piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
bestialskie zabicie niedżwiadka

no własnie bym se chiał do domu kupić tako żeczy wiecie ile to wszystko razem kosztuje i gdzie to kupić chcę to podłączyć do gniazdka od prądu w domu coś trzeba przerabiać ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: bestialskie zabicie niedżwiadka

Nie, tego kolaka za dużo. pfff.
4LOMZA.pl - przesadzacie z reklamami, zwłaszcza po kliknięciu na tło.

Chyba przestane tu zagladac na jakis czas...........................

no własnie bym se chiał do domu kupić tako żeczy wiecie ile to wszystko razem kosztuje i gdzie to kupić chcę to podłączyć do gniazdka od prądu w domu coś trzeba przerabiać ?

Zapraszam do przeczytania ksiazki pt NICKY CRUZ OPOWIADA - jest to prawdziwa historia przywodcy najpotezniejszego i najbrutalniejszego gangu Nowego Yorku lat 50-tych - gangu Mau Mau

Ksiazka byla wydawana w latach 80-tych, przeczytalo ja na swiecie kilkaset milionów ludzi...

Ksiazka opowiada nie tylko o walkach gangow, zabojstwach, przestepstwach ale przedstawia również historie wielu osob które w poszukiwaniu sensu zycia stracily wszystko...

Ksiazka jest w wykazie materiałów ktore aktywnie zwalczaja problem narkotykow wsrod mlodziezy...

Ksiazka jest w całości na stronie KChWE w Świdniku w dziale - KSIAZKI

http://kchweswidnik.w.interia.pl

Oto początek 1 rozdziału:

- Złapcie tego zwariowanego szczeniaka! ktoś krzyknął.
Ledwo otwarto drzwi należącego do linii lotniczych PANAM samolotu Constellation, pomknąłem po schodkach w dół i dalej w kierunku budynku nowojorskiego lotniska Idlewild. Działo się to 4 stycznia 1955 roku i zimny wiatr szczypał mnie w policzki i uszy.
Kilka godzin wcześniej mój ojciec w San Juan wprowadził mnie, zbuntowanego piętnastoletniego chłopaka portorykańskiego, na pokład tego samolotu. Poleciwszy mnie opiece pilota, nakazał siedzieć w samolocie, dopóki nie zgłosi się po mnie mój brat, Frank. Ale gdy drzwi się otwarły, pierwszy wybiegłem z samolotu i co sił w nogach pomknąłem po betonowej płycie.
Trzej ludzie z obsługi lotniska skoczyli i przygwoździli mnie do siatki ogrodzenia przy wyjściu. Gdy starałem się uwolnić, lodowaty wiatr przenikał przez moje tropikalne ubranie. Dyżurujący przy wyjściu policjant chwycił mnie za ramię i ludzie z linii lotniczych spiesznie wrócili do swoich zajęć. Traktowałem to wszystko jak zabawę i spojrzawszy na policjanta, uśmiechnąłem się do niego.
Ty zwariowany Portorykańczyku! Co sobie do diabła wyobrażasz? krzyknął policjant.
Wyczułem w jego głosie nienawiść i uśmiech zamarł mi na ustach. Grube policzki policjanta były zaczerwienione od chłodu, a oczy łzawiły mu od wiatru. W obwisłych wargach podskakiwało nie zapalone cygaro. Nienawiść! Poczułem, jak napełnia moje ciało. Taką samą nienawiść czułem do mojego ojca i matki, do nauczycieli i do policjantów w Porto Rico. Nienawiść! Próbowałem mu się wywinąć, ale trzymał mnie żelaznym chwytem...

Zapraszam!

Rafał ma tylko 15 lat, ale bardzo starał się, by ratować ciężko chorego ojca.

Przez kilka godzin 15-letni Rafał wozi ciężko chorego ojca po kolejnych wrocławskich szpitalach, bezskutecznie szukać dla niego ratunku.

Rafał ma tylko 15 lat, ale bardzo starał się, by ratować ciężko chorego ojca

Dramat rozegrał się 4 lipca br. Ojciec Rafała – Andrzej Grabowski – czuł się źle już od samego rana. Syn wezwał do niego pogotowie ratunkowe. Lekarka z pogotowia nie dopatrzyła w stanie zdrowia Andrzeja Grabowskiego niczego poważnego. Ostatecznie zdecydowała (i to właśnie wpisała do lekarskiej dokumentacji), że mężczyźnie dokucza niestrawność. W jej opinii nie było to nic aż tak alarmującego, żeby pacjenta wieźć do szpitala. W rzeczywistości miał udar mózgu.
Drugi raz już nie wzywał pogotowia tylko poprosił znajomą rodziny i ta zawiozła ich swoim prywatnym samochodem do szpitala MSWiA, ale tam nie uzyskali pomocy. Po kilku godzinach szukania ratunku trafili na oddział neurologiczny IV Wojskowego Szpitala Klinicznego, ale chory był już w stanie krytycznym. Zmarł 11 lipca.
Mógłby żyć dalej, gdyby dla szpitali ważniejsze było życie pacjenta a nie procedury i limity i trochę współczucia dla 15- letniego chłopca który prosił o ratunek dla swojego taty, ale wszędzie pozbywano się go jak intruza.
Więcej na ten temat link poniżej:

http://ww2.tvp.pl/558,20050913245139.strona

Pozdrowienia.

Niech żyje 4lomza, aby niedługo. Pytanie do forumowiczów: Gdyby nie było tego forum, czy ktoś odwiedziałby 4lomza.pl?

Nie zapominajmy i o tych co czyścili to pobojowisko, które miało być mało szkodliwe dla pracujących tam robotników, a okazało się dla wielu miejscem ostatniej pracy.

Polacy mieszkający w Nowym Jorku, którzy po zamachach z 11 września 2001 roku czyścili budynki z toksycznych substancji mówią, że chorują na nowotwory, a amerykańska administracja nie zapewnia im odpowiedniej opieki medycznej.

Pomagali ratować, teraz sami umierają.

Według rozmówców PAP, w Strefie Zero bezpośrednio po zamachach bez należytych zabezpieczeń, przede wszystkim masek tlenowych pracowało ponad 1200 Polaków. Oczyszczali teren m.in. z azbestu, rtęci i ołowiu. Zarabiali po 25 dolarów za godzinę pracy. Ich zdaniem na nowotwory nerek, krtani, tarczycy i rozedmę płuc zmarło już 19 Polaków, kolejnych kilkuset choruje.
Więcej link poniżej:

http://fakty.interia.pl/swiat/news?inf=665744

Raz na rok pewnie tak...

Czy ktoś wie ? Może warto zmontować jakieś forum ?

Można;) Słucham, co potrzeba?

Ja codziennie przeglądam prasówkę i korzystam z kalendarza.

dojrzali pod jakim względem? :]

Mam wrażenie, że służba zdrowia w Polsce jest takim samym tematem jak autostrady i dziurawe drogi. Tylko że na diurze w jezdni najczęściej gięte są felgi, zaś słuzba zdrowia sięga po ludzkie zdrowie lub życie.
Współczuję temu chłopcu. Trauma zostaje chyba na całe życie.
Jeszcze kilka lat temu byłem zafascynowany pewną łomżyńską lekarką do której udałem się po pomoc z 40 stopniową gorączką. Jeszcze nie zdążyłem wejść do gabinetu, a już lekarka miała gotową diagnozę i wypisywała receptę. To że to nie jest przeziębienie tylko ... zapalenie płuc okazało się kilka dni później podczas wizyty u właściewego lekarza.
W tym roku sława łomżyńskiej ortopedii na skręconą nogę w stawie skokowym zalecił "niechodzenie" i okłady. Pomogły jak umarłemu kadzidło i skończyło się na 4 tygodniach w gipsie.
To nie są drastyczne przykłady, ale ja mało choruję, więc moje doświadczenia z ww służbą są sporadyczne.
Fascynował mnie kiedyś sex przez telefon. Teraz okazuje się, że przez telefon można leczyć. Zgrozę budzi fakt że robi to dyspozytorka i że kończy się to tragicznie. Panienka z okienka decyduje o ludzkim zdrowiu i życiu. Zazdroszczę tej pani spokoju sumienia.

Markac rozczaruję Cię może ale forum nie jest najczęściej odwiedzanym miejscem na 4lomza.pl. Zapytaj ilu ludzi dzięki 4lomza znalazło pracę lub sprzedało niepotrzebne rzeczy.
Co do reklam, codziennie 4lomza odwiedza ponad 3000 unikalnych ludzi więc, kandydaci chca się im pokazać. To logiczne, a w jaki sposób 4lomza na zarobić na swoje funkcjonowanie?
Co do reklamy, która odpala się po kliknięciu w pusty obszar. Dystrybuowana jest ona przez brokera reklamowego, nie mamy na to wpływu. Współpraca taka jest o tyle istotna, że mamy dostęp do danych z badania polskiego internetu a dotyczących naszej witryny.
pozdrawiam
mm

Mam wielka prosbe: Moze ktos przypadkiem ma nutke Magdy Femme : Cud .. ?! szukam jej wszedzie ale nie moge nigdzie znalezc.. Nie wiem czy to ja zle szukam czy po prostu nigdzie w internecie jej nie ma. Ale jak ktos ma to prosze o przeslanie na adres: kochanka_123@wp.pl Dzieki z gory :)

dobry pomysł nie bądźmy barany informujmy się nawzajem niech nie myślą że im wszystko wolno

Agencja Restrukt i Modern Rolnictwa
Pani Sielawa - Specjalistka od mówienia "niestety nie mamy etatów- a za drzwiami stoi koleżanka która zatrudniają " SLD
Pan Piechociński Zenon -SLD - naniego szkoda słów -imbecyl
Tomaszewski -SLD chyba każdy to wie
Prus Irena- Ludzie ta baba nigdzie nie pracowała i została Inspektorem oczywiście również SLD
Szczepkowski - SLD za wszystko odpowiedzialny ale oczywiście żadnych uchybień nie widzi
Śmiarowski R. -SLD- synalek P. śmiarowskiej zgadnijcie skąd - z PUP
A MOŻE ZNACIE INNYCH CWANIAKÓW TEGO TYPU LUB PRZYPADKI NARSZENIA ZWYKŁEJ PRZYZWOITOŚCI W INNYCH INSTYTUCJACH Z SLD-SKĄ OBSADĄ. PISZCIE SPYTAMY ICH NA WIECU WYBORCZYM

Proszę o podawanie informacji o towarzyszach na skrzynke pabloz4@op.pl
bo przyszli ojcowie narodu mogą się czuć urażeni za naruszenie ich DUP OSOBISTYCH

WASZ ŚLEDCZY

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org