Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Canon IP 2200-problemik???? |
wita. ostatnio kupiłem drukarkę canona ip2200 ponieważ chciałem w łatwy sposób samodzielnie ładować tusz do kartridżów. sprzedawca oznajmił że bez problemu to da się zrobić, aż tu pewnego dnia po wyczerpaniu się czarnego, kupiłem atrament w miarę popularny do canona, napełniłem kartridż i ku mojemu zdziwieniu wyskoczył komunikat pod nazwą: drukarka nie rozpoznaje kartridża z atramentem. czytałem że w tych gównianych nowych canonach w kartridże powkładali jakieś hu**** chipy i drukarka nie rozpoznaje kartridża po ponownym ładowaniu. czy macie jakieś pomysły jak to obejść?????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Canon IP 2200-problemik???? |
Nie rozpoznaje zasobnika z tuszem czy poziomu tuszu (pusty kartridż) ?. Ja posiadam ip4200 i tam wystarczy do nowego (nie canona) zasobnika przełożyć chip, przytrzymać przycisk 'ignoruj poziom atramentu' i wsio pięknie działa. ________ Malachit
|
|
W drukarkach hp po napelnieniu zasobnika z tuszem czarnym, jak drukarka nie chciala drukowac, to wystarczyło na troche włozyc go do gorącej wody i potem po osuszeniu wstawic spowrotem do drukarki. U mojego kolegi taka operacja zadziała, ale z canon'ami moze byc inaczej...
|
|
...chodziło o wymianę/napełnienie zasobników a nie o zatkane dysze głowicy drukującej. ________ Malachit
|
|
taa...zatkane dysze a nowy zbiornik to nie to samo ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
raczej nie to samo bo w Canonach głowica z dyszami jest osobno, a w hp razem z zasobnikiem dlatego tusz do canona kosztuje +- 10pln, a do hp 70pln
|
|
papkarol rozwiązałeś problem ? ________ Malachit
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |