Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rada |
Hejka :) Mam 19 lat i zasatanawiam sie czy nie wyjechac z lomzy do Wawy czy gdzies indziej nie wiem gdzie znalazlabym prace albo skonczyla dobre studia.Chcialbym zeby ktos doradzil mi do jakiego miasta najlepiej wyjechac z lomzy . Z góry dziękuje za szczere opinie :) ds
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rada |
Zostan tutaj.. wszedzie ten sam ch*j nocuje .
|
|
Ale wieksze miasto to wieksza perspektywa i szanse na znalezienie lepszej pracy i studiowania na lepszej uczelni ds
|
|
Teraz nie ma dobrej pracy bez znajomosci ..
|
|
Jeśli jesteś facetem i piszesz z takiego nicku to spadaj stąd jak najdalej :P Tu na forum rzadko ktoś (oprócz mnie) coś mądrego mówi, tak więc nie pytaj o takie rzeczy, chyba że chcesz się pośmiać ;)
|
|
tak wszędzie czekają na ciebie z otwartymi rękami , praca jest i w Łomży, tylko zależy co ty sobą reprezentujesz i jakie masz aspiracje/ wymagania, jedż do Anglii i skończ University of Oxford, a dobra praca i płaca , sama cię póżniej znajdzie może być i Uniwersytet Harvarda w Cambridge ( USA )
|
|
ja też mądrze pisze jak jestem trzeźwy:) Ale coraz rzadziej bo coraz dłużej mnie trzyma:):):):)
|
|
Post godny niepoprawnej optymistki;) a co to jest dobra praca? a co to dobre studia? dla jednego bedzie to 1500 zl na reke dla drugiego 10000 zl. W obecnym czasie wszystko to jeden wielki syf jezeli po znajomosci nic sobie nie zalatwisz to musisz byc naprawde wybitna jednostka zeby gdzies Cie dostrzezono prosto ze studiow... Jezeli skonczysz studia a pracy nie bedziesz miec to czego bys nie miala skonczonego beda problemy z tym ze nie masz doswiadczenia, ze wiek do macierzynstwa odpowiedni wiec pewnie zaraz uciekniesz na rok maciezynskiego. Ale taka moja rada jest dobra praca w tym chorym kraju... idz w polityke wal ludzi w d... i smiej im sie w twarz mowiac ze jest coraz lepiej. Kasa dobra narobic sie nie narobisz tylko bedziesz postrzegany przez ludzi jako gnida i menda;)
|
|
Ale mi chodzi o to zeby wogle jakos prace znalez i sie utrzymac samemu a pisze o dobrej pracy a nie super zarobkach. ds
|
|
Chcesz skończyć dobrą uczelnię to wyjedź z Polski. Pojęcie "lepsza praca" jest bardzo...względne. Określ się. _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
Hejka, dziecinko uważasz, że tu ktoś ci poda na tacy receptę na życie ? chcieć a móc, to zasadnicza różnica , oj, chciałaby dusza do raju , PS: ten twój post jest co najmniej infantylny ( czytaj dziecinny )
|
|
znajdziesz prace latwiej .. ale np w tesko lub mc donalds napewno nie super ciepla posadke za dobra kase
|
|
Jakas prace to i w Łomży mozna znalezc... nie ma recepty na to ze jezeli skonczysz jakis kierunek to prace bedziesz miala na 100% Chyba w tym momencie najwazniejsze jest abys ksztalcila sie w tym co Cie interesuje bo osobiscie nie wyobrazam sobie chodzic do pracy przez cale zycie ktorej nienawidze
|
|
Trochę głupio pytasz. Ale podstawa to wykształcenie. Nie można mówić o dobrym wykształceniu. Musisz się zastanowić kim chcesz być: lekarzem, stolarzem, fryzjerem. Grunt to dobry fach w ręku i potwierdzenie tego ukończoną szkołą. Na pewno nie psychologia, pedagogika itp. W Łomży też można skończyć szkołę i zdobyć zawód. W dużym mieście trzeba mieć trochę kasy na początek żeby znaleźć pracę by zarobić na szkołę mieszkanie i życie. Ale nie zniechęcaj się. Czeka Cię dużo pracy ale na pewno się uda. Powodzenia. Optymista od urodzenia.
|
|
Wyjedź Ada. Koniecznie. Jednego nieudańca będzie w Łomży mniej.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |