niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przetoczenie tarczy hamulcowych

Czy ktoś się może orientuje, który mechanik w Łomży lub okolicy byłby w stanie przetoczyć tarcze hamulcowe?

Z góry dzięki za podpowiedzi :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przetoczenie tarczy hamulcowych

U Kępistego na Zawadzkiej.Toczy bez zdejmowania tarcz.Na samochodzie.

Z tego co pamiętam można też przetoczyć u chrostowskiego na sikorskiego, aczkolwiek sprawdź czy warto to robić, czy nie lepiej kupić nowe tarcze

u Kaminiakow na sikorskiego.polecam.

BACA

Wlasnie za przetoczenie mozesz zaplacic wiecej niz za nowe tarcze wiec sprawdz czy warto

Hans Kloss to wszystkich szpiegów boss.....

dzieki za odpowiedzi:)
Nie chce wlasnie zmieniac bo te wymienialem 1,5 roku temu wiec uwazam ze troche za wczesnie, przejechalem ok 20 tys km na nich.

Po 20 tys. musisz tarcze przetaczać?

ktoś klocki źle założył?

no niestety, kierownica drży podczas hamowania i czuć pod pedałem lekkie drżenie... wcześniej miałem identycznie tylko trochę mocniej niż teraz, wymieniłem tarcze i nie drżało, teraz problem wrócił, może tarcze słabej jakości, niby BOSH...

Jak bosh to podróbka jakaś, oryginał to BOSCH. Może po ostrym hamowaniu wjechałeś w kałużę i wtedy pogiąłeś tarcze.

Witam,
mam namiar na człowieka który za jakieś 30 zł wykona Ci tę usługę.
Jesli Cie interesuje- napisz;)
Pzdr

http://historialomzy.pl/ - Serwis historyczny ziemi łomżyńskiej - poznaj historię swojej małej ojczyzny

pewnie myłeś samochód po kilku ostrych hamowaniach :)

Deany mnie interesuje namiar, możesz go podać?

BOSCH :) hehe, mnie też interesuje namiar. A z tym myciem to w sumie z raz czy dwa sie zdarzyło że myłem po powrocie z trasy. A tak to myje zazwyczaj po krótkiej jeździe po mieście. Byc może faktycznie od tego mycia gdzie na rozgrzane tarcze poszła woda sie powykrzywiały, chociaz z drugiej strony to sie dzieje od niedawna a te mycie samochodu po dłuższej trasie było własnie niedlugo po wymianie i pozniej bylo ok do teraz :p

Na bazie WZGS jest taki chłopaczek który dobrze Ci tę usługę wykona. Młody ale zna się na rzeczy. Ewentualnie Warsztat na Wisniowej. Tam też zrobią to za 25-30zł. Chłopaki też się tam znaja choć specjalizują się w lakiernictwie.

http://historialomzy.pl/ - Serwis historyczny ziemi łomżyńskiej - poznaj historię swojej małej ojczyzny

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org