sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wstrząsające nagranie

Posiada ktoś taki klucz ? Będę wdzięczny jeśli ktoś go poda. Z góry dziękuję.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wstrząsające nagranie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Leszczy%C5%84ski

Le liberum veto - littéralement «j'interdis librement» - est un principe constitutionnel inventé par la Diète polonaise en 1652. Il ne s'est guère exporté dans le reste de l'Europe tant il porte en lui les germes de la discorde : suivant ce principe, toutes les décisions de la Diète, l'assemblée chargée entre autres d'élire le souverain, doivent être adoptées à l'unanimité !

Utilisé pour la première fois en 1669, le liberum veto a très vite conduit à la paralysie des institutions polonaises, favorisant les interventions de puissances étrangères et précipitant le déclin du royaume au cours du XVIIIe siècle, jusqu'à sa disparition complète en 1795. Le liberum veto n'est plus utilisé à compter de 1764, avec l'élection de Stanislas II Poniatowski. Il est officiellement aboli par l'éphémère Constitution de 1791. Mais pour la Pologne, il est déjà trop tard...

Voir : Une Nation en sursis

jestem

a ty nie masz na nim nic ukrytego.? autorun.ini moze to przez to..? odpala ci sie jakis syf i taki komunikat, ja bym to sprawdził, pozdor

drukarnia na krasce

przy prymie

http://www.flashandfurious.com/displayimage.php?album=random&cat=0&pos=-749
to to

allegro :)

szymonek
Idąc Twoim tokiem myślenia, powinni też zamknąć wszystkich producentów samochodów. Przecież codziennie tylu ludzi ginie w wypadkach przez te "piekielne" wynalazki. Nie wspomnę jeszcze o samolotach, pociągach, alkoholu...etc. Wymieniać można by długo. Zapamiętaj raz na zawsze. Od zwierząt odróżnia nas mózg.
Wg mnie to kwestia wychowania i uświadomienia młodych ludzi. Póki biegają sami sobie, bez zainteresowania rodziców, póty będą jak nie dopalacze to coś innego na co będzie można zwalić winę. W tym jesteśmy najlepsi. Szukać zawsze dziury w całym tylko nie w sobie.
Ja zdania nie zmienię, jak pisałem wcześniej. Dla mnie to selekcja naturalna...mniej debilnych genów pójdzie w świat jak osobniki "słabsze" czytaj głupsze same się wyeliminują. Teraz możecie zacząć pluć na mnie jadem :)

Do jawiemonawie
To twoja wypowiedź jest skrajnością w tej sprawie a ja nie jestem zacofany ani fanatyk , jestem realistą , krzyż zostaw w spokoju bo to już historia i nie warto wracać do tego tematu "ciemnogrodu"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org