piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kebab w Łomży

Gdzie jedliscie najlepszy kebab w Łomzy???
Bo szukam jakiegos dobrego kebabu a jadłem już w :
-dwóch butkach na dworcu(grill bar i ta obok ),
-na hali targowej,
-na przeciwko 4 plus,
-sofra
i same porazki nic ciekawego...
Kiedys jadłem w Sfinxie w Białymsotku i tu w Łomży żaden nie ma podjazdu...
Prosze o wasze opinie na ten temat

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kebab w Łomży

no dworzec ten na rogu, nie w pasazu, jedynie tam jak cos

Jak nazywa się pani sprzedająca kebab?

----------->>>> Kebabka :P

Przecież one się nigdzie niczym nie różnią. Zawsze są przywożone w formie zmrożonej, wstrętnej mazi. Podawane w przydworcowych barach najniższych kategorii. Robione z najgorszej partii odpadów. Przeznaczone dla najniższych warstw społecznych. Kiedyś chciałem nawet kupić to dla swojego psa, ale właścicielka szepnęła mi na ucho: no coś pan, chcesz pan zwierzę otruć ?? Ma jeden pozytywny argument: jest takie nowoczesne, zachodnie. Nie to co polski bigos, schabowy czy zupa mleczna.

ADALL

sphinx w bialym? heheh gratuluje ja tam nawet nie zaglądam bo kilka lat temu była afera ,że kelnerzy dodawali cos od siebie do sosów:P:P:P a w Łomży była kiedyś najlepsza zapiekanka czyli grill bar na dworcu no ale z tydzień temu miałem okazję na własne oczy i podniebienie się przekonać ,że obrośli w piórka i robią jedzenie dla psów!!

bigi2004

dobre kebaby sa na dworcu pks ten bar sie nazywa kebab bar

najlepsze w akropolis :D

Bardzo dobry kebab jest naprzeciwko Statoil. Polecam.

Prawie od pół roku zamawiam kebab tylko w jednym miejscu - na dworcu na sam rogu, nie w ciągu budek. Tam jest poprostu najlepszy i najwięcej dają. Nigdzie w Łomży nie robią lepszego.

Zgadza się na dworcu na rogu, nie przepadam za takim jedzeniem, ale tam polecam naprawde super.

najLepszy w łomży jest na rogu na dwrocu! a jak chcewsz zjesc prawdziwego kebaba jedz do niemiec i u turków se zamów peŁen wypas =D ale chyBa Ci sie nie opŁaca tam jechac ehehe...poLecam wiec na rogu na dworcu

Zdetronizowany

Potwierdzam powyższe stwierdzenia :) najlepszy kebab na dworcu,na rogu.Jadłem wszędzie w Akropolis , na dworcu w pozostałych,sofrze,na przeciw 4+,na hali targowej... nie mają podejścia :D

Zdaje mi si, że ten na dworcu na rogu jest wyśmienity???

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

bigi2004 i dlatego mu moze smakowalo:)

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

W Wikipedii jest napisane: "W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (po turecku "obracające się pieczone mięso"), czyli danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to też mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) skrawanej z pionowego rożna z surówką i owczym serem oraz przaśnym chlebem, współcześnie przekształcone w danie typu fast food, podawane w przaśnym chlebie, picie lub bułce z surówką warzywną oraz różnymi sosami - łagodnymi lub ostrymi. W Łomży kebab robią a jakże , ale z wieprzowiny. Może dlatego tak Wam smakuję , ale nie każdemu to odpowiada. Dajcie namiar na prawdziwy kebab w Łomży.

O to, to. Autochton: TU-REC-KI. Dönner jest turecki. I dobry bedzie, tylko i wylacznie, przyrzadzony przez Turka. Ewentualnie Greka. Jadlem w Lomzy kiedys wysmienity w knajpie greckiej (to Rampa jest, czy tez byla? Albo obok Rampy?), ale chyba jej juz nie ma... Czy jestem w bledzie?

ja podobnie jak większość preferuje KEBAB na dworcu na rogu, gdyz wydaje mi sie najlepszy jaki jadłam!! ostatnio jadlam w grill barze ale to była porażka :/ może i zapiekanki ta maja najlepsze ale nieee kebaby!!
Zreszto wszystko wedle gustu :P

Widzę, że większość z Was preferuje ten sam kebab: dworzec na rogu :D Może byśmy się umówili i poszli kiedyś tam na kebaba większą grupą forumowiczów ? Co wy na to? Wiem, że ciężką każdemu dopasować dzień i godzinę, ale warto spróbować. Poznalibyśmy się wkońcu :) (choć niektórzy się już znaja)

dworzec ten na rogu, jest OK !!

KEBAB W LOMZY ROBI SIE ZE SZCZURA !!!!

[gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]

w lomzy nie ma prawdziwego kebaba, jadlem u turków w niemczech i porównałem do tych polskich nie tylko w Łomzy, nawet nie ma o czym mowic ten polski to tylko przerosniety hamburger

W Łomży nigdzie niema zadnego dobrego kebabu wszedzie jest mieso wieprzowe . Przeważnie produkowane w Konarzycach., a jak wiadomo kebab to baranina chude mieso a nie kulki tluszczu jak guma do żucia.

Tam tylko Kebab i inne fastsmrody. W Łomży przydałby się bar ze swojską kiełbaska, golonka w piwie ale łatwiej postawić kawałek rusztu i jakąś laskę za barem.

MoJe ŻyCie To MentoR.

Masz rację marcelus2000-jeszcze mogłaby być kaszanka z cebulką, albo kiszka ziemniaczana,domowy bigosik,pierogi z jagodami...mniam mniam :)
Ale kebab rzeczywiście na dworcu od szczytu- najlepszy.Choć ja osobiście wolę pitę, a nie w bułce. Tylko to już kwestia gustu,a właściwie smaku:)

Makmarc towarzystwo cosik leniwe -wątpię ,by chciało ruszyć tyłeczki i spotkać się. Prędzej piwko ich skusi niż kebab. Chociaż... któż to wie...

G a z e l a

chicken Bar na polowej wszystkie w Łomzy sie umywaja a ten na dworcu w szczegolnosci bo to syf a nie kebab !!

otwarty dzis ktorys jest? ma ktos numer?

W lomzy nie znajdziesz dobrego kebab´u mieso jest najpierw pieczone,a potem odgrzewaja to w mikrofalowce zeby podgrzac,w rzeczywistosci powinno sie skrajac w razie potrzeby prosto z rozna(wiem z doswiadczenia:) jagniecego nie polecam turkom smakuje ale w Polsce nie wiem ...,kebab z wieprzowiny to t.z. grecki gyros (tez dobry:),kiedys pracowalem przy robirniu takich kebabow w Niemczech u specjalistow:) teraz najlepszy kebab robie sam w domu :)albo ide do turka;)
Pozdrawiam !!!

Muszę Cię zmartwić firblade,że nie wszędzie jest odgrzewane w mikrofalówce więc tak nie oczerniaj uogólniając ,druga sprawa kiedy ostatnio byłeś w Łomży i jadłeś tu kebaba,bo widzę,że z Niemiec piszesz w tym momencie.

w ostrolece przy kupcu jest prosto z rozna skrajane bezposrednio,najlepszy jaki jadlem.polecam

Damianolo wystarczajaco czesto jestem w Lomzy zeby nie stracic orientacji.Ostatnio szlak mnie trafil jak chcialem szybko cos zjesc a dziewczyna mi powiedzialo ze mieso jest nie gotowe a ja widze jak sie zarumienione kreci,ok chyba raz sie spotkalem z tym ze bylo skrojone z rozna niestety mieso bylo suche i bez smaku.Po za tym nie maja takich sosow jak turcy czy grecy,lomzynskie kebaby w niczym nie przypominaja orginalow,no moze tylko ksztaltem.

dobry jest tez w Sultanie na ks. Anny

Naajleppszy jeesst na AŁomżycy dokłądnie na ulicy Lipowej

najlepszy przy Farmalu

W donerze i na Lipowiej ;]

;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org