sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sondaż IBRiS dla Onetu: PiS zyskuje i zdecydowanie prowadzi

A może nagrywać takich ludzi na telefonik, i umieszczać na stonie filmiki. Pomoc dla Straży Miejskiej, bo to ich działka

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sondaż IBRiS dla Onetu: PiS zyskuje i zdecydowanie prowadzi

oponiak uśpij swoje dziecko

chcielista tuska?to teraz mata

Moim zdaniem akurat tą sprawą powinni się zająć nasze czarnuchy, tzw. "straż miejska", tylko pewnie oni znajdą wytłumaczenie że dla nich ta sprawa śmierdzi i nie wypada.
W sumie dochody z radarów im wystarczą, więc po co jeszcze brudzić ręce w gównie? Pewnie trzeba by się przejść do Pana Prezydenta, może ma również wytłumaczenie, że te służby nie od tego. Ciekawe jaki będzie argument? Pozdrawiam obiboków.

Dobry temat przed obiadem. Smacznego :)

witam :)

mam poważny kłopot. otóż podejrzewam u mnie alergie. na twarzy pojawiają mi się czerwone plamy . bylam już u kilku specjalistów,nawet prywatnie. prywatnie lekarz przepisał mi leki i kazał porobic testy alergiczne,morfologię itp.
chciałam się spytac was gdzie się robi takie testy , ile się czeka, i czy refunduje je nfz? Słyszałam,że te testy robi się w szpitalu zakaźnym . czy to prawda? bardzo proszę o odpowiedz, ponieważ już nie mam siły biegac do apteki po maści,które pomogą tylko na chwilę.
z góry dziękuje . Pozdrawiam!

Dorobic sie mozna i bez zawodowki, ale nie o tym jest ten temat. Rozumiem, ze skoro juz dyskutujemy o uczelniach, to dotyczy on osob, ktore taka sciezke kariery sobie wybieraja. Oczywiscie, ze nie kazdy potrzebuje dyplomu, natomiast niektorzy nadal wierza, ze sam papierek, bez umiejetnosci, zapewni im lekka i dobrze platna prace.

Z tym, ze po informatyce, na byle jakiej uczelni, mozna dostac prace za duza kase, to nie tak do konca. Jak piszesz "pod warunkiem, ze masz doswiadczenie w tym co robisz". Oczywiscie, pozniej juz nie licza sie dyplomy, a bardziej to, gdzie pracowales i co robiles. Natomiast, zeby te doswiadczenie na poczatku zdobyc, to przydaje sie wlasnie dobry papier. Jak znana firma moze przebierac w absolwentach, to raczej siegnie po tego z dobrym dyplomem, a nie po uczelni, o ktorej nigdy nie slyszeli.
Do etapu probnego nie dotrzesz, jak sie komus nie spodoba CV, wiec znow, dobry dyplom daje wieksza szanse, ze w ogole zaprosza Cie na rozmowe.
Wracajac do doswiadczenia, to dobra uczelnia ma to do siebie, ze zwykle ludzie lapia juz jakies roboty w trakcie studiow, pokaz mi, ile osob studiujac w Lomzy pracuje jako programista, administrator itd... I po raz kolejny musze podkreslic, ze dobra uczelnia to lepszy zasob wiedzy, wiec lepiej zaprezentuje sie pracodawcy prawdopodobnie absolwent jednej z nich...

Temat robi sie juz troche jalowy, bo od jakiegos czasu piszemy w zasadzie w kolko to samo. Jesli ktos nie mial okazji porownac i nie wierzy, ze na PW nauczy sie wiecej niz w Lomzy, to ja nikogo nie jestem w stanie przekonac.
Osobiscie watpie, zebym znalazl ludzi po informatyce na PW, czy UW, ktorzy nie potrafia od reki, bez pomocy i zagladania do netu, napisac programu typu "hello world" w dowolnym jezyku, czy stworzyc prostego schematu RBD i paru zapytan w SQL do niego, a po lomzynskich uczelniach jestem przekonany, ze znalazloby sie troche, bo tu polowa absolwentow idzie po papier i nigdy pracowac w zawodzie nie bedzie.
Jesli na jedna uczelnie przyjecia sa na podstawie kolejnosci zgloszen, a na druga ludzie przygotowuja sie juz od szkoly sredniej, papiery skladaja najlepsi, a dostaje sie 1/10 z nich, po czym z np. 60 osob na roku studia udaje sie ukonczyc 15, to nikt mi nie wmowi, ze poziom nauczania na obu jest podobny.
Na konkretnej uczelni podstawy programowania itp. masz w zasadzie przeleciane po lebkach, masz materialy i masz sie tego nauczyc, a na zajeciach zajmowac sie powazniejszymi rzeczami. W Lomzy w skrajnych przypadkach nauczysz sie w zasadzie glownie podstaw, a o zaawansowanych tematach prawdopodobnie nawet nie uslyszysz, ze istnieja i warto sie tym zainteresowac. Taka roznica.
Krotko mowiac, po marnej szkole, nawet jak jestes zdolny, to masz na starcie pod gorke i pare lat w plecy, jak zaczniesz harowac to moze Ci sie uda.

Ale kolego mówimy tu o osobach po takich samych kierunkach, nikt przecież nie zatrudni kierowcę ciągnika jako pilota samolotu. Dlatego liczą się znajomości bo chodźmy w takim ratuszu zatrudniają panią Kasię koleżankę kogoś tam po agrobiznesie czy świeżą Małgosie po UW bez koneksji?

hmmmm. co rok zadaje sobie te pytanie .ile do koperty ?
no cóż dasz mało : źle bo chwciwy .. Osobiście polecam podpisac kopertę :)
a co do kwoty to nie wiecej niż 50 zl powinno wystarczyc;)

wątpie,że jeżeli ktoś ją znajdzie to ją odda. :)
ale wiara czyni cuda .. kto wie może się uda ;))

wielkie dzięki :)
a wiesz coś może na temat testów alergicznych??:)

Na Sybiraków robią testy na alergię,jeśli masz skierowanie od lekarza rodzinnego to badania są bezpłatne.Z tym że jest długi termin oczekiwania;-(

ahah ja tez kogoś kocham .. ale co z tego jak on mnie nie :) trudno sie mowi i idzie się dalej !:)
pozdro :D

rudy błazen z druhem

K.Bandzul
Ul .Bawełniana 8
216 41 74

Można ich na silę chrystianizować klechistan ma w tym wprawe święta inkwizycja i tak dalej. JAK NIE BEDĄ CHCIELI TO SPALIĆ NA STOSIE KOŁO KADEDRY .
Religia dla mięczaków

http://www.youtube.com/watch?v=1S35THmZD_E

Takie testy robi się w szpitalnym laboratorium. Koszt jednego odczynnika to ok. 20zł (prywatnie - wtedy bez kolejki). Na wynik trzeba kilka dni poczekać. Takie same zasady w laboratorium ACER na Piłsudskiego.

Do Wladima: to tak jak w dowcipie "Jasiu na lekcji religii pyta katechetkę: czy Pan Bóg jest wszędzie? Oczywiście Jasiu. A u sąsiadki w piwnicy? Oczywiście. A jak sąsiadka nie ma piwnicy?"
Do Profesora: bardzo chętnie podzielę się swoją wiedzą i praktyką w dojściu do zamozności. Bo już niedługo nie będę musiała musieć. I nie chodzi o to,żeby obnosić się ze swoim bogactwem, bo uwazam to za buractwo i głupotę do najwyższej potęgi. Chodzi o to, by spokojnie żyć nie martwiąc sie, czy mi starczy na rachunki, na życie czy na cokolwiek innego. Owszem, zaraz odezwą sie głosy,że pieniadze szczęścia nie dają. Nie dają, jesli są celem samym w sobie. Natomiast bardzo ułatwiają życie, bo czy nam sie podoba czy nie, dzisiaj prawie wszystko zależy od pieniędzy. I o to chodzi, by miec zabezpieczenie finansowe dla siebie i swoich bliskich. Na szczęście dzisiaj są takie możliwości na rynku, które pozwalają w dość szybki sposób i wcale nieskomplikowany osiągnąć niezależność finansową. Bo przecież w życiu chodzi o to aby być szczęśliwym. Spokój finansowy na pewno to ułatwia.

To zależy od koneksji pana Zenka z pracodawcą jeśli są dobre to zatrudni kuzyna zaznaczając ze nie jest to stanowisko kluczowe dla firmy. Poza tym informatyk polecający swojego kolegę czy to nie są znajomości? Tak naprawdę bez znajomości dobrą prace może znaleźć tylko bardzo dobry specjalista, który może się pochwalić już wykonaną pracą. Reasumując albo posiadasz talent w danej dziedzinie albo musisz mieć plecy.

Sposoby szybkie i nieskomplikowane zwykle bywaja ryzykowne ;) Bo gdyby nie byly, to wszyscy byliby bogaci ;)

pilnie odkupie zelixe lub afibron email agusiaamorki24@o2.pl

Treść jest ukryta

czy ty mozesz mnie czlowieku nie wyzywać?!

http://www.youtube.com/watch?v=jTa4GxIwMsY

napisz to w kontaktach duzymi literami hehe

wiedzialam ze nauczysz sie sciagac

:)

cos w huuuuja walisz asiu !!

gość [06.09.10, 14:27]

hej dziwczyny..ja moge odsprzedać meizitang 21 tabletek też rewelacyjnie sie po nich chudnie wziełąm 9 i prawie 4 kg schudłam(a dodam że jadłam wszystko) troszke ćwiczyłam.. cena za 21 tabletek 70zł.. kontakt: moni.larysowska@gmail.com

http://www.samosia.pl/pokaz/53115/meridia_zelixa/1/procent

rudy błazen z druhem

skszynka jest w ksionszce ...

ilu konfidentów się znalazło, aby heca była hehehe

Treść jest ukryta

Witam forumowiczów.
Czy ktoś z Was może uzyskał już w tym roku pieniążki z Urzędu Pracy na staż?

Może ktoś się orientuje w tym temacie?

U mnie wniosek o staż złożony i czekamy na odzew, a jak u Was?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org