Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Są "dzieci boże" i "pomiot szatana"... |
loko______ Pfff. tak obsrałem sie z śmiechu widząc twój nick na forum a jeśli chodzi o to "ni", to chciałem sie wbić w twój styl mówienia zebys zrozumiał bo słowo "nie" by nie dotarło i co do tego trzepania to masz robote nie mi ale sąsiadowi wiec pij stronga ssij i obciągaj.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Są "dzieci boże" i "pomiot szatana"... |
Cieszą ostatnie dwa zwycięstwa ŁKSu, ale głupie podkładanie się na prowokacje przyjezdnych dziwi. Bo nie kto inny tylko gospodarz spotkania może na tym stracić. Sądzę, że to tylko straszenie w wywiadzie działacza PZPN, jak robią oni to zawsze przy takich zadymach, ale myślę, że nie trzeba samemu dawać okazji na nakładanie sankcji na Klub , ktoremu się kibicuje, skoro tak trudno przychodzą kolejne punkty naszej drużynie. Trzymam kciuki za dobry mecz w Opolu, a nuż będzie punkt, "nie obraże się" też za trzy. Walczcie chłopaki bo wstyd czytać w portalach, że na meczu z Polonią drużyna ŁKS bez wiary "przełaziła" całe spotkanie, a już z Podbeskidziem młodzi zmiennicy pokazali walkę i zacietość, jak chwalił sam trener rywali.
|
|
na mecz futbolu nigdy nie jest za zimno ;) Szakale walczą :) Łomża Walczy ! :)
|
|
Forum miało być podobno miejscem wolnym od reklam...
|
|
No i czego się dzieciaka uczepiliście? Nie widzicie, że powtarza w szkole zasłyszane frazesy? Ja się pofatygowałem i sprawdziłem, ile lat ma nasz bohater. cytuję jego wypowiedzi: Re: Wypadek Świetokrzyskie ofiary z Łomży Autor: BIG_NJ (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 02-11-06 22:16 "ten 14 letni to mój kolega a pozatym słyszałem w tv " Re: brak warunków w Łomży do szkolenia młodzieży w piłce nożnej BIG_NJ 14-10-06 23:05 "piatnica koło szkoły ma ładne boisko w poniedziałek gramy na nim turniej szkolny w piłkę nożną" Jak więc widzicie to radosne dziecko z podstawówki, które gra w piłkę w Piątnicy. Ma ok. 12-14 lat. Dziwię się tylko od kogo tak nauczył się bluźnić. Czytając jego wcześniejsze wypowiedzi zauważyłem, że jest wiernym kibicem ŁKS-u. Więc już się domyślam skąd ta nauka. BIG_NJ, trochę pokory dla starszych kolegów. Z tym grypsowaniem to też totalna porażka. Skąd takie pomysły u małoletniego malca !!??
|
|
...żeby tak się działo się... ...młodzież mają w głowie sieczki kapusty... ...nawet żeby uczeń nie dostał do następnej promocji do klasy,nawet to będę,nawet to zrobię,wprowadzę to nawet,żeby nawet uczeń nie dostał nawet promocji...
|
|
naoglada sie glupot w tv dla doroslych i mysli, ze taki sam jest...
|
|
z poczatku myslalem ze to jakis zart,przerobka czy cos ale to jest na prawde w Łomzy tez startuja z tej partii http://www.podlasie21.pl/ ale wstyd bueheheh
|
|
tak wlasciwie to jest informacja nie reklama, chociaz mozna o tym dyskutowac, ale jak ktos nie chce nie czyta, a ja wybieram sie napewno dzieki temu ze ktos o tym napisal, bo nie wiedzialabym o tej imprezie
|
|
Game....sordecznie Cię pozdrawiam i żeczę udanego życia Śniadeckiego;];] "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
hahha....loolll prwie nie spadłem z fotela jak to oglądałem:D:D:danonimowiec napisał(a): rudy błazen z druhem
|
|
dziś spotkałam dwóch szajbusów na drodze wracając o godzinie 14 na AL. Piłsudskiego przy Duo Dencie- Gabinet Stomatologiczny Państwa P. będąc na pasach dla pieszych dwóch kierowców jechało z taką predkością że gdyby nie mój refleks panowie nie tylko sobie zrobiliby krzywdę (a szkoda zasłużyli sobie) ale przejechali by mnie.Pominę fakt wyprzedzania na pasach, jak również braku hamowania jednego z panów, K...gdzie wy się tak spieszycie!!Noga z gazu jak 50 km to 50. Nikt przepisów nie tworzy z własych widzimisie. To mnie boli:przepisy dostosowujemy do naszej wygody. A póżniej głupie tłumaczenia typu: nie widziałem, wypiłem tylko 1 piwo. Pozdraawiam wszystkich, którzy mają pojęcie o bezpiecznej jezdzie. :)
|
|
świetne!!! pozdrowienia
|
|
|
ja slyszalem ze to fanatycy jagielloni......nie wiem sam...moze to i prawda ze jakies gnoje sie bawia i pisza te napisy......debile na zawsze zostano debilami:)
|
|
po pierwsze jak chcecie wiedziec to mam 15 wiosen widzisz nie trafiłeś słaby z ciebie agnet. turniej to była gimnazjada w piątnicy bo boisko ŁKS remontują. Nie jestem z piątnicy tylko tam grałem turniej jestem z mego miasta ŁZM wiernym, kibicem ŁKS. A ten kolega co ma 14 lat frajerze lerzy w szpitalu i walczy o życie kutafonie więc nie czepiaj się moich kolegów bo h.. ci do tego. POZER Pff. módl lepiej się za niego a nie interesuj się mną. Malec i dziecko to ciebie zrobiło. I ZAMKNIJ W KOŃCU PYSK ZDZIRO.
|
|
Wszelkie najsiwezsze imprezowe informacje macie zawsze na klubowa.4lomza.pl miejsce przygotowane specjalnie dla Was.
|
|
Peter...małoletniego malca dziwnie ułożyłeś....mógł byś równie dobrze użyć dziecka, szkraba lub także osobnika...bo tak to brzmi jakoś tak......nieładnie???
|
|
Posłuchajcie tuzów krajowej polityki.Program taki sam.Ujety ładniejszymi slowami. Po prostu wyzsza szkola bełkotu
|
|
pisząc sobie ten temat miałem nadzieje że spotkam tu normalnych ludzi,użytkowników samochodów marki honda,takich dla których jazda ich samochodami to czysta przyjemność....niestety nie trafiło na takich...JA-jeśli interesuje Cie civicklub to świetnie,bardzo się cieszę,ale nie każdy interesuje się tym samym.przerobiłem już towarzystwo,które wali konia na widok swojego cudownego auta,i marzy żeby zały świat się o tym dowiedział...więc nie krytykuj innych za ich zdanie.i faktycznie muszę się z Tobą zgodzić że wprowadziłeś na ten temat"takie smutne klimaty"...ps.na gg inaczej,lepiej się gadało
|
|
Treść jest ukryta
|
|
peter napisał: Jeżdżę na mecze wyjazdowe, chodzę na stadion ŁKS-u. Nigdy nie dostałem żadną pałą, nie intersuje się mną żadna policja ani ochrona. Jak jeżdżę na te mecze to nie szczę po polach (macie qźwa chore pęcherze, czy jak ?? Przecież to godzina jazdy). Jak już piszesz to przyznaj się szczerze: prawdziwych kibiców nikt nie prześladuje Widzisz peter, nie wszystko jest tak jasne i przejrzyste jak ty to opisujesz. Zacznijmy od tego, że masz już swoje lata i nie wyglądasz na nastoletniego kibica, przez co nie jawisz się policjantom jako potencjalny "chuligan stadionowy". A w mniemaniu policji każdy młodszy dzieciak, chłopak, nie daj Boże w szaliku i ogolony " na Kojaka", czy to na meczu u siebie czy na wyjeździe to potencjalny "chuligan" i "bandyta". Policjanci myślą stereotypami , podobnie jak większość forumowiczów w tym temacie. Piszesz że prawdziwych kibiców mnikt nie prześladuje - ja mogę podać kilkanaście takich przykładów na skandaliczne zachowanie policji wobec ZWYKŁYCH, SPOKOJNYCH kibiców. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Pozdrawiam obiektywnych forumowiczów. rudy błazen z druhem
|
|
Znacie moze kogos kto robi kartki,zajmuje sie takimi kartikami 7a lub 7b c***y lub moze cos do nich dograc.Prosze o kontakt gg 8825235
|
|
gdzie znajduje się w mieście najtańsze ksero? mam 2 książki, razem z 600 stron do skserowania i gdzie zrobią to najszybciej i najtaniej??? dzięki z góry za pomoc
|
|
Najlepiej i najtaniej w "STOPCE", na Al. Piłsudskiego, obok "Alkoholi Świata". Polecam. Właścicelka jest bardzo miła, przy takiej ilości stron napewno się dogadasz.
|
|
O co chodzi? Jakie kartki? Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Przy dużej ilość kserowania (twoja deklarowana jest duża :D:) to wiem ze w ksero na Al. Legionów pod sklepem z różnymi akcesoriami komputerowymi i materiałami do biura jest najtaniej bo 10gr od kartki.
|
|
w Baśce na przeciwko drzewnej po 10 groszy
|
|
skinek naucz się pisac po polsku buahahaha "wkoncu" "wyruszajo" Gdzie zostawiłeś widły? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Dokąd świat zmierza jeśli 15-latek wyzywa starszych od zdzir. Ach ta dzisiejsza młodzież.....
|
|
kształcić się pisze kolego,kształcić :) Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
ha! ha! ha! 20 lat tu mieszkam i jakos tu nic nigdy sie nie dzieje buehehe swiruje aLe sa gorsze uLice a ta jest wporzo chyba ze Ty nie jestes wporzo dla niej to sie nie przeprowadzaj pZDr :D ehehe ps- z pod 7 to dobre chŁopaki a te z 28 i 26 eheh dzieci szaLeja :-P wiekszasc goofniarze ale sie nie uruja Ci starsi spokojNi :D no to tyLe "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
600 stron po 10gr to okolo 60zl to nie lepiej poszukac takiej ksiazki?:P hehe taniej wyjdzie :P
|
|
Myślałem, że Białystok już niczym mnie nie zaskoczy... a jednak http://youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM musicie to zobaczyć Mieszkańcom Białegostoku gratulujemy Krzysztofa Kononowicza
|
|
taa... ja się chowałem na "Starym Kodeksie"... starszym szacunek!!! oj BIG_NJ modlić to pewnie się sam za siebie będziesz musiał jak komuś się znudzi te Twoje wyzywanie...
|
|
juz taki temat był :PPP panie admin <kosz>
|
|
witam wszystkich forumowiczów czy ktoś wie na temat telefonii internetowej voip w naszej strefie numerycznej? tzn możliwości uzyskania numeru w naszej strefie
|
|
ełkaesiak najpierw sprawdź, czy ktoś już nie poruszył na forum takiego tematu. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
W tym smutnym jak pi*** mieście nie ma normalnego miejsca do zabawy. Zamieszczasz to, jako informację imprezową, bo za to Ci płacą. Nie wypieraj się i nie udawaj zbawiciela znudzonych łomżyniaków. Cóż to takiego ta cała klubowa.4lomza.pl? Co jakiś czas pojawia się kilkanaście fotek z jakiejś "stodoły", gdzie "bawi się" (nazwijmy to tak) grupa nawalonych/naćpanych małolatów. Za moich czasów dobrą zabawą nazywaliśmy spotkanie w gronie przyjaciół a nie wyginanie sie w rytm jakiegoś badziewia.
|
|
BIG_NJ: zamknął byś w końcu pysk gówniarzu pieprzony i okazał jakiś szacunek dla ludzi dużo starszych od Ciebie, a którzy muszą czytać Twoje marne wypociny. Jeśli nie umiesz się normalnie wysłowić i nie znasz znaczenia pewnych słów, to się po prostu nie wypowiadaj. Z drugiej strony to mi Cię szkoda, bo jestem na 100% pewien, że pochodzisz z jakiejś patologii... To, co piszesz, mówi samo za siebie.
|
|
Kilku znajomych korzysta z voip'a oferowanego przez "Tlenofon" (portal TLEN.pl). Bardzo sobie chwalą...
|
|
Autor: tyku (80.240.162.---) Data: 09-11-06 20:20 cyt: ...małoletniego malca Masz rację, faktycznie - idiotyzm językowy. Chyba, że zmienić na: małoletniego padalca, hmm. Dokąd ten świat zmierza ??!! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
aLe i tak koLes jest dooobry....praca dla młodziezy i ludzi..a co to młodzierz to nei ludzie?? ehehehe
|
|
juz podobne posty byly!!!! powoli zaczyna sie chlam robic z forum,
|
|
zajrzyjcie http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=79619&t=79619
|
|
we wtorek w hotelu Polonez odbylo się spotkanie inwestora planujacego wybudowac hipermarket z mieszkancami naszego miasta. tak się zastanawiam, dlaczego z kandydatow na przyszlych prezydentow (majacych nn celu "dobro" naszego miasta) tylko pani Hoffman pojawiła się na prezentacji. czyzby inni kandytaci traktowali lomzynski hipermarket jako "kielbase rpzedwyborcza"? wg mnie jezeli chca zrobic cos dla lomzy to powinno byc podstawowym zadaniem - z tego co wiem to ma byc inwestycja siegajaca 80mln zl :/ nie wspomne juz o podatkach (5% od obrotu ktore zostanie w Łomży to mysle ze bedzie dobry zastrzyk co miesiac dla kasy naszego miasta)
|
|
|
W Urzędzie Miasta na I piętrze "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Te 5% będzie w budżecie naszego miasta jeżeli w niedzielę zagłosujemy na tak.Ale ja myślę obym się mylił że większość zagłosuje przeciwko budowy centrum handlowego ponieważ wiadomo już od dawna że większość radnych zasiadających w radzie miasta mają sami sklepy i nie tylko i nie dopuszczą do budowy będą dalej nam podnosić ceny i mówiąc że taniej się nie da i znów Łomża zostanie miasteczkiem emerytów i rencistów. Możemy tylko brać przykład z naszych sąsiadów np Białegostoku .Białystok się prężnie rozwija i mają nie jeden market i jakoś nikomu to nie przeszkadza i w niedzielę z łomżyniaków biją kasę
|
|
dobrze, ze nie "wszystkich" :)
|
|
roznie bywa... najgorsze są takie 7-8 osobowe grupy 15latków z zakazanymi mordami... oni teraz nie mają szacunku do starszych... rudy błazen z druhem
|
|
SaneOne nie mają szacunku i nigdy mieć nie będą zapewne:/
|
|
"módl lepiej się za niego a nie interesuj się mną".....to tez bys sie modlil gnojku a nie sie chwalisz "ten 14 letni to mój kolega a pozatym słyszałem w tv "
|
|
kowal_79: może autokącik przypadni Ci do gustu: http://autokacik.pl/postlist.php?Cat=0&Board=jakotako rudy błazen z druhem
|
|
Pani Hoffman dba o swój wizerunek przedwyborczy.Ot co.A potem?Pewnie jak wszyscy kandydaci.....weżta i wybierzta,a póżniej WON.Pożyjemy-zobaczymy,a teraz do urn.Nie głosując też głosujesz...
|
|
Hoffman jest z SLD i na 100% przegra , ale to jest temat o Galeri , Ja jestem na TAK i mam nadzieje ,że wszyscy pójdą na wybory i zagłosują na tak samo . Łomża musi się rozwijać a nie stać w miejscu i pogłębiać bezrobocie .
|
|
ja bede za tak na referendum! przyda sie market...i w dodatku takie niezbyt ciekawe miejsce stanie sie na bardzo ciekawe...
|
|
Łomżanie, mamy niepowtarzalną okazję wypowiedzieć swoje zdanie w sprawie hipermarketu. Jak sami widzicie wiele zmieniło się w charakterze zabudowy. Z dawnych trzech blaszanych pawilonów i naziemnego parkingu, jakie nam wcześniej oferowano, po wielu uzgodnieniach zaprojektowano piękną galerię z podziemnym parkingiem. Lokalizację galerii odsunięto od kościoła i przesunięto w kierunku ul. Zawadzkiej, aby zadośćuczynić sugestiom księdza biskupa. Nie dajmy się ogłupić naszym lokalnym biznesmenom, którzy tylko widzą swój czubek nosa. Wykorzystajmy szansę i wyjdźmy z tego marazmu. Hipermarket to czynnik miastotwórczy, który da "kopa" naszemu handlowi. Zwiększy atrakcyjność miasta, jako ośrodka regionalnego w województwie. Jeśli tego nie wykorzystamy, jutro takie "coś" powstanie w Ostrołęce, Zambrowie, Ostrowi, czy innym sąsiednim mieście. A wtedy będziemy mogli sobie pluć w brodę i mieć kaca na długie lata. Jeśli nie chcemy brać udziału w wyborach, to chociaż pofatygujmy się na referendum.
|
|
Nie wiem sam może ktoś mi poradzi co mam zrobić bo już mnie szlak trafia.Mój problem dotyczy Neostrady mianowicie Tp wybudowała niedaleko mnie nową centralkę jakieś 7-8 km Kolega , który mieszka obok mnie w odległości 1,5 km i więcej osób może 3-4 osby mają po lini Neostradę(linia nie jest obciążona) natomiast u mnie jak twierdzi pani z 9393 będzie za daleko trzeba by było sięgnąć z tzw onusa który miejsci sie w odległosci ode mnie 1,5km ale tam trzeba by go wyposażyć w karty do internetu.I tak więc pozostaję bez internetu , który jest mi bardzo potrzebny do pracy i do nauki.Bardzo proszę o pomoc bo dzwoniąc na błękitną linię już mnie szlak trafia Sprawdzając na stronie internetowej mogę zainstalować neostradę a w rzeczywistości
|
|
prawdomuwny wróć do podstawówki, jełopie, jak nie rozumiesz.
|
|
Jeżeli masz telefon stacjonarny w TPSA to pofatyguj się do TP i złóż podanie o rozwiązanie umowy.Mój kolega tak zrobił.Mieszka koło Łomży.Tam też tak jest ,że jeden ma neo inny nie może mieć.Kolega też próbował różnych sposobów. Jednak nie skutkowało.Kiedy jednak złożył podanie o rozwiązanie umowy,rzecz niemożliwa stała się możliwa.Coś tam gdzieś przełączyli (nie znam szczegółów) i kolega jest szęśliwym użytkownikiem neo. Sprawdzając na stronie internetowej nie mógł zainstalować .
|
|
Ja mialem podobna sytuacje,najlepiej kup sobie ten pakiet neostrady i poprostu zainstaluj z pomoca 0800 102 102 Bodajze .... i napewno bedzie Ci działać,pozdrawiam.
|
|
Sorry,że sie wtrące ale ja mieszkam na wsi i to znaczy,że jestem jakiś gorszy ?? Po Waszych postach można wywnioskować że tak właśnie myslicie.... nie wybierałem sobie miejsca zamieszkania niestety a to ,że tu mieszkam według mnie nie czyni mnie gorszym.
|
|
Jutro będzie imprezka - muza HOUSE. Zapraszam w imieniu mojego kolegi Przemka.
|
|
a moze ktos z was ma numer tel. do własciciela ? i moze go podac np na mail 1tomecki1@poczta.fm
|
|
U mnie było tak, że były dwie centrale jedna przy drugiej i miałem podpięty tel. pod ta która nie spełniała wymagań technicznych i nie mogli nic zrobić... męczyłem sie z nimi chyba z rok czasu (nic nie pomagało żadne prośby, podania i odwołania nic!) jedynym rozwiązaniem dzięki któremu stałem sie posiadaczem stałego łącza internetowego było to ze rozwiązałem stara umowę i założyłem nowa linie z zaznaczonym z góry celem przeznaczenia tej linii pod korzystanie z usługi neostrada. Niestety mam nowy numer, ale innego wyjścia nie było, gdyby nie to pewnie bym nadal sie z nimi motał. Pozdrawiam i życzę szybkiej możliwości założenia stałego łącza:) TP nie dba o klientów!! Tak dalej i nie będą mieli ich i dobrze!
|
|
Greg....czy ktoś tutaj mówił że to jest jakieś oddmienne?. Nie czyni cię to gorszym, ani też innym niż reszta- JESTEŚ TEŻ człowiekiem. A tak poza tym to czasem lepiej jest mieszkać na wsi, uniknąć tego zgiełku miasta i poprostu zazwyczas odpoczywać sobie gdzieś na sianie;) heh No ale niestety nie każdy może przywyknąć/nie chce lub poprostu nie może dostosować się do takiego otoczenia... Greg Pozdro
|
|
tyku: pozdrowienia. Greg12: Nie masz racji. Nikt tak nie myśli. Wszędzie, bez względu na miejsce zamieszkania są tacy, którzy uwazają się za lepszych, mądrzejszych od innych. Czasami Ci niedowartościowani traktują to forum jako miejsce na odstresowanie. W większości z wiekiem przechodzi. W innym przypadku nie warto z nimi dyskutować. Są niereformowalni - niestety!
|
|
Kaczyńskiego, którego sprzedają na allegro??? bo mnie niezabardzo.http:allegro.pl/show_user_auctions.php?wid=2818837
|
|
popieram zuberto. dzisiaj odbyły się już dwa mecze 17 kolejki II ligi. reszta będzie miała swój ciąg następny 18 listopada.
|
|
Zobaczcie te filmy na www.smog.pl
|
|
widzieliśmy! pierwszy temat: http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=80080&t=80080 drugi temat: http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=80012&t=80012 Ludzie nie potraficie czytać? ! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
juz chyba wszyscy widzieli nawet w Polsacie pokazywali..
|
|
cos ten link kulawy
|
|
ile razy to juz bylo :D
|
|
Zapraszam do przeczytania ksiazki pt NICKY CRUZ OPOWIADA - jest to prawdziwa historia przywodcy najpotezniejszego i najbrutalniejszego gangu Nowego Yorku lat 50-tych – gangu Mau Mau. Ten mlody, nienawidzacy wszystkich i wszystkiego Portorykanczyk, opowiada o swym smutnym dziecinstwie w Puerto Rico i o budzacym groze życiu zbuntowanego nastolatka, ktory za swa jedyna rodzine uznaje składajacy sie z rowiesnikow uliczny gang. Ksiazka byla wydawana w latach 80-tych, znajduje sie w wykazie materiałów ktore aktywnie zwalczaja problem narkotykow wsrod mlodziezy, zostala umieszczona jako glowna pozycja na najwiekszej stronie poswieconej problemowi narkotykow w Polsce. Ksiazke Nicky Cruz opowiada udostępniono w internecie za zgoda Wydawnictwa AGAPE. Ksiazka jest w calosci na stronie: http://kchweswidnik.ovh.org Autor powyższej strony wyraza zgode na kopiowanie, drukowanie oraz rozpowszechnianie ksiazki bez jakichkolwiek ograniczen. Strony zagraniczne dotyczace Nicky Cruza: www.nickycruz.org www.nickycruz.org/about/the_man.htm www.tcfarm.org/History/Nicky.html Oto początek 1 rozdziału: - Złapcie tego zwariowanego szczeniaka! ktoś krzyknął. Ledwo otwarto drzwi należącego do linii lotniczych PANAM samolotu Constellation, pomknąłem po schodkach w dół i dalej w kierunku budynku nowojorskiego lotniska Idlewild. Działo się to 4 stycznia 1955 roku i zimny wiatr szczypał mnie w policzki i uszy. Kilka godzin wcześniej mój ojciec w San Juan wprowadził mnie, zbuntowanego piętnastoletniego chłopaka portorykańskiego, na pokład tego samolotu. Poleciwszy mnie opiece pilota, nakazał siedzieć w samolocie, dopóki nie zgłosi się po mnie mój brat, Frank. Ale gdy drzwi się otwarły, pierwszy wybiegłem z samolotu i co sił w nogach pomknąłem po betonowej płycie. Trzej ludzie z obsługi lotniska skoczyli i przygwoździli mnie do siatki ogrodzenia przy wyjściu. Gdy starałem się uwolnić, lodowaty wiatr przenikał przez moje tropikalne ubranie. Dyżurujący przy wyjściu policjant chwycił mnie za ramię i ludzie z linii lotniczych spiesznie wrócili do swoich zajęć. Traktowałem to wszystko jak zabawę i spojrzawszy na policjanta, uśmiechnąłem się do niego. Ty zwariowany Portorykańczyku! Co sobie do diabła wyobrażasz? krzyknął policjant. Wyczułem w jego głosie nienawiść i uśmiech zamarł mi na ustach. Grube policzki policjanta były zaczerwienione od chłodu, a oczy łzawiły mu od wiatru. W obwisłych wargach podskakiwało nie zapalone cygaro. Nienawiść! Poczułem, jak napełnia moje ciało. Taką samą nienawiść czułem do mojego ojca i matki, do nauczycieli i do policjantów w Porto Rico. Nienawiść! Próbowałem mu się wywinąć, ale trzymał mnie żelaznym chwytem. - No, szczeniaku, wracaj do samolotu. Popatrzyłem na niego i splunąłem. - Ty świnio! – warknął. – Brudna świnio! Rozluźnił uchwyt na moim ramieniu i próbował złapać mnie za kark. W tym momencie dałem nurka pod jego ramieniem i skoczyłem przez otwartą bramkę na teren otaczający dworzec lotniczy Usłyszałem za plecami krzyki i tupot nóg. Pomknąłem długim chodnikiem, zygzakami omijając ludzi tłumnie spieszących do samolotów. Nagle znalazłem się w hali dworca. Poszukałem wzrokiem drzwi wyjściowych, przebiegłem halę i wyskoczyłem na ulicę. Przy krawężniku stał wielki autobus z otwartymi drzwiami i pracującym silnikiem. Przepchnąłem się przed wsiadających do niego ludzi. Kierowca złapał mnie za łokieć i zażądał opłaty za przejazd. Wzruszyłem ramionami i odpowiedziałem po hiszpańsku. Kierowca bezceremonialnie wypchnął mnie z kolejki, zbyt zajęty, by tracić czas ze smarkaczem, który ledwo rozumie po angielsku. Gdy zwrócił się do grzebiącej w torebce kobiety, schyliłem się i poza jej plecami przemknąłem się do zatłoczonego autobusu. Spojrzawszy przez ramię, by upewnić się, że kierowca mnie nie widzi, przepchnąłem się do tyłu i usiadłem koło okna. Gdy autobus ruszył, zobaczyłem, jak z budynku dworca lotniczego wybiega ten gruby policjant, i wszyscy rozglądają się dookoła. Nie mogłem się powstrzymać i śmiejąc się do nich przez szybę zastukałem w okno i pomachałem im ręką. Potem opadłem na siedzenie, wsparłem kolana o oparcie poprzedzającego mnie fotela i przycisnąłem twarz do zimnej brudnej szyby. Autobus przeciskał się przez zatłoczone nowojorskie ulice w kierunku centrum miasta. Widziałem przez okno leżący na ziemi brudny błotnisty śnieg. Zawsze wyobrażałem sobie śnieg jako coś czystego i pięknego, zmieniającego krajobraz w bajkową krainę. Ale ten śnieg był obrzydliwy, jak brudna papka z rozgotowanych ziemniaków. Szyba zamgliła się od mojego oddechu. Wyprostowałem się i pociągnąłem po niej palcem. To był świat zupełnie różny od tego, z którego przyjechałem... Zapraszam!
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Tak powinni cos postawic duzego bo na tej wiosce to tylko stokrota ale nic ciekawego tam niema a czym wiekszy sklep wiecej rozmaitosci popieram niech buduja ten REAL huk z tymi sklepikami małymi i tak milionów nie zarabiaja...
|
|
Wiecie co sadze o tej całej neo... szkoda gadac kupilem pakiet 2 lata temu i brak mi słow spoczatku mialem problemy z jej uruchomieniem niby proste ale trzeba sie pobawic ale oczywiscie musiałem isc pier do punktu neo... zeby mi cos z tym zrobili to krzykneli ze maja serwisatna a ja ok ale co dalej serwisant bieze 150zł za wizyte niech mnie cmoknie dalej dzwonie na błekitna linie facet sie pogóbił nie wiedział co mi powiedziec bo mu dogryzałem ze pracuje a niema pojecia no nic ....pozostało mi samemu sie domyslac oco w tym biega zajeło mi to dzien ale doszłem ta cała ich procedura jest do d.. mam predkosc 512.. i co z tego wolne jak cholera i dotego sam neo mi sie odłancza i test ile do huka razy ten test połonczenia mozna robic bez przesady moja kumpela z rutek czekała pół roku od dostania zestawu i pakietu nic niechciało chodzi a oni ciagle wymowki aj ci neostradczycy hehe dekle.....
|
|
link nie działa
|
|
Patrze,zę ta Łomżyńska honda civic jest na sprzedaz http://allegro.pl/item140410939_honda_civic_2_2_vtec_200ps_tuning.html Czyzby własciciel zamierzał kupic cos innego?? Może jest on właśnie na tym forum mi by zdradził co chce kupic?
|
|
NIC TAKIEGO NIEMA POCO ZASMIECASZ NICZYM FORUM:/
|
|
Cześć, ja bywam w Łomży raz na kilka miesięcy i sam już miałem okazję wozić rodzinę do białostockiego Auchan. Powiem jedno - jeśli Białystok jest złym przykładem to może Częstochowa będzie lepszym - mamy w sumie około 10ciu mniejszych bądź większych marketów od Billa/Elea do M1 i Auchan włącznie, ale zupełnie nie przeszkadza to w działaniu placom handlowym i "ryneczkom". Jedno jest pewne - większa konkurencja to gwarancja obniżenia cen żywności w całym mieście, a przez to niektórzy sklepikarze muszą sprowadzić marże do takich poziomów jak w całej reszcie Polski. Oczywiste jest, że wpuszczenie hipermarketów do Łomży to niższe ceny, nowe miejsca pracy i zwiększenie asortymentu produktów w obrocie, co z kolei zmniejszy ilość koniecznych wycieczek do Białegostoku "bo przecież w Łomży to się tego nie dostanie..." Proszę Was jako życzliwy człowiek którego żona pochodzi w Waszego pięknego miasta - NIE DAJCIE SOBIE ROBIĆ WODY Z MÓZGU !!!
|
|
Co jak co, w Łomży i Polsce przydałaby się taka petarda, taka duża, i pier (cenzor)ąć w główkach, ale tak zdrowo, to i rozumek by się przewietrzył, i uszko by usłyszało wreszcie, co ludzie mówią. A tak apropo, to, gdzie ta hurtownia? Al-Kaida dzwoniła i sie pytała. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Ja tam propnuję "Sylwka" przed torami jak się na Śniadowo jedzie, po prawej stronie, gdzie samochody czasem parkują. I kawa wysuszona (po ostatniej imprezie), i kurczak z ostatniego wesela, a i wódka (no cóż,m że bez banderoli, ale zawsze), w pokojach goscinnych nie ma pluskiew (karaluchy je zżarły). A najlepszy Sylwester, to ze swoją starą pod pierzyną, oj będzie się działo. Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Bramka do heyachjest płatna musisz wysłąc sms-a : Jeżeli jeszcze nie masz hasła, wyślij SMS o treści A na numer 6677 (opłata zgodnie z taryfą) lub +48 604 11 6677 jeżeli nie jesteś abonentem sieci Era. zaloguj sie na Era.pl i wysyłaj sms-y do heyach
|
|
Hodzi <=======Jakoś dziwnie ten wyraz wygląda nie sadzisz Dianka ?
|
|
Re: Są \"dzieci boże\" i \"pomiot szatana\"... |
Poszukuje dobrej krawcowej w Łomży
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |