niedziela, 20 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jest odpowiedz KRRiTV na list prezydenta Łomży w sprawi Radia Łomża.

Piotrze, a czy możesz podać źródło z jakiego korzystałeś ?
Z góry dziękuję :)
Tiger

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jest odpowiedz KRRiTV na list prezydenta Łomży w sprawi Radia Łomża.

http://katedra.4lomza.pl/index.php?k=5

http://kamunikat.net.iig.pl/www/knizki/historia/sosna/dziedzictwo/lomza_konstantyn.htm

...jeszcze raz się wczytałem i okazuje się, że roźnice w proporcji kobiet do mężczyzn były jeszcze większe... (ponad 10 razy tyle mężczyzn co kobiet)...!

Do prawosławnej parafii należeli także zołnierze garnizonu łomżyńskiego, stąd więc jak sądzę znacznie większa liczba meżczyzn niż kobiet figurujących w ksiegach parafialnych. A przy okazji -jakie to źródło?

To bardzo ciekawe. Podobne proporcje były w inych miastach guberni łomżyńskiej gdzie stacjonowały garnizony carskie, np. w Zambrowie. Prasa z tego okresu, "Echa Płockie i Łomżyńskie" informowały też o istnieniu w ich pobliżu przybytków rozkoszy i o badaniach lekarskich pań tam pracujących.

Piotrze być może kiedyś jak czas pozwoli i opracuję jakiś temat całosciowo, jestem zwolennikiem zamieszczania frgmentów, ktore utworzą większą całość. Gratuluję jednak ciekawego znaleziska, zrobiłem mały dopisek do tematu który zainicjowaleś.

hmmm...nio to ciekawe spotkanie sie zapowiada...?!!??!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org