Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ile osob z łomży jest w norwegi |
tak jak wyzej szczeze ankieta powstaje
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ile osob z łomży jest w norwegi |
W norweGI to pewnie nikogo. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Nie bój się są, znam kilku.
|
|
ja nie , uwielbiam tylko cieple kraje, pelne slonca i niebieskiego morza
|
|
Ja wiem o dwoch osobach stale tam pracujących. Zbych
|
|
do Norwegii zabiorę chętnie i nietylko. dziewczyny20-25lat.imprezy,podróże,napisz,pomogę Wiktor75(at)10g.pl
|
|
a mi wsio ra wno, pieskie zycie i tyle, ludzie wyjezdzaja na zarobki, bo u siebie nie maja
|
|
ja jestem,ale juz na stale zostaje,czasami do Lomzy wpadam.duzzo jest z lomzy w no
|
|
a jakie zarobki tam sa ? bo mam okazje jechac na ryby i sie wacham praca na hali przy platach łososia i nie wiem czy tam zarobie przy takiej pracy a u nas tak zle nie mam 2200 co miech
|
|
mysle ze z 9tys na tych rybach bys zarobil moze wiecej ale to zalezy
|
|
a drogie sa tam mieszkania, pooje bo to nie jest suma na czysto?
|
|
zalezy jak trafisz ale drogie.z polowe pojdzie sie je.. zycie tez drogie
|
|
dzieki za krotkie info pozdrawiam
|
|
nikt nie jedzie do norwegii,zimny kanciasty kraj, prawdopodobnie rezerwy ropy wyczerpuja sie..
|
|
Jest troche ludzi z Lomzy w Norwegii w roznych jej rejonach to na pewno i wiekszosc juz xx czasu jest... A co do mieszkan to zalezy od miasta, wielkosci, itp. A utrzymanie - no ceny maja, ale zarobki tez niczego sobie, ale jesli nie masz u kogo sie zatrzymac to niestety polowa twoich zarobkow pojdzie na mieszkanie, utrzymanie, ew. jakies dojazdy, itp.
|
|
Ze znalezieniem pracy budowlanej sa jakies szanse?
|
|
Szczerze, nie wiem... Ale jak cos to musisz szukac Oslo, Bergen, Trondheim to sa duze miasta i tam na pewno, ale wtedy tam Cie mieszkanie bedzie sporo kosztowac, no i praca okolo 10-12 h dziennie od pon do piat, czasem sobpty. A i jesli zamierzasz zostac dluzej niz pol roku bedzie Ci potrzebne pozwolenie o prace, a teraz nie chetnie wydaja, no chyba ze tylko na wakacje do pracy to wtedy Ci to nie potrzebne.
|
|
A i jak nie znasz angielskiego to sie nie porywaj z motyka na ksiezyc :) Bo watpie, ze znasz NO :P
|
|
:P dzieki xxxANGELxxx to ja jeszcze rozwaze to jak bede na miejscu jeszcze sie zastanawiam z tym wyjazdem za 3 tygodnie moge jechac ,a z tym jezykiem dałbym rade bo sie dogadałem z praca telefonicznie dzwoniac do jenej z firm w norwegi i nie bylo no problemo pozdrawiam
|
|
burczy.... nie piszesz z Polski a poza tym z błędami. Sciemka dla blond umysłów ?! ________ Malachit
|
|
ja jestem ;P Oslo .A pozowolenia od tego roku załatwia się drogą eloktroniczną ,Pozdrawiam
|
|
Ja wiem, że sporo Czeczenów tam jest. Chwalą sobie ten kraj - dostają mieszkania za darmo, a nie tak jak w Polsce pokój w ośrodku. Praca 10 h???? Nie dla Czeczenów. Oni dostają zasiłeczki wyższe niż płaca minimalna.
|
|
w jaki sposob sie załatwia te pozwoleia cos konkretniej
|
|
nikogo tam nie ma i git!
|
|
ty kur......... lepiej zab pilnuj i nie wkur...... ludzi debilko
|
|
powiem ci jedno tam pracuja zawsze same debile, zarobione pieniadze inwestowane sa w kontrukcje domow , polskich domow!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czy masz samochod, ja MAm, i zapewniam Cie, ze podrozujac po Polsce , przekonalam sie , ze ze Polacy inwestuja w budownictwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |