sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Canon IP 2200-problemik????

wita. ostatnio kupiłem drukarkę canona ip2200 ponieważ chciałem w łatwy sposób samodzielnie ładować tusz do kartridżów. sprzedawca oznajmił że bez problemu to da się zrobić, aż tu pewnego dnia po wyczerpaniu się czarnego, kupiłem atrament w miarę popularny do canona, napełniłem kartridż i ku mojemu zdziwieniu wyskoczył komunikat pod nazwą: drukarka nie rozpoznaje kartridża z atramentem. czytałem że w tych gównianych nowych canonach w kartridże powkładali jakieś hu**** chipy i drukarka nie rozpoznaje kartridża po ponownym ładowaniu. czy macie jakieś pomysły jak to obejść?????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Canon IP 2200-problemik????

Nie rozpoznaje zasobnika z tuszem czy poziomu tuszu (pusty kartridż) ?. Ja posiadam ip4200 i tam wystarczy do nowego (nie canona) zasobnika przełożyć chip, przytrzymać przycisk 'ignoruj poziom atramentu' i wsio pięknie działa.

________
Malachit

W drukarkach hp po napelnieniu zasobnika z tuszem czarnym, jak drukarka nie chciala drukowac, to wystarczyło na troche włozyc go do gorącej wody i potem po osuszeniu wstawic spowrotem do drukarki. U mojego kolegi taka operacja zadziała, ale z canon'ami moze byc inaczej...

...chodziło o wymianę/napełnienie zasobników a nie o zatkane dysze głowicy drukującej.

________
Malachit

taa...zatkane dysze a nowy zbiornik to nie to samo

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

raczej nie to samo bo w Canonach głowica z dyszami jest osobno, a w hp razem z zasobnikiem dlatego tusz do canona kosztuje +- 10pln, a do hp 70pln

papkarol rozwiązałeś problem ?

________
Malachit

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org