Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wysokie rachunki za wodę. |
Witam wszystkich. czy u Was też po zmianie liczników wody wzrosły rachunki za wodę? U mnie rachunek wzrósł praktycznie 2,5 krotnie a zużywam tyle samo wody co wcześniej i było to zawsze w granicach 80-90zł.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wysokie rachunki za wodę. |
Ciekawe..ja się zwykle mieściłem w 30zł czasem wypalały takie kwiatki jak 45-50 a teraz walneli 60zł...mieszkam przeważnie sam. Muszę przyuważyć te rachunki. A na jakiej ulicy zmieniali liczniki? Może ja o czymś nie wiem...
|
|
na ks.janusza kaja
|
|
Próbowałem reklamować licznik to kierownik z mpwiku straszył, że i tak w laborayorium w białymstoku nie wykaże żadnych wad i jeszcze za wszystko zapłacę ooło 400 zł. A z kim nie rozmawiam po wymianie wodomierza ravhunki w górę. bigi2004
|
|
Oby sie tak nie ograniczyc co byscie sie nie odwodnili!
|
|
U mnie na Kazańskiej były wymieniane. siwysiwy ja wody nigdy jakoś przesadnie nie oszczędzałem, używałem tyle, ile potrzebowałem. Ale z 80-90zł na ponad 200, gdzie nigdy nie zalegam z rachunkami, to chyba coś jest nie tak...
|
|
Sprawdź czy Ci przypadkiem gdzieś woda nie cieknie za licznikiem. Może jak wymieniali to zruszyli połączenia rur i sobie gdzieś kapie i nawet tego nie widzisz. Mi kiedyś spłuczka przeciekała. Niby niedużo ciekło ale jak z 80 zł za wodę zrobiło się 140 to szybko naprawiłem.
|
|
Te liczniki mogą być bardzo czułe. Może tak jak wyżej napisali spłuczka cieknie albo z kranu kapie i przez miesiąc się nazbiera.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |