piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pytanie o allegro

Chciałbym kupić przedmiot na aukcji, która rozpoczyna się od 150zł. Aukcja kończy się za kilka godzin i do tej pory nikt nie zalicytował. Czy jeśli w licytacji wezmę udział tylko ja i postawię 200zł to zapłacę za przedmiot 200 czy 150zł?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pytanie o allegro

Zapłacisz 150.
Jeżeli ktoś inny da np. 155, to Twoja cena automatycznie się podniesie do 156 itd

Jeśli nikt inny nie zalicytuje zapłacisz 150. I taka cena wyświetli sie na początku po złożeniu oferty. Ale jeśli chcesz kupić zaoferuj tyle ile jesteś skłonny za tą rzecz zapłacić. Jeśli cena jest bardzo atrakcyjna, nie wierz w cuda że za 150 kupisz. Zwykle w ostatnich sekundach pojawiają się nowe oferty.

Aukcja kończy się za kilka godzin, jest sporą okazją i ma tylko 50 wejść. Sprzedający ma same pozytywne komentarze. Poczekam do ostatniej chwili i postawię swoją maksymalną ofertę. Jeszcze jedno pytanie. Aby sprawdzić czy przedmiot ma ustaloną cene minimalną muszę zalicytować? Czy może jest to widoczne w ofercie?

W prawym dolnym rogu obserwuj ilość wyświetleń strony. Wzrost świadczy że ktoś czai się z chęcią kupna. Zsynchronizuj swój zegar z czasem zakończenia aukcji i złóż ofertę w ostatnich sekundach.

Jest widocznie w ofercie.

h0jowe forum

Zawsze dawaj np. 1gr.wiecej.Juz dwa razy mialem takie przypadki ze wlasnie ten 1gr.przebil czyjas oferte np.200,01zł.

Masakra ...

siwysiwy
Lepiej dawać 2 gr więcej, właśnie po to żeby przechytrzyć takich jak Ty. Sprawdzone :-)

A ja daję 3gr więcej aby utrzeć nosa tym co dają 1gr lub 2gr więcej :))

ja daje o złotuwke wiecej : ) ha ha ha ..... czyli 201 ... i www.snajper.net tu pomoze.

najniższa stawka przebicia to 1.5zł :]

"im mniej wiesz tym lepiej dla ciebie"

Się znacie na licytacji jak tuśk o polityce

tusk na polityce własnie sie zna... (.) (.) masz gryps jak świnia podskok

STOP PATOLOGI !

Jeżeli od razu dasz 200zł, taką cene zapłacisz...
A jeżeli chcesz,żeby licytacja automatycznie przechodziła wyżej (do200zł) powinieneś najpierw dać 150zł, po czym przebić jeszcze raz i dac 200zł.

[...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.

Dziękuję za wszystkie rady. Niestety konkurencja zaczęła licytować, operując większymi sumami, niż ja mogłem sobie pozwolić.

Nie martw się jest jeszcze trąbka za 120 zł.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org