sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kurier 7-ka magazyn w Łomży

Cześć czy ktoś z was orientuje się , gdzie firma kurierska 7-ka ma swój magazyn w Łomży.Miałem otrzymać od nich paczkę i rano był status , że przesyłkę posiada kurier doręczający , lecz minął cały dzień i wyskoczył status , iż przesyłka wróciła do magazynu. Czy ktoś wie gdzie 7-ka ma jakiś magazyn w Łomży bo Google milczy na ten temat.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kurier 7-ka magazyn w Łomży

ostroleka chyba

BIAŁYSTOK
Adres: WYLOT UL. GRUNWALDZKIEJ 15-893 BIAŁYSTOK
Telefon: (85) 745 69 77
Telefon/fax: (85) 744 49 62
Telefon komórkowy: -

OSTROŁĘKA
Adres: UL. ZAWADZKIEGO 12A, 07-410 OSTROŁĘKA
Telefon:
Telefon/fax:
Telefon komórkowy: 0 507 003 029 lub 0 512 415 476

OLSZTYN
Adres: UL. ARTYLERYJSKA 23, 10-408 OLSZTYN
Telefon: (89) 533 77 30
Telefon/fax: (89) 522 77 77
Telefon komórkowy: -

Tylko Ostrołęka w Łomży nie ma oddziału i magazynu pewnie kurier nie wyrobił się i zapomniał o tobie ja tak nie raz miałem a w centrali powiedziano że kurier nie zastał mnie w domu a cały dzień na niego czekałem ale siódemka jest jeszcze ok gorzej z DHL tam to dopiero są przekręty jeszcze żadnej paczki nie odebrałem od nich bez kłótni

Na nasz rejon przesyłka wychodzi z Ostrołęki, jeśli ci zależało na odbiorze przesyłki to trzeba było zadzwonić do centrali, numer łatwo znaleźć w necie i spytać się o kuriera na Łomżę, gdy mi zależało to ja tak zrobiłem i zauważyłem że mają zatrudnionych młodych chłopaków bez znajomości terenu i najprościej im znaleźć największą firmę na największej ulicy, a adresy prywatne to już temat zbyt odległy i czasowy.

No to pozostaje mi czekać do poniedziałku. Nie wiecie czy kurierzy z siódemki dzwonią do ludzi przed doręczeniem przesyłki bo dzisiaj telefon mi nie funkcjonował między 6 a 17 . W przypadku UPS kurier nie dzwonił tylko przychodził do domu a jak nikogo nie zastał zostawiał awizo ze swoim numerem kontaktowym.

Ja z siódemką nie mam zbyt dobrych doświadczeń. Raz dzwonili, ale nie przed doręczeniem paczki, lecz dopiero kiedy okazało się, że nikogo nie ma w domu. Drugi raz bez powiadomienia mnie o tym zostawili przesyłkę u sąsiadów - 3 piętra wyżej. DHL do mnie dzwoni przed doręczeniem :).

maciejet, radziłbym samemu zadzwonić do centrali i skontaktować się z kurierem.

w Łomży jest Opek i DHL reszta wali z Ostrołęki lub Białegostoku jak pisali wyżej zadzwoń na centralę i poproś o numer do kuriera dogadaj się gdzie się złapiecie i tak jest najszybciej, te namierzanie paczki trochę mija się w teorii z praktyką ( bajzel na przeładunku, kurierowi może było nie po drodze :)

Nie podadzą ci numeru do kuriera jest to zastrzeżone pracownicy centrum mogą tylko się skontaktować z kurierem i powiedzieć ci gdzie aktualnie kurier się znajduje lub połączyć cię z nim ale numeru nie dostaniesz do niego

Ja dostawałem numer telefonu do kuriera, mają służbowe telefony i nigdy nie mówiono, że jest to zastrzeżone, może coś się w tym względzie zmieniło. Warto w każdym razie zadzwonić i się spytać.

na nastepny dzien ci dostarczy tez tak mialem poprostu nie zdązyl ci jo dostarczyc

Ale w sobote czyli dziś to raczej paczek nie dostarczaja.Trzeba czekac do poniedzialku.

Jesli mam wpływ na wybór kuriera to staram sie nie korzystać z 7-ki.Kiedyś czekałem na przesyłkę za pobraniem .Oczywiście kurier zjawił się i w drzwiach krzyczy ,że muszę miec gotowe pieniądze ,bo on reszty nie wydaję.Tłumaczyłem,że listonosz,taryfiarz i każdy inny zawsze ma pieniążki ,żeby wydać resztę.Oczywiście nic to nie dało.Musiałem chodzić do sklepu żeby rozmienić .Wkurzony zadzwoniłem do Ostrołęki i przedstawiłem swój problem.Pani powiedziała mi ,że faktycznie tak jest.Na drugą przesyłkę nie musiałem długo czekać.Przyszykowałem się odpowiednio.Wybrałem synowi wszystkie pieniążki ze skarbonki,ok 320 zł w samych monetach.Fajnie było patrzeć jak gościu liczył kasę na stojącą w przedpokoju.Teraz ja mu wyjaśniałem ,że nie muszę mieć banknotów w domu.

Z Łomży,którym kurierem najlepiej i najtaniej wysłać paczkę ?

Wejdź na https://www.kurjerzy.pl/przesylki_kurierskie_cennik?gclid=CNnX6uKJoKICFcQx3wodTFwHwQ i tu zamów będzie znacznie taniej :)

hej

ktora firma kurierska dzisiaj przyjmuje paczki do przesylki???

ps. ja mialam z UPS przezycie. na dzien dobry koles portaktowal mnie jak by przyszedl z komendy do oskarżonego.

moja babcia musiala interweniowac.

wszedl do domu nie powiedzial DZIEN DOBRY. jego slowa jak wchodzilam na korytarz to byly doslownie DOBIERA PANI TA PRZESYLKE CZY NIE???

powiedzialam ze nie mam przy sobie gotóki i prosze zostawic paczke na magazynie ja odbiore.

a on powiedzial ze zaznacza ze ja nie chcialam odebrac paczki i oddaje ja do nadawcy. ja powiedzialam ze chce odebrac tylko nie mam pieniedzy przy sobie a poza tym paczka nie jest dla mnie.
nie bede juz dalej pisala co sie dzialo w kazdym razie potraktowal mnie jak oskarżoną i powiedziala ze nie ma mowy odbioru w magazynie i oddaje paczke do nadawcy.

zadzwonilam do glownej siedziby opowiedzialam im cala sytuacje. oczywiscie wyszlo na to ze on postapil niezgodnie z regulaminem. mialam na niego skarge złożyć ale dalam se na luz.
ten kurier do chlopak ktory ma na pewno mniej niz 30 alt taki buraczany na twarzy wyższy.

jak to czytasz chamulcu to wiesz o kim pisze i moze nawet pamietasz sytuacje.
az dziw ze takie cos jeszcze tam pracuje.

Ja tam nigdy nie miałem większych problemów z odbiorem przesyłki z żadnej firmy kurierskiej.

to masz szczescie. ja tam problem mialam tylko raz z tym burakiem (doslownie)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org