Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TYNKI i TYNKARZE ?!?! |
Witam, mam pytanie do tych którzy zajmują się tynkowaniem i do tych u których będą lub były robione tynki. Jestem na etapie wyboru dobrego tynkarza i sposobu tynkowania. Co powiecie o tynkach gipsowych, bo słyszałam, że często po jakimś czasie zaczynają pojawiac się problemy w postaci pękania itp... Czy ktos ma takie tynki w domu i może się na ten temat wypowiedziec? Jeśli zaś chodzi o tynki cementowo-wapienne to czy jest w Łomży lub okolicy ktoś kto tynkuje z wykorzystaniem mułku kwarcowego? Jaka jest różnica w takim tynkowaniu? Czy może ściany są gładsze? Powiem, że chodzi o dom stawiany na jeden pustak, jeśli to jest jakaś różnica... Jaka jest różnica przy tynkach maszynowych, ręcznych i agregatem(czy to to samo co maszynowo?) ?? Jeśli ktoś ma jakieś rady to również bedę wdzięczna. Jeśli macie też jakieś niemiłe doświadczenia w stosunku do tynkarzy i ich pracy lub ogólne refleksje na temat tynków to też będzie mi to pomocne... Ps. Czy zna ktoś dobrych tynkarzy,ale chodzi mi o takich po których wykonaniu elegancko można kłaśc glazurę itd... magia_2
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: TYNKI i TYNKARZE ?!?! |
ja jestem za tradycyjna metoda ale jezeli ktos zna sie dobrze na robocie i moze opisac metode agregatem lub inna nowoczesna to jestem skłonny sie przekonac do tego :)
|
|
mojego sąsiada szwagier Andrzej robi takie rzeczy napisz na priw to dam ci namiary właśnie na Rejmonta robi taką fuszkę i ma kilka dni luzu to może wjechał i ustalicie co i jak w temacie
|
|
Moim zdaniem to na tym forum za duzo sie nie dowiesz. Polecam czytac Muratora, a oprocz tego przeszukaj net, sa fora na te tematy gdzie sie ludzie wypowiadaja..powazni a nie .. no sama wiesz Pekac moze wszystko i gipsowy i wapienny, to nie o to chodzi z czego tylko jak. Gipsowe sa podobno bardzo delikatne na uszkodzenia, jak to gips. Ale tradycyjny musisz szpachlowac zeby byl idelanie gladki,, wszystko zalaze od czasu, pieniedzy i przeznaczenia.
|
|
Siemka. GIpsowe masz gładkie i gotowe do malowania i polożenia glazury. a w tradycyjnych wiecej roboty jest. Polecam ekipe tynkow gipsowych ich nr 600952837
|
|
już nieaktualne
|
|
Podepnę się pod temat. Proszę o opinie/namiary na sprawdzone firmy które wykonują tynki wewnętrzne (cementowo-wapienne).
|
|
Nadal poszukuję....
|
|
http://www.malowanieagregatemlomza.pl/ polecam Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
@martucham Czy polecana przez Ciebie firma wykonuje także tynki? (Na stronie nic nie ma na ten temat) Czy wykonywali u Ciebie? Ile metrów? Jak z jakością, terminami, ceną?
|
|
tak wykonuje mozesz smailo zadzwonic..cena ustalana indywidualnie..poza tym nie sa zli skoro robili sady np w bialymstoku Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
http://swietnafirma.pl/firma.aspx?id=453788&miasto=kolno&n=fhu-tomasz-uslugi-budowlane-tomasz-piankowski Polecam!
|
|
@martucham - masz jakieś "krzywe" informacje na temat obszaru usług polecanej firmy. Nie wykonują oni tynków cementowo-wapiennych. Mimo wszystko dziękuję bardzo za kontakt, być może przyda się na dalszym etapie wykończenia domu.
|
|
wykonuja tynki a nie sadze zebys sie dzwonil Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
zebys dzwonil...sorki za blad Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Widzę martucham żeś nieźle poinformowana. A więc skoro jesteś pewna tego co piszesz to może przyjmiesz zakład o skrzynkę wódki. A więc jeśli Ty masz racje to ja kupuję skrzynkę wódki i daruję CI, a jeśli to ja mam rację to czekam na skrzyneczkę. A więc przyjmujesz zakład?
|
|
jasne..bo to ma moj brat :P Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
My z mężem mieliśmy plan, że sami wykonamy remont mieszkania i nie będziemy zatrudniać żadnego fachowca. Jednak nie wyszło to nam na dobre, straciliśmy tylko czas i nerwy.... W końcu zatrudniliśmy fachowca, który podjął się tynkowania i położenia podłóg. To była naprawdę dobra decyzja! Link do pana Henryka-http://www.favore.pl/373654_tynki-cementowo-wapienne-gipsowe-posadzki-maszynowe-starogard-gdanski-pomorskie.html Kasia P.
|
|
wypier... głupia mendo z tym pozycjonowaniem firmy ze starogardu.
|
|
Won ściero z tą reklamo.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |