Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
POwódz |
Potwierdzam słowa Flaviusza. Moja znajoma na swoim portfelu odczuła taką właśnie podwyżkę 70 - 100:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: POwódz |
Ja tez mieszkam na Żeromskiego, ale jestem w tej chwili w pracy i nic nie słyszałem. Pozatym nawet gdybym był w domu to bym ich bez nakazu nie wpuścił. Ktoś głupią plotę puścił. Po domach niby mieliby chodzić i prywatne komputery sprawdzać ? hehe śmieszne...
|
|
A Malachit pisał, że się nie zwolnią. Jeden pacjent dziennie przez 23 dni w miesiącu daje 2 300. Po jasną cholerę siedzieć całymi dniami w szpitalu. Teraz rząd będzie miał problem skąd wziąść lekarzy do szpitali.
|
|
to jakaś paranoja:P tak samo w Białymstoku w akademikach też każdy słyszał i wywiózł kompa ale nikogo tak naprawdę nie kontrolowali i nikogo na nizym nie złapali....
|
|
Byłem totalnym głąbem z angielskiego. Przed maturą zacząłem chodzić do najwspanialszej nauczycielki na koki i zdałem!!! :)). Pani Beata J. jest the best!!! Też tak uważacie???? _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
Cooo?? J. zryta jest i wogole . ona uczyla mnie w sp 10 i mowie wam - nie chcialbym miec takiej nauczycielki.. przykra jest
|
|
co to znaczy zryta? rozszerz swoją myśl
|
|
1) a dalej piszesz "domowe korepetycje (conajmniej 50 zl/godzine)." Sam piszesz, że za godzinę "wolny rynek" płaci 50zł, a państwo 19,58 zł. Tak analizujac glebiej, wyzej wymieniony przypadek jest lamaniem prawa: prowadzeniem niezarejestrowanej dzialalnosci gospodarczej. No chyba, ze dzialoby sie to w ramach dzialalnosci szkoly, w ktorej pracuja, za takie same stawki, a pieniadze wedrowalyby do szkoly. Jakos te zle i niedobre panstwo, ktore ma jedynie na celu krzywdzenie biednych nauczycieli jeszcze nie zamknelo ani jednego takiego wykladowcy! Ja tylko twierdze, ze razem z tym dorabianiem wcale tak zle nie macie. Owszem -chcecie nizszej stawki niz lekarze i szacunek za to. Ale troche niedobry moment wybraliscie, zwlaszcza, ze niedawno taka podwyzka byla. Prosze sie dogadac ze swoimi dyrekcjami, wszystkie rady pedagogiczne, wycieczki i kazdy czas spedzony na prace powinni wpisac wam do waszych godzin pracy -na pewno wiecej wam wyjdzie na miesiac do portfela. Uwazam ze taka praca powinna byc oplacana. O to wlasnie powinniscie walczyc, zeby oplacali wam 100% czasu w miejscu pracy. Zapewniam was, ze na pewno bylibyscie bardziej zadowleni z pensji. 2) "Nauczyciele zwolnijcie sie z pracy, korepetycje są zdecydowanie bardziej komfortową pracą, nie dość, że z jednym uczniem to jeszcze zdecydowanie lepiej płatne." Nie wiem, ja tak nie uwazam, to powinna byc wasza decyzja. W tej kwestii nie posiadam zdania. Mozna zebrac sie w kilka osob i zalozyc osrodek korepetytorski, doksztalcajacy mlodziez. To by mogl byc calkiem niezly interes. "Drugi ważny wniosek, zero papierkowej roboty, brak opieki nad dziećmi na wycieczkach biwakach i najważniejsza rzecz nikt nie będzie Was wyzywał o nierobów." Alez niby dlaczego? To sa normalne godziny pracy, dlaczego szkola nie mialaby wam za to zaplacic? Jestem pewien, ze jak unormujecie z pracodawca te sprawe zarobicie wiecej, nie pracujac przy tym wiecej.
|
|
My idziemy w sile 20 osób na Konwiktorską dołaczymy pod stadionem Bimbo !
|
|
przyłącz się i wspomóż ekipę ŁKS , oficjalnie Legia i Zagłębie , nieoficjalnie ŁKS . Link , dzie któremu dołączycie : http://www.gra.lucgor.info/index.php?u=793 (działa tylko, gdy polecony ma włączoną obsługę cookie w przeglądarce ) _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
mam pare pytan do osob, ktore posiadaja przenosny klimatyzator w domach...natomiast chodzi o ;) chyba najwazniejsze...jak moc przenosi sie na chlodzenie (w metrach) jak sie skrapla, jak (jezeli jest) wyprowadzone sa przewody za okno? i jakies jeszzce szczegoly macie to bardzo prosze...! wiem, ze musialbym dac ok 1000 zl _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
kryptoreklama !
|
|
Więc radze wszystkim którzy posiadają jakieś programy udostępniające i ściągające pliki wywalcie wszystko .
|
|
j. niczego cie nie nauczy..
|
|
http://prostozlomzy.pl/Sport/Z-Polonia-bez-Luby-i-Rozkwitalskiego_2.html
|
|
Pani J. mojego syna uczyła od 4 do 5 klasy . Była świetną nauczycielką tłumaczyła mu do tąd aż zrozumie ! Na lekcjach można było sie pośmiać ! Nie uczyła w VI klasie mojego syna bo nie miała magistra . Teraz gu uczy w VI klasie jakas Tab. która nic nie potrafi nauczyć !!!! Pozdrowienia dla pani J. !!! Najlepsza nauczycielka j. Angielskiego
|
|
Zbiórka o 12:00, wyjazd najpóźniej o 13:00. Im wcześniej wyjedziemy, tym większe prawdopodobieństwo, że zdążymy na początek meczu.
|
|
no ja wlasnie nie slyszlem po co kontretnie odwiedzali ludzi... i dlaczego wybranych tylko?
|
|
nie bedzie problemow, przyjada sami -ze wschodu. Juz czekaja.
|
|
|
pani Tatiana - II LO - FTW.
|
|
ja mysle, ze policja juz wei do kogo ma isc.. i dlatego nie do wszystkich beda przychodzic...np takie osoby co udostepniaja cos w sieci albo nagrywaja i sprzedaja...... ale nie wiem tego... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
jest to wielce prawdopodbne... zwlaszcza ze chyba bloki ktore zostaly odwiedzone naleza do sieci IST Bimbo !
|
|
całe szczęscie że mam wszystkie programy legalne, lub wersje testowe, można spać spokojnie a te kilka tysięcy na programy można odżałować zwłaszcza że rozkłada się to na kilka lat. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Wczoraj gralismy pierw zwyczajnie 1/2 ale pozniej poszla ostra pogrywka 5/10!Padlo rekordowe rozdanie,ponad 1600 na stole!A w walizie bylo okolo 4tys!Powoli zaczyna sie high stakes Łomżyńskie :) Pozdro
|
|
A czy w IST jest jakies serwer p2p?
|
|
oczywiście chodzi o ogłoszenia do bezcennej
|
|
ogłoszenie dałem do bezcennej nie na forum. czytać nie umiesz? "oczywiście chodzi o ogłoszenia do bezcennej"
|
|
to dlatego ze bezcenna jest za darmo, wiec każdy dzieciak może wziąć sobie a ze niedawno była 1sza komunia i dzieci podostawały telefony komórkowe to dzwonią bo chcą zaistnieć w towarzystwie.
|
|
Najsmieszniejsze, ze jak porówna się przemysł alkoholowy do przemysłu medialnego (muzyka, filmy) to widać, że firmy fonograniczne itp są bardziej skostniałe niż państwo. Bo nawet rządzący wiedzą, że jak przesadzą z ceną "półlitrówki" to ludzie przestaną kupować i poleją... "łzy sołtysa"... Ale firmy fonograficzne ustalają ceny na sobie jedynie znanych zasadach i jeśli ktoś kto chce posłuchać muzyki zespołu np. "XDF" - to nie jest to możliwe bo płyta kosztuje zamiast 10-15zł - 50zł czy nawet więcej. Więc jeśli przeciętny Polak stoi przed wyborem zapłacenia za płytę często swojej dniówki to nie czarujmy się - nie zrobi tego. Ale w tym momencie firmy fonograficzne nie uznają tego, jako zawyżanie ceny jak na Polskie realia lecz jako bezczelna kradzież ich utworów. Świat się zmienił, prawie każdy ma już player mp3 - ale firmy nie spoczywają na laurach - wydają płyty z DRM (ostatnia głośna sprawa z wydaną nową płytą Kazika, właśnie z DRM). Wniosek jest taki, że firmy fonograficzne przechodzą same siebie i bez ogródek nazywają własnych klientów - złodziejami. Kiedy w końcu nowa płyta (nie ważne czy w wersji elektronicznej czy jako płyta CV czy winyl) będzie kosztować co np. 2h pracy przeciętnego Polaka? Podobnie rzecz ma się z filmami no i w zasadzie ze wszystkim... mieszkania, żywność itp drożenie a pensje już tak nie bardzo... A tak wracając do tych nalotów itp. Ciekaw jestem czy pozyskując te dane z serwera itp policja ma już zgodę na podsłuchiwanie korespondencji prywatnej? Bo wg. mnie musieliby udowodnić, że osoba oskarżona udostępniała filmy i muzykę. Bo to, że ktoś generuje duży ruch jeszcze o niczym nie świadczy - znane są przypadki nagrywania swoich utworów i nazywanie ich przykładowo "Britnej Spirs", tylko po to, żeby jak najwięcej osób to usłyszało, czy chociażby ktoś kręci amatorskie filmy - też je może udostępniać. Na koniec pozostaje retoryczne pytanie: Dlaczego Policja nie ściga z takim zaangażowaniem poważniejszych przestępstw a nawet jak złapią złodzieja np. komórki to nic z tego nie wynika i nie można już jej odzyskać. Bo tak! Ale ścigać ludzi za to, że słuchają muzyki (a robią to od zarania dziejów) i oglądają filmy pirackie - bo ich nie stać ich po prostu na kupno oryginału (BO CENA JEST ZDECYDOWANIE ZA WYSOKA JAK NA POLSKIE REALIA) to już ok. PS. W Poznaniu chcą oskarżyć ponad 1000 studentów za piractwo. Pytanie: Kto będzie prowadził te wszystkie sprawy? Odpowiedź: Brawurowa akcja Policji przyczyni się do zmniejszenia bezrobocia w Poznaniu. ;) TAX (żeby można było się pośmiać na koniec): Szczyt chamstwa: Zagłosować na PIS i wyemigrować. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Dokladnie o to chodzilo, ale loosac sie zdenerwowal i chyba naprawde wyladowuje swoje frustracje, bo nie sadze, zeby na chlodno to przemyslal ;) Strajkuja, zeby pokazac lekarzom, ze nie tylko oni sa w kolejce po pieniadze. I mysle, ze jeszcze inne grupy zawodowe zareaguja tak samo, tym bardziej jesli zadania lekarzy faktycznie zostana spelnione. Szkoda, ze mamy w kraju pare grup zawodowych, ktorym wiecznie dostaje sie wiecej i wiecej, a innych maja gleboko w d....
|
|
Czekałem na kumpli ze ktoś pujdzie sie ze mna sapisac... ale patrze niema co na nich liczyc... duzo gadają ale przyjdzie co do czego to niema chetnych:/ jutro ide sie sam zapisac;]
|
|
Gdzie z tymi notesikami chodzili? Po chodniku? ;) Bo chyba raczej nie po mieszkaniach nie? ;) Co oni moga sobie spisywac wchodzac do mieszkan z nakazem? ;) A czy sprawy trafily czy nie, to ja nie wiem... Skoro to policja spoza Lomzy, to moze do lomzynskich nie trafily albo inaczej to jakos rozwiazuja... Nie mam pojecia. _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
a Kudrycki bronić nie umie
|
|
Za przywieziony z Niemiec tzw powystawowy , z roczną gwarancją zapłacisz na allegro dużo mniej. Gość na swoich aukcjach podaje telefon i udziela wszelkich informacji.
|
|
umie bronic ale nie ma wystarczajacego doswiadczenia. Mozna wygrac - trzeba wierzyc.
|
|
adrian1988, strona zacznie dzialac od 1go Maja.
|
|
Tak Alllinko, a na dodatek nie bardzo czasem wiadomo kto bardziej chce wierzyć w cudowną moc, sam chory czy rodzina... _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
Nie umie bronić na poziomie 2 ligi i tyle. Teraz dopiero ludzie doceniają co znaczy dobry bramkarz taki jak Ulman.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |