sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Biskup będzie zamiatał ulice...?!

Autor: czekist (---.lom.netster.pl)
Data: 10-10-09 18:39

IwaSara Jak myśliśz(uczciwie)Ilu z uchodzców zostanie po tym jak im się skoncżą te wysoke zasiłki i będą otrzymywać takie same jak Polacy?????????
Bo ja myślę że nie wielu,wyjadą szukać lepszego miejsca(to jest błędne koło)
------Szczerze???
Myślę,że zostanie niewielu,bo albo wrócą do siebie albo wyniosą się gdzieś wgłąb Europy,gdzie będą mogli znaleźć lepszy byt.
Myślę Czekist,że to pytanie odpowiedzi nie wymagało,bo każdy z nas szuka lepszego życia,a szczególnie jeśli nie może żyć we własnym kraju,to szuka alternatywy na stworzenie sobie i swoim bliskim bezpiecznego i dostatniego miejsca do życia.
Nie łudź się jednak,że po ich wyjeździe nasze zasiłki wzrosną,bo to nie oni o tym decydują a to,że dostają ich więcej niż nasi obywatele,to też nie ich zasługa ani wina!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Biskup będzie zamiatał ulice...?!

Jestem debilem ktory klika w kazdy link!

realista .....uśmiałam się nawet:))))
""Przyznaj się - jesteś w Łomży? Spotkałaś kiedy Czeczena, czy piszesz z wyobraźni?"""
Muszę przyznać,że wyobraźnie to Ty masz niesamowitą...mogę zadać Ci te same pytanie na temat-gdzie Ty żyjesz?-bo wydaje mi się,że nie w tej samej Łomży co ja:)))
Nigdy nie miałam problemów z Czeczenami,znam wielu osobiście...żaden mnie nigdy nie zaczepiał,moje dzieci uczą się z czeczeńskimi i również nie przynoszą żadnych rewelacji ze szkoły.Jestem w trójce klasowej,mam często kontakt z nauczycielami i również nie słyszałam żadnych skarg z ich strony na Czeczenów,innych niż na polską młodzież.
Skończ przekonywać ludzi do wytworów swojej wyobraźni,a jeśli Ty osobiście stykasz się z atakami na swoją skromną osobę ze strony Czeczenów,to zgłoś to na policję albo podaj ich do Sądu.
Jestem łomżanką od urodzenia i jak już żyje sporo lat w tym mieście to jakoś nie słyszałam,nie czytałam nigdzie w prasie,nie widziałam w TV ani nie spotkałam osobiście żadnej zgwałconej przez Czeczenów,z kosą czeczeńską w brzuchu lub plecach...nikt mi nigdy nie zajeżdżał drogi,nie spychał z chodnika ani nie ubliżał.
Nie pochwalam chuligaństwa i bandytyzmu w żadnej postaci,ani polskiej ani czeczeńskiej....ale,proszę wyluzuj,bo to co próbujesz tu przedstawić to tylko Twoja wybujała wyobraźnia.
Czeczeni żyją tu już parę lat i do tej pory nikt przez nich zabity nie został,dlaczego miałoby się to zmienić???
Co niektórym to kubeł zimnej wody by się przydał na ostudzenie ich własnych fantazji...

Treść jest ukryta

chodzi mi o to że z tych wypowiedzi wynika że każdy facet chla i bije żonę, to tak jakby mówić że wszystkie dziewczyny to szmaty bo jedna kiedyś kogoś zdradziła

Hanes...poczytaj uważnie,co z tych wypowiedzi wynika;a mianowicie,że potępiamy złe zachowania i przemoc.
Nikt nie twierdzi,że wszyscy faceci to zło tego świata,że wszyscy piją i biją-co nie znaczy,że tego problemu w ogóle nie ma.
Zdrady dopuszczają się i faceci i kobiety,zresztą do tanga trzeba dwojga-jednak nie o samo zdradę tu chodzi.Jak Cię ktoś zdradzi to boli ale siniaków nie masz,gipsu na złamane serce nikt Ci zakładać nie musi jak w przypadku znęcania fizycznego,gdy taki delikwent zmasakruje swoją ofiarę.
Czy zdajesz sobie sprawę z tego,że osoby bite i poniżane tracą wiarę we własne możliwości i z czasem stają się biernymi obserwatorami własnego cierpienia,niepotrafiącymi się z tego wyzwolić i podjąć walki o siebie...
Takie zachowania jak przemoc domowa szczególnie powinny być piętnowane i nagłaśniane,bo z reguły dotyczą całej rodziny...nie cierpi tylko kobieta ale również dzieci.Nie można udawać,że problemu nie ma,bo jest i to duży.
Wielu facetów zamieniło miłość do kobiety(rodziny)w miłość do wódki,ale jeszcze gorsi są ci,którzy krzywdzą tylko dla własnej satysfakcji!!!

w takim razie zapraszam w kazda srode i piatek, pozdr.

no pewnie, że wierzymy. Przecież my Polacy są, to jak mamy nie wierzyć?

Spodnie przed obniżką - 130 zł, póżniej podnieśli cenę do 180 zł, a w promocji znowu 130.Podobnie z butami.Jedna wielka ściema.BO te kołtuny myślą, że na kołtunów trafili.Więcej tam nie zajrzę!!!

rudy błazen z druhem

Nie wszyscy chrześcijanie to "kanibale" bo nie wszystkie wyznania Chrystusowe uznają dogmat o transsubstancjacji i inaczej pojmują-wyznają Eucharystię.

Co niektórym to kubeł zimnej wody by się przydał na otrzeźwienie. Jestem pewien, że 10 -20 lat temu we Francji też takie Iwy i Sary przekonywały, że Marokańcy i Albańcy to tacy mili ludzie, że JESZCZE nikogo nie zabili i nie wolno być ksenofobem.

Ciekawe co teraz te osoby myślą widząc jak śniade bandziory podpalają samochody.

Kwintesencją takiego nowoczesnego podejścia jest Szymon Mole i jego kurwiszony - najpierw mówiły "nie można być rasistką, ten Simon to taki uczciwy i prawy człowiek - jak można twierdzić, że Murzyni to bandyci! Wy ksenofoby! Jak czarny to od razy niby HIVa ma mieć? Bzdura! Czarny to taki sam człowiek jak inny. Zwalczajmy stereotypy! Muwszę mu dupkę wystawić, bo jeszcze pomyśli, że jestem rasistką. Prezerwatywa? Po co? Jestem nowoczesną kobietą sukcesu i żadne stereotypy mnie nie dotyczą"

Wiem, że to niewiarygodne, ale tak właśnie one wtedy uważały (czytałem wywiad z jedną).
Proponuję - na pierwszym miejscu postawić rozum i dbanie (za przeproszeniem) o własną dupę a w następnej kolejności troskę o polityczną poprawność.

Czytałem, że kiedyś o tym miejscu wyrażane były same niepochlebne opinie. A czy teraz, od kiedy ten "jedyny Turek w Łomży" przejął interes, był tam ktoś, kto mógłby stwierdzić, czy warto się tam wybrać?

Prawdziwy kebab tylko w Turcji a prawdziwa pizza tylko w Italii.
Natomiast bigos, ...tylko w Polsce.
Czego i Wam życzę :)

"Ktoś jeszcz wątpi, że wśród ludzi na Ziemi jest sporo morderców? Jeśłi tak mogę podać link do brutalnego filmu..."
Tak też mogłeś napisać...

czy ktos był na koncercie tej Pani w jej nowym wydaniu rockowym. Jaka jest Wasza opinia. Tylko prosze grzecznie , kulturalnie i merytorycznie.

Malachit - prawisz dokładnie jak lewacy, którzy doprowadzili do upadku Szwecji, do zamieszek we Francji itp.

Nie jestem pewny dlatego bede strzelal: podobny pomnik jest po trasie jak sie jedzie do Ostroleki.

rudy błazen z druhem

Durum rewelacja, w Polsce nie jadłem lepszego, z tym, że za dużo cebuli. Po za tym rewelacja.

I faktycznie kebaba robi turek he z Belgii.

Witam.
Kolego jako jedyny wypowiedziałeś się pozytywnie na temat zakupu auta na litwie. 3 lata temu sprowadziłem sobie 2 auta osobiście i nie mogłem narzekać.
Chciałbym to powtórzyć ale nie wiem w jakie dni jest giełda w Mariampolu - czy posiadasz może taką wiedzę?
Z góry dziękuję za informację..

Ja jadłem i nie jest zły ten kebab a mięso wołowe takie jak np w Niemczech

obecnie jest 1931 głosów

czy to w chinach czy w japonii panuje inna mentalność,Ci ludzie mają wysoką kulturę osobistą,wiadomo że zależy to jeszcze od człowieka bo istnieją jednostki odbiegające zachowaniem od reszty społeczeństwa ale w większości to kulturalni,religijni,dobrze ułożeni ludzie ;-p

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Dokładnie tak jest. Obcując z Chińczykami sam się pilnuję, żeby nie zapomnieć za coś podziękować czy czymś innym urazić.

I jak to się ma do idiotyzmów, że ludzie wszędzie są tacy sami?
Każdy naród ma swój charakter:
Japończyk - pracowity
Niemiec - porządny
Żyd - kochający pieniądz
Polak - kłótliwy i niesolidarny ze swoim narodem
Czeczen - niezwykle agresywny

Problem jest w tym, że kasę na żłobek załatwili, ale nie ma gdzie tego żłobka wsadzić. W sumie panidomu ma rację. Mogłabyś kogoś tym problemem zainteresować. Powodzenia

pauliska933 : sluszna uwaga, ojj bardzo sluszna :) hahaha

Legalnie w bloku gazowa kuchenka tylko wówczas gdy jest gaz ziemny. Zgodnie z przepisami w bloku nie mozna mieć kuchenki gazowej na butli. A jak jest to wiadomo.

A ja mam czerwoną z gorsetem,piękna,rozmiar 36-38:) zdjęcia na e-mail.Cena 100zł:)

"radziecki okupant" to złe wyrażenie.

Edziu, taki z Ciebie grzeczny i inteligentny chłopczyk ?
- w Rossmanach i innych drogeriach to raczej gównem nie handlują,
no rozumiem , że Tobie jako potomkowi roztrząsaczy gnoju to wszystko kojarzy się z szambem , ale troszkę kultury !
Innych synku pouczasz w sprawach tzw " dobrego wychowania " a sam co sobą reprezentujesz ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org