sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pierwszy wiezień polityczny

"hormony" sorki za ortegre

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pierwszy wiezień polityczny

ale mozesz poszukac jeszzcze w internecie
:)

wejdz na you tube i wpisz karaoke i tam bedzie tego mnostwo w formacie mp3 i z teledyskiem

Witam, niech się tylko za daleko nie posuną z tą "oszczędnością". Niedługo sezon grzewczy, może też będą po 22 godzinie wyłączać centralne? A tak poważnie, rozmawiałem kiedyś z pracownikami ciepłowni miejskiej. Interesowało mnie w jaki sposób jest rozliczana energia cieplna dostarczona do bloku. Więc są dwa liczniki, jeden na "wejściu" do budynku, drugi na "wyjściu" z budynku. Różnica wskazań pomiędzy jednym a drugim pokazuje ile energii cieplnej "zużył" blok. I za to spółdzielnia płaci ciepłowni.

Pozdrawiam
MirekO

mirek ma rację.
teoretycznie spółdzielnia płaci tę właśnie różnicę. rzeczywistość pokazuje że jest inaczej.

rozpoczyna się sezon grzewczy. teraz weszła jak dobrze pamietam ustaważe spółdzielnia musi się rozliczyć z kosztów. zobaczy się co będzie

re:loosac - no okej moze przesadzilem ale sie wkurzylem lekko :) przeczytaj jak ciołki sobie robią jaja ze sprawy ktora ja uznalem za wartą zwrócenia uwagi.

re Bemol i ADALL: to,ze wy i wasze zwapniałe kobiety nie macie za gorsz polotu ani iskry w sobie to szczerze współczuje, nie chce mi się was obrażać bo tymi prostackimi textami zrobiliście to za mnie. ADALL dla mnie jesteś SZMATĄ ,a 'wywłoka' to Cie na obiad woła codziennie...

re ADALL(aka SZMATA): "maży" ??? hm...przedszkole się kłania...

Zbych

hehe ja wracajac mpk do domu widzialem (laweta stala na rowni z autobusem) że ze skutera to tylko tylnie koło można sprzedac :))

ludzie wiecej rozwagi i włączmy myślenie - podobno nie boli.

Autor: ADALL (---.bsk.vectranet.pl)
Data: 24-09-07 23:23

O jakże to romantyczny temat. Ciąganie jakiejś wywłoki po krzakach i wodorostach. Super. Widocznie, jak to pisze Bemol - dziewczynom tak się maży. Jeżeli towarzyszka tej tułaczki umie czytać to powinna dać takiemu amantowi w mordę i niech się zabawia razem z tym gościem w futrzanej czapce.

1.pieprze taki zart koleszko...
2. sam przeciw reszcie...zapraszam ..cokolwiek masz na mysli
3.Wypowiedz ADALL'a obraza osoby na ktorych mi zalezy a on wypowiedzial sie nie znajac ich itd...co jednoznacznie oznacza dla mnie SZMACIARZA...

no i sam sobie poliz do 10...

Zbych

Trudno porównywać prace na czarno w USA do legalnej w UK. Znając angielski i mając zielona karte USA może być całkiem ciekawym krajem do zamieszkania. Poza tym skoro piszesz, ze tam jest syf, pewnie tylko greenpoint widziales, albo z latynoskimi imigrantami zyles.

Autor postu nie pisze w jakim celu chce byc w USA

Mam wrazenie ze do NY pol Łomży wyjechalo.

nie jestem w błędzie, zbiorę tylko opinię ludzi i to, że nie chcemy wzrostu kosztów... jeśli tak to niech od 23:00 za odkręcenie ciepłej wody odliczają mi to od rachunku ciepłej w dzień bo leci zimna

to tak jak by internet o 23:00 wyłączali bo szkoda pieniędzy na prąd zasilający serwery

Zbych

ja o żołnierzach mówiłem na serio tak jak Ty gfx o tym facecie

dla mnie to może być jakiś leśnik, osoba fotografująca w nocy czy ktoś podobny... wątpie, że to jakiś zboczeniec

ostatecznie jak napisałem Duch

clubbing.lomza.pl tam sa zdjecia z imprez yam caffe

Spokojnie panowie i panie, medykom krzyż na drogę. Chyba nie jest tak źle, kilku nowych jak na razie sie już zatrudniło, a może to ci co maja chęć pracować, a nie tylko liczyć. Bo modrości w działaniach lekarzy sie jakoś doszukać nie umiem, mądry to jest cieć na szpitalu zarabia mniej niż 1000 zł i jakoś utrzymuje rodzinę i to jest mądrość. Bo zarabiając kilka do kilkunastu tysięcy i krzyczeć mało, to ja powiem wprost ,,MAłO ALE ROZUMKU"

Jeśli zamkną oddział noworodkowy, to proponuję lekarzy postawić pod sąd, co o tym myslicię?To skandal.

MirekO chyba rozmawiałeś (nikomu nie urągając) ze stróżem w ciepłowni a nie z ciepłownikiem. W każdym budynku jest jeden główny licznik ciepła, na podstawie którego co miesiąc każdy budynek jest obciążany kosztem dostawy energii cieplnej do nieruchomości. Licznik ten mierzy przepływ czynnika grzewczego oraz różnicę temperatur na zasilaniu i powrocie. Iloczyn przepływu i róznicy temp. daje Ci zużycie ciepła w GJ.
Właśnie w ten sposób szerzą się plotki i niedomówienia na tym forum. Ktoś gdzieś słyszał ktoś z kimś rozmawiał a tak naprawdę nie ma się zielonego pojęcia o danym temacie. Każda spółdzielnia funkcjonuje na zasadzie no profit - w przypadku ciepła jest identycznie - dokładnie tyle ile spółdzielnia płaci MPEC dokładnie tyle samo muszą uiścić mieszkańcy.

Tomek skoro wiesz, że po 23 nie ma ciepłej wody to po co odkręcasz kurek i nabijasz sobie koszty? Miałem Cię za inteligentnego faceta :) I powiedz mi jeszcze jedno - jak krążąca w nocy cyrkulacja może nie generować dodatkowych kosztów ? Słyszałeś o takich pojęciach jak straty w tym m.in. na przesyle ?

"beerFun co to znaczy większość... żyjemy chyba w państwie prawa" takie są uroki mieszkania w budynku wielorodzinnym - większość decyduje czy tego chcesz czy nie :)

Pozdrowienia

Sąd jak sąd ale można zmienić ordynator noworodków i po sprawie .
Najgorzej mnie martwi że tyle sprzętu pójdzie do innego szpitala a lekarze za jakiś czas wrócą i nie będą mieli na czym pracować i co znowu strajk że nie ma sprzętu

Wychu- zdjęcia piekne!!!Co tam piękne...to mało powiedziane...cudowne! Widoki boskie....aż się rozmarzyłam mmmmm.
Dziękuję:) Jeszcze nie raz sobie na nie popatrzę:)

Pifpaf

doctorr: Po twoich wypowiedziach można sądzić, że nie jesteś wybitnie mądry... maro pytał tylko o kosmetyczkę, a Ty się wpieprzasz i wygadujesz głupoty :I Jeśli myślisz, że kosmetyczka nie jest skuteczna to sie mylisz!! Byłeś w ogóle kiedyś na takim zabiegu? Również jestem ciekawe ile masz lat, może sie pochwalisz?

Dzien dobry.

mnie zastanawia poco oni strajkują osobiście niespotkałem biednego lekaża..... no chyba że jest świerzo po studjach to niemiał czasu sie dorobić... ale standart w śród lekarzy to duży dom 2 luksusowe samochody itd. a im ciągle mało jak się niepodoba to nie trzeba bylo być lekarzem tylko iśc na budowe wtedy byślcie zobaczyli co to jest prawdziwa ciężka praca a nie wieczne nażekanie jak to wam
Zle.... dlamnie jeśli odejdziecie będziecie nikim..... a właściwie już jesteście !!! i dla wielu pewnie też

"pokarz lekarzu co masz w garażu hehe "

Wlasnie dzisiaj widziałem tego Golfa GT, super to chodzi. I ten gwizd z turbiny jest prześwietny :)

Ale to chyba nie możliwe żeby miał silnik 1.4, a na samochodach troche sie znam.

Oj ludzie i ludziska a co to ma do wieku jak sie chce o siebie dbać to czy masz 8 czy 80 lat to dbasz i juz a tak w ogóle to nie o mnie chodzi tylko moją kobietę chcę iść do kosmetyczki a ja chcę żeby to był ktoś naprawdę dobry

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org