XDF" - to nie jest to możliwe bo płyta kosztuje zamiast 10-15zł - 50zł czy nawet więcej. Więc jeśli przeciętny Polak stoi przed wyborem zapłacenia za płytę często swojej dniówki to nie czarujmy się - nie zrobi tego. Ale w tym momencie firmy fonograficzne nie uznają tego, jako zawyżanie ceny jak na Polskie realia lecz jako bezczelna kradzież ich utworów. Świat się zmienił, prawie każdy ma już player mp3 - ale firmy nie spoczywają na laurach - wydają płyty z DRM (ostatnia głośna sprawa z wydaną nową płytą Kazika, właśnie z DRM). Wniosek jest taki, że firmy fonograficzne przechodzą same siebie i bez ogródek nazywają własnych klientów - złodziejami.
Kiedy w końcu nowa płyta (nie ważne czy w wersji elektronicznej czy jako płyta CV czy winyl) będzie kosztować co np. 2h pracy przeciętnego Polaka?

Podobnie rzecz ma się z filmami no i w zasadzie ze wszystkim... mieszkania, żywność itp drożenie a pensje już tak nie bardzo...

A tak wracając do tych nalotów itp. Ciekaw jestem czy pozyskując te dane z serwera itp policja ma już zgodę na podsłuchiwanie korespondencji prywatnej? Bo wg. mnie musieliby udowodnić, że osoba oskarżona udostępniała filmy i muzykę. Bo to, że ktoś generuje duży ruch jeszcze o niczym nie świadczy - znane są przypadki nagrywania swoich utworów i nazywanie ich przykładowo "Britnej Spirs", tylko po to, żeby jak najwięcej osób to usłyszało, czy chociażby ktoś kręci amatorskie filmy - też je może udostępniać.

Na koniec pozostaje retoryczne pytanie: Dlaczego Policja nie ściga z takim zaangażowaniem poważniejszych przestępstw a nawet jak złapią złodzieja np. komórki to nic z tego nie wynika i nie można już jej odzyskać. Bo tak! Ale ścigać ludzi za to, że słuchają muzyki (a robią to od zarania dziejów) i oglądają filmy pirackie - bo ich nie stać ich po prostu na kupno oryginału (BO CENA JEST ZDECYDOWANIE ZA WYSOKA JAK NA POLSKIE REALIA) to już ok.

PS.
W Poznaniu chcą oskarżyć ponad 1000 studentów za piractwo. Pytanie:
Kto będzie prowadził te wszystkie sprawy?
Odpowiedź: Brawurowa akcja Policji przyczyni się do zmniejszenia bezrobocia w Poznaniu. ;)

TAX (żeby można było się pośmiać na koniec):
Szczyt chamstwa:
Zagłosować na PIS i wyemigrować.

Dokladnie o to chodzilo, ale loosac sie zdenerwowal i chyba naprawde wyladowuje swoje frustracje, bo nie sadze, zeby na chlodno to przemyslal ;) Strajkuja, zeby pokazac lekarzom, ze nie tylko oni sa w kolejce po pieniadze. I mysle, ze jeszcze inne grupy zawodowe zareaguja tak samo, tym bardziej jesli zadania lekarzy faktycznie zostana spelnione.
Szkoda, ze mamy w kraju pare grup zawodowych, ktorym wiecznie dostaje sie wiecej i wiecej, a innych maja gleboko w d....

Czekałem na kumpli ze ktoś pujdzie sie ze mna sapisac... ale patrze niema co na nich liczyc... duzo gadają ale przyjdzie co do czego to niema chetnych:/ jutro ide sie sam zapisac;]

Gdzie z tymi notesikami chodzili? Po chodniku? ;) Bo chyba raczej nie po mieszkaniach nie? ;) Co oni moga sobie spisywac wchodzac do mieszkan z nakazem? ;) A czy sprawy trafily czy nie, to ja nie wiem... Skoro to policja spoza Lomzy, to moze do lomzynskich nie trafily albo inaczej to jakos rozwiazuja... Nie mam pojecia.

the thruth tracker

a Kudrycki bronić nie umie

Za przywieziony z Niemiec tzw powystawowy , z roczną gwarancją zapłacisz na allegro dużo mniej. Gość na swoich aukcjach podaje telefon i udziela wszelkich informacji.

umie bronic ale nie ma wystarczajacego doswiadczenia. Mozna wygrac - trzeba wierzyc.

adrian1988, strona zacznie dzialac od 1go Maja.

Tak Alllinko, a na dodatek nie bardzo czasem wiadomo kto bardziej chce wierzyć w cudowną moc, sam chory czy rodzina...

the thruth tracker

Nie umie bronić na poziomie 2 ligi i tyle. Teraz dopiero ludzie doceniają co znaczy dobry bramkarz taki jak Ulman.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org