Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uwaga to mogą być oszuści!!!! |
Od kilku dni moi znajomi dostają dziwne telefony. Dzwoni konsultantka i poleca darmową rehabilitację. Dobra na wszystko. Na kręgosłup na krążenie i do tego za darmo. Proszą osobę na którą jest zapisany telefon w książce telefonicznej. Dziś ja dostałem taki telefon. Numer był zastrzeżony. Kiedy odebrałem rozmawiałem z dwiema kobietami. Pierwsza jakby nie mogła się dogadać. Nie słyszała czy coś innego, wtedy druga zabrała jej słuchawkę i zaczęła ze mną rozmowę. Oczywiście super masaż, za darmo i we własnym domu i jeszcze nie trzeba się do takiej rehabilitacji nawet rozbierać. Przez ubrania robią. Kiedy zacząłem zadawać pytania na temat jak to się odbywa? Co to za firma? Jaką techniką wykonywany jest masaż? (z tą technika to ściemniłem bo nie mam pojęcia czy jest jakaś różnorodność w technikach masażu). Pytanie o firmę i o to jak ich można znaleźć, i czy z racji tego, że usługa jest darmowa to mają podpisaną umowę NFZ-em, zastrzeliło na tyle Panią w słuchawce, że się rozłączyła. Według mnie konsultant, który chce Cię na coś namówić legitymuje się i nawet po setnym powiedzeniu NIE, on dalej próbuję namówić na swoje usługi lub produkt. Z racji tej \"ucieczki\" wydaje mi się to wszystko podejrzane. Dlatego uważajcie kogo zapraszacie do domu i z kim rozmawiacie. Oby nie okazało się, że wpuścicie oszusta do domu i rehabilitowany będzie wasz portfel lub majątek. Knox
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uwaga to mogą być oszuści!!!! |
Ja też miałam sygnały od starszych osób. Pani która dzwoni jest bardzo miła i zwraca się do rozmówcy po imieniu. Twierdzi że firma którą prezentuje znajduje się w Zambrowie.
|
|
Re: Uwaga to mogą być oszuści!!!! |
No w moim przypadku na pytania o firmę Pani po prostu nawiała. Knox
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |