Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szybko ogladac - bo zaraz zniknie |
Gazela: dziękuję za komplement :) Wiedziałem, że mnie w końcu docenisz :) bagrmosen
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szybko ogladac - bo zaraz zniknie |
W ostatniej wypowiedzi jakże słusznie poruszyłeś temat wydawania prawa jazdy i weryfiakcji zdolności do kierowania. MASZ 100% RACJI. TEN SYSTEM ŹLE DZIAŁA. Co nie zmienia faktu, że jestem przeciwny jeździe agresywnej tam, gdzie są ludzie do uczestniczenia w takim ruchu nie przygotowani.
|
|
Reaper ja nie mam klapek na oczach, opisuje tylko realia. Predzej dla mnie klapki ma ktos, kto swiadomie lamie przepisy i oczekuje akceptacji dla swojego zachowania. Pewnie masz racje, ze wiele osob jezdzi w sposob utrudniajacy ruch i moze to byc irytujace. Ale czy kogos to zwalnia z przestrzegania przepisow? Inna sprawa, ze samochod staje sie niezbedny i brak prawa jazdy, czesto maksymalnie utrudnia zycie. Stad nie widze mozliwosci wprowadzenia takich przepisow, ktore do kierowania pojazdem uprawnialyby powiedzmy 20% spoleczenstwa. A co powiedziec o rajdowcach, ktorzy widzac jadaca L gwaltownie wyprzedzaja, wymuszaja ustapienie pierwszenstwa i powoduja niebezpieczne sytuacje? Wlasnie dlatego, ze maja ambicje pokazywac komus jak sie "powinno" jezdzic... Znam osoby, ktore uwazaja sie za tak swietnych kierowcow, ze nic z ich winy nie moze sie zdarzyc na drodze. Jak jada przez wioske, to przeszkadzaja im glupi rolnicy pedzacy krowy itd. Przeciez oni chca przejechac tamtedy akurat z predkoscia 180km/h bo taka im odpowiada i nie stwarzaja niebezpieczenstwa... Tylko ci wszyscy idioci na poboczu im przeszkadzaja... wylezie taki i biedy narobi mistrzowi kierownicy...O takich przypadkach wlasnie mowie, kiedy ktos mysli ze ma absolutne prawo do drogi, bo jest "dobrym" kierowca. Tylko co to znaczy w tym momencie byc dobrym?
|
|
Wystarczy myśleć. Ale to chyba boli większość kierowców. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Wystarczy myslec i przestrzegac przepisow ;) Ale to chyba boli wielu kierowcow ;)
|
|
teraz się zajmuję poszukiwaniem pracy, i wcale nie mowie, ze jestem niezbedna do prowadzenia dyskusji tutaj:-)
|
|
to juz mnie nie lubicie?? nie no, normalnie sie rozplacze !!!!
|
|
Ja juz Cie nie rozumiem. Zaczynam miec wrazenie, ze obaj piszemy mniej wiecej o tym samym. Jesli nie deklarujesz, ze mozesz zdradzic, to na czym ta szczerosc polega w koncu? Bo to, ze mozna nie planowac zdrad, a kiedys dac sie wplatac w cos takiego, jest logiczna. Tylko po co z tego robic jakies deklaracje? Przeciez nawet jak ktos Ci mowi, ze Cie nigdy nie zdradzi, to przy odrobinie rozsadku nie potraktujesz tego jako 100% gwarancji, a jedynie deklaracje ze ktos nie ma zamiaru tego robic. Jeszcze nie znam nikogo, kto potrafilby w 100% przewidziec swoje zycie, wiec wszelkie delkaracje typu "nigdy", "zawsze" itp. nalezy przyjmowac z umiarkowanym entuzjazmem ;) Gdyby ktos chcial miec pewnosc absolutna, ze nic zlego nigdy sie nie zdarzy, to jedynym sposobem bylaby samotnosc. Inaczej mozna tylko miec nadzieje. Tylko jak mowie, po co to dodatkowo deklarowac, kazdy chyba sobie z tego zdaje sprawe? <Dalej się nie rozumiemy chyba :) Chyba jest uczciwe danie osobie wyboru: jestem taki a taki, chcesz być ze mną? Ma to wyjść 20 lat później? Potem się taka kobieta męczy bo ona ma inne podejście, ale są dzieci, wspólny dom itp więc płacze po nocach ale zaciska zęby i znosi wszystko kiedy mąż się bawi - i vice versa. To mają być poważne związki? To ja wolę poczekać na kogoś poważnego niż szukać "na gwałt" bo mam potrzebę kochania a później się obudzić z reką w nocniku :) > Jak ktos wie ze jest oszustem, rozpustnikiem i nie ma zamiaru sie zmieniac, a wmawia to komus, to pozniej tak sie moze konczyc. Ale taki ktos i tak sie raczej do tego wczesniej nie przyzna. Wiec tak czy siak, po co te deklaracje, nadal nie rozumiem? A jak Ci ktos "powazny" powie, ze nic nie zrobi a jednak zrobi to co, bedziesz tupal nozka ze przeciez obiecala?;) Skad mozesz na poczatku wiedziec, czy ktos nalezy do tych powaznych czy tez nie? <To nie jest założenie czegoś z góry. To nie jest jakaś groźba - "uważaj! kiedyś cię zdradzę!!". To zaakceptowanie siebie i nie wymaganie za wszelką cenę rzeczy niemożliwych.> Jak juz napisalem, wedlug mnie rozsadni ludzie i tak sobie zdaja sprawe z ulomnosci ludzkiej natury, to maja to sobie jeszcze dawac na pismie? ;) Jak jestes niepoprawnym idealista, i zakladasz ze kobieta Ci powie ze bedzie aniolem to bedzie, to moze i faktycznie taki kubel zimnej wody by Ci sie przydal ;) Ja biore poprawke na wszystko juz z definicji, wiec nie musze z nikogo wyciskac, jak bardzo ulomna ma nature ;) Ludzie i tak sa malo obiektywni w tym zakresie, wiec mozesz uslyszec stek bzdur i tak czy inaczej sie naciac ;) <A Twoje poważne związku czemu się psuły? :)> Nie planuje rozwodu, wiec chyba sie nie psuly ;) A wczesniej mialem sporo niepowaznych, ktore psuly sie z roznych przyczyn, niezaleznych od deklarowanych poczatkowo ukladow. Jaka roznica czy ktos Ci na poczatku powie "nie oszukam" czy "moze sie zdarzyc, ze bede kombinowac", jesli i tak zweryfikuje to dopiero zycie? Jak Ci powie, ze moze zdradzac i pozniej faktycznie zacznie, to splynie to po Tobie, bo przeciez uprzedzala? Jezeli tak, to przygotuj sie na ta ewentualnosc niezaleznie od tego, co kobieta mowi i wtedy nie bedzie znaczenia co kto deklarowal i tak bedziesz swiadomy tej mozliwosci i gotowy.
|
|
On był nie lepszy od nich, to ta sama firma , taksówkarzem był niedługo, to brat tego co ćwiknął ten samochód na bawełnianej i uciekł do lasu w Balikach a złapali dziewczynę, znana bardzo rodzinka to dobre złodziejaszki itp. tak że trafiła kosa na kamień jak to starzy ludzie powiadają.
|
|
Przestrzegasz każdego ograniczenia do 30km/h? Nie? No to o czym rozmawiamy? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
A ja skomentuję: W twoim rozumowaniu są mankamenty. Różnorakie. I wskazuję to, bo usiłujesz namówić ludzi żeby jeździli po ulicach miasta w którym mieszkam z prędkościami niebezpiecznymi. A powołujesz się na myślenie.
|
|
Pewnie tak, w tym miejscu faktycznie bedzie widok na kosciol zaslanial ;)
|
|
Czy uważacie podobnie jak ja,że potrzebne są zmiany na tym portalu? jesli tak to musimy zwrocić sie do administratorów. ale co konkretnie chcialibyście zmienić? bo ja proponuję 1. forum-wątek ten był już http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=59320&t=59320 2. W dziale komunikacja rozkłady jazdy mpk i pks 3.czat-wogóle go nie ma,chociaż jest odsyłacz do niego 4. w dziale pomoc bardziej rozbudowane info 5. wiecej info z życia codziennego Łomży 6. transmisja meczów ŁKS-u - minuta po minucie w krótkich zdaniach. 7. mysle,że można by było zmienić też po prostu wygląd strony,bo dla mnie jest OK ale mógłby być lepszy Może administratorzy uwzględnią nasze pomysły;] ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Gdyby całą Polską policję przenieść do USA a policję ze Stanów do Polski, to w Polsce wystrzelaliby wszystkich bandytów a w Stanach policjantów. Policjant użył broni bo taka była sytuacja, nie ma takich samych sytuacji, tutaj myślę że gdyby nie ten napad to by się tak nie skończyło. Jeżeli ma być bezpiecznie policja musi używać broni a ponieważ używa jej zbyt żadko zdzrzają się takie tragedie.
|
|
markac być może ten chłopak zginął po to abyś Ty jadąc kiedyś samochodem bądź motocyklem zatrzymał się do kontroli i żeby nawet przez myśl Ci nie przeszła myśl o ucieczce... Pozdrawiam ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Larex święte słowa :) A Policja właśnie zaczyna tak robić... !! :):) I chwała Im za to
|
|
Mieczkoś czy ty potrafisz uszanowac czyjas smierc?? wstydz sie, a pomyslec ze twoi rodzice to tacy madzry ludzie, ehh Nigdy więcej PiS!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |