Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jubileusz cukierni \"Cendrowscy\" |
We wtorek skusiłam się na krótką wizytę w szacownej cukierni \"Cendrowscy\". Naprawdę dawno w niej nie byłam, więc mile zaskoczył mnie wystrój oraz przygotowany do \"konsumpcji na miejscu\" bar z krzesłami. Nawet ekspedientki ubrane zostały na 50lecie firmy w gustowne czarno-czekoladowe uniformy. Zamówiłam wybitnie kremowe ciastko \"na miejscu\", które pani z szerokim uśmiechem zaserwowała na papierowym talerzyku. Na moje pytanie o widelczyk równie szeroko się uśmiechając oznajmiła, że nie ma. Dopiero wtedy zauważyłam, że pytanie było z gatunku naiwnych, bo przecież obok dziewczyna próbowała zjeść W-Ztkę popychając ją palcami po talerzu. Czy to norma, że w tej wykwintnie urządzonej cukierni podaje się ciastka jak karmę dla psa? Z okazji Nowego Roku wszystkim klientom cukierni \"Cendrowscy\" życzę, żeby przed upływem kolejnych 50 lat firmy doczekali nowinki cywilizacyjnej, jaką są jednorazowe sztućce do ciastek. Marta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jubileusz cukierni \\\"Cendrowscy\\\" |
smakowało ?
|
|
ja noszę ze sobą niezbędnik i nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć...
|
|
Ja tam też zawsze jestem przygotowana na różnego rodzaju promocje a widelec i łyżeczka dużo miejsca nie zajmują w torebce.
|
|
Ano wlasnie SMAKOWALO ? . Bo mi zawsze , wnetrze super , . Chyba miales zly dzien i szkalujesz innych . Usmiechnij sie jutro bedzie nowy dzien i dluzszy i wiecej slonca . Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku
|
|
Re: Jubileusz cukierni \\\\\\\"Cendrowscy\\\\\\\" |
Nie wiem, jakie było w smaku, bo wyrzuciłam do kosza jeszcze w cukierni. Proszę się domyśleć dlaczego. Jeśli to trudne, to proszę zamówić na miejscu ciastko bananowe i spróbować zjeść je palcami. Czekam na film instruktażowy :-) Pozdrawiam wszystkich ciepło. M
|
|
Co to za pytanie czy smakowało?przeciez mart_ka nie krytykowała jakości ciastek. Skoro mozna nosić w torebce łyżkę,widelec to równie dobrze mozna do samochodu zamontować piekarnik i upiec sobie ciasteczka,po co nam cukiernie:-))) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
|
|
Trzeba było odłożyć a nie wyrzucać do kosza w cukierni.
|
|
Pan bóg najpierw palce wymyślił, dopiero póżniej ludzie widelce i nie wiadomo po co?
|
|
Kto nauczył założycielkę tematu dobre jedzenie wyrzucać do kosza?
|
|
Właściciel powinien zamontować umywalkę, żeby ludzie mogli umyć ręce przed jedzeniem ;)
|
|
... trzeba było poprosić o zapakowanie a potem zjeść w zaciszu domowym na porcelanie i srebrze... nie byłym u nich od listopada nie wiem co się zmieniło wewnątrz, ale do tej pory zawsze traktowałem to miejsce jako punkt sprzedaży ciast i tortów z reszto według mnie najlepszych w Łomży a nie jako kawiarnię, aż pójdę i sprawdzę co się zmieniło :)
|
|
Wyroby u Cendrowskich są smaczne to fakt, ja osobiście od wielu lat zaglądam do tej cukierni, wydaje mi się, że nie ma co robić afery, było może zapytać o sztućce, a nie ostentacyjnie wyrzucać ciastko do kosza...
|
|
czy to jest takie ważne zdarzenie żeby opisywać to na FORUM? j Nie daruj głodnemu ryby. Podaruj mu wędkę i naucz go łowić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |