Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wizje i przepowiednie... |
Na początek proponuję wizję św. Jana Bosko: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wizja_%C5%9Bw._Jana_Bosko ...może koniec świata nie oznacza zniszczenia, śmierci i zagłady, ale koniec świata jaki znamy, diametralną odmianę, całkowite odsunięcie filozofii przemocy i zła...? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wizje i przepowiednie... |
Koniec świata dzieje się codziennie ... codziennie komuś kończy się świat i zaczyna. Umieranie Jana Pawła II prawie na ekranach , ten mistycyzm , spokój, świadomość i taka oczywistość zrobiły na mnie duże wrażenie. Niespodziewałem sie że aż takie. Tam też się skończył świat ale nasz dla niego, ale zaczeło się coś większego ...
|
|
CZESŁAW MIŁOSZ "PIOSENKA O KOŃCU ŚWIATA" W dzień końca świata Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji, Rybak naprawia błyszczącą sieć. Skaczą w morzu wesołe delfiny, Młode wróble czepiają się rynny I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć. W dzień końca świata Kobiety idą polem pod parasolkami, Pijak zasypia na brzegu trawnika, Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa, Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa I noc gwiaździstą odmyka. A którzy czekali błyskawic i gromów, Są zawiedzeni. A którzy czekali znaków i archanielskich trąb, Nie wierzą, że staje się już. Dopóki słońce i księżyc są w górze, Dopóki trzmiel nawiedza różę, Dopóki dzieci różowe się rodzą, Nikt nie wierzy, że staje się już. Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem, Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie, Powiada przewiązując pomidory: Innego końca świata nie będzie, Innego końca świata nie będzie. -------- Tylko tyle... Pozdrawiam, Shai
|
|
Konca świata niebedzie.
|
|
"[...] I tak się świat kończy I tak się świat kończy nie z hukiem, ale skowytem" Thomas S. Eliot "Ziemia jałowa" ? --- PGG
|
|
"Wydrążony człowiek" :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
ja tez mialem wizje ale to drogi gips zeby je miec czesto, a wracajac do tematu czy to nie sa przypadkiem przesady i jakies gusla ? chyba kefas tobie jako katolikowi to nie wypada.....
|
|
ja nie wierze aż tak bardzo w przesądy ale myśle ze to co spełniało sie papieżowi cos znaczyło... Jan Paweł II - liczba liter wynosi 13, 02.04.2005- data,dodająć cyfry wychodzi 13, 21:37- godzina śmierci papieża , dodajac cyfry wychodzi 13 jest jeszcze wiele nnych informacji dotyczacych tego tematu poszukajcie w necie albo gazetach niuuniaa
|
|
Są przesądy i gusła oraz wizje, objawienia i proroctwa. Oprócz wizji św. Jana Bosko są jeszcze Tajemnice Fatimskie, Apokalipsa św. Jana, wizje i objawienia św. Faustyny i wiele innych... ... no i mnóstwo proroctw starotestamentowych. Pozdrawiam! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Koniec świata??a ja bym raczej porozmawiała o eschatologii czyli rzeczach ostatecznych człowieka:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |