sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Korki weekendowe - ciekawostka

Ok. 18.00 jechałem przez tzw. nowy most w stronę Piątnicy. Wiadomo, ruch wahadłowy, ale jazda do Piątnicy w normie. Natomiast w stronę Łomży korek jak na powrotu z długiego weekendu przystało - od wahadła do skrzyżowania w Piątnicy, przy szkole. Postanowiłem wracać starym mostem. I tu niespodzianka. bez problemy wyjechałem z drogi z Jedwabnego, powoli, ale płynnie dojechałem do świateł w Piątnicy, spokojnie skręciłem w lewo i przy stadionie dodałem gazu, by wtoczyć się na rondo. Przejechałem normalnie przez miasto.... Jak na powroty w długi weekend puste miasto... Pytanie: dlaczego wszyscy wracający z Mazur jadą przez nowy most? Czyżby wcześniej nie było żadnej informacji o ruchu wahadłowym w tym miejscu? Przyzwyczajenie, że w Łomży zawsze są korki? Ot, taka ciekawostka....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Korki weekendowe - ciekawostka

Ja jechałam w południe do Łomży, wieeelki korek od strony Piątnicy na nowym moście, postanowiłam zaryzykować i jechać starym mostem i tu niespodzianka, normalny ruch. A wydaje mi się, że obierają drogę na nowy most, bo cała warszawka, a w korku były głównie rejestracje W.., leci lepszą drogą na Zambrów. Ale trwa jeszcze weekend, więc nie ma pośpiechu i mogą postać:)

Ja o godz17 do Łomży jechałam przez nowy most z piątnicy godzinę w korku,też własnie się zasugerowałam że na star most pewnie zakorkowane,a w łomzy żadnych korków nawet na wojska polskiego.śmiech he he

Potwierdzam, tez zawrocilem :) i przy stadionie pusto :)

i super...
jeszcze lepiej, że takich sprytnych jest nie wielu, wyjeżdżałem z Łomży przez ten zakorkowany most warszawiaki mnie nie dziwią ale BLM i BL już tak, wracałem normalnie przez Piątnicę, szału nie było ale na rondo dotoczyłem się bez zatrzymywania ...

proste, logiczne a dla niektórych .... wiedza tajemna :-)

ja już nie wspomnę, że ten odcinek zamknięty można zwyczajnie ominąć jadąc w obydwu kierunkach !!!

minus taki, że za którymś powrotem i ci głupsi załapią i wtedy to będzie loteria - gdzie korek większy...

Korki weekendowe - ciekawostka

Hej

W środę mam zamiar jechać w kierunku Zambrowa, jadę od Piątnicy, jaką trasę wybrać na nowy most czy na rondo ?

jedz przez wizne i rutki

Max

015 to był korek można powiedzieć ze Piątnica stała jak pisałeś wcześniej do nowego mostu korek od ronda od strony Białegostoku daleko aż za wyjazd na jeziorko do strony Czarnocina do mleczarni a od Grajewa to nie będę nawet pisał :)

Hans Kloss to wszystkich szpiegów boss.....

Najgorzej jest jak stoisz w korku podróżując komunikacją miejską i jesteś uwięziony pomiędzy menelem, a skaczącymi dziećmi. Nawet święty straciłby wtedy cierpliwość...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org