piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
najtańsza benzyna w B-stoku

Według danych zamieszczonych na www.cenapaliw.pl w Białymstoku jest teraz najtańsza benzyna w kraju 4,46 za litr Pb95. A u nas w Statoil 4,91...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: najtańsza benzyna w B-stoku

Wczoraj tankowałem na orlenie w Białym za 4,59/l.
4,46 to jest pewnie tylko na stacji przy auchan, ale uwierz nie chcesz jeździć na tym paliwie.
Co nie zmienia faktu, że w Białym od dłuższego czasu paliwo(95) jest około 30gr tańsze za litr niż w Łomży.
I gdzie tu sprawiedliwość.

Nie od dziś wiadomo że najtańsza benzyna w Białym jest w Auchan na produkcyjnej, ja ostatnio tankowałem na Dziesięcinach na stacji Bliska po 4,55zł/l

Jak macie nowe samochody to nie polecam na Auchanie gdyż strasznie zamula silnik. Super się jeździ na paliwku z Shella polecam

Nie wiem co macie do zarzucenia paliwom z auchana. Są takie same jak wszędzie. Jeśli się nie mylę, to dostawcą dla auchana jest orlen. Kontrole z UOKiK jak dotąd nie wykazały żadnych uchybień.

Kraków 4,56 BP olej napędowy
Łomża 4,77

Z Białorusi przemycają

Jak na auchan jest paliwo takie jak w orlenie to mój samochód chyba jeździ na wodę bo tego paliwa jakoś "nie trawi".

chyba musisz zmienić auto...

W Łomży jest najdroższe w kraju nie tylko paliwo. po prostu tu są najbogatsi ludzie

saddam chyba Ty musisz zmienić źródło informacji.
Chociaż jeśli twierdzisz że paliwo jest ok to jeździj na nim do bólu.
Oszczędź 10gr na litrze na pewno dobrze na tym wyjdziesz.

A na poważnie odradzam ludziom tankowania tam szkoda motoru.

Fazi być może masz jakiś nowej generacji silnik że wyczuwasz różnicę , ja mogę powiedzieć od siebie że mój kilkuletni diesel łyka ropę z auchan zrobiłem na niej ponad 50 tys. kilometrów i nigdy nie było problemów z paleniem ani zamarzaniem,kondcyja silnika dobra.A paliwko ze statoil czy shell potrafi zamarzać już przy -15 .Ale to zdanie na temat oleju napędowego , na temat benzyny ciężko mi się wypowiedzieć.

Potwierdzam. Ja też wcześniej tankowałem tam dizela na pompowtryskiwaczach i jeździłem bez problemów, a z orlenowskiej vervy nie raz potrafiła się zrobić kasza. A teraz mam nowe auto, z nowoczesnym silnikiem (benzyna vct - zmienne fazy rozrządu) i też śmiga bez różnicy. Niska cena paliw na stacji auchan nie wynika z ich złej jakości, tylko z innych przesłanek (mniejsze koszty, a duży obrót też robi duży zysk). Dziś na shellu w Białym e95 jest po 4,50. Czy to oznacza, że leją tam wodę zamiast benzyny? Raczej nie!

ja też od jakiegoś czasu tankuję na auchan i niewidzę różnicy. No najwyżej w cenie 25gr na litrze...

Fazi, chyba masz w tym jakiś interes żeby tak odradzać. Bo jak to wytłumaczyć, że pół Białego i cała okolica jeździ na tym paliwie i jakoś nikt nie narzeka? Ja kiedy tylko mam okazję, to w auchanach nalewam pod korek i nie tylko w B-stoku, ale wszędzie po drodze (W-wa, Kraków, Częstochowa, Gdynia). Nie tylko mi nie zamula, ale jakoś tak wtedy lżej deptać ;D

0,40 PLN na litrze jednak robi różnicę. Na 60 litrach mam na flaszkę dobrej wódki. A tobie jak zamula, to jedź na diagnostykę, albo wymień auto.

Czyżew Orlen: Pb95 - 4,77 zł
W Łomży nawet nie patrzę ... zdziercy WON!

4feeter chciałbym mieć jakiś interes w odradzaniu tego paliwa, bo to by znaczyło że w ogóle mam jakiś interes w tym biznesie, co jak każdy wie niesie za sobą potężne dochody. Odradzam tylko i wyłącznie z własnych postrzeżeń i opinii innych.
Co do tego, że tankuje tam pół Białego i cała okolica to szczerze wątpię, bo są tam 3 dystrybutory(jeśli się nie mylę), a kolejek jakoś tam nigdy nie widać, może sporadycznie w weekendy kiedy wszyscy tam walą do sklepów.
Jeśli chodzi o diagnostyki to jest zbędna, wystarczy gdzie indziej zatankować i problem z głowy.(Przy tankowaniu koło auchan radzę profilaktycznie zajrzeć co jakiś czas na filtr paliwa)
Na shellu paliwko dobre(nie wiem skąd te założenie że tanie paliwo jest złe), a gdy kosztuje tam 4,50 to koło auchan jest w granicach 4,37-4,40

Tak tak, a może po 2,30? Może wzrok mam nie najlepszy, ale dzisiaj jakoś nie widziałem paliwa po 4,40.

A wymiana filtra paliwa to jedna z czyności serwisowych.

Ale w tym wszystkim plus dla Ciebie "Fazi". Nie przypuszczałem, że ktoś tak dokładnie studiuje moje posty!

ja tankuje w bialym, niewazne na jakiej stacji, wazne ze nie w lomzy, nie dam zarobic oszustom.

W tym akurat przypadku ja też nie popieram rodzimego biznesu!!! :D :D :D

Niech żyje konkurencja !!!

Pewnie że wymiana filtra to czynność serwisowa, ale wspomniałem bo znając nawyki ludzi to do takich rzeczy jak filtr czy świece zaglądają (czyt.wymieniają) dopiero jak samochód traci bardzo znacząco na mocy.
A co do 2,30 to przesadziłeś.Nie twierdziłem, że paliwo było wczoraj po 4,40, tylko musisz przyznać, że 95 przy auchan jest sporo tańsza niż nawet na shellu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org