Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
GEORGE BERNARD SHAW |
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: GEORGE BERNARD SHAW |
W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta.
|
|
Papieros to śmierdzące ziele, z ogniem po jednej i głupcem po drugiej stronie.
|
|
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
|
|
Kiedy człowiek zabije tygrysa, nazywa to sportem, ale jeśli tygrys zabija człowieka, nazywa się to okrucieństwem.
|
|
Jeśli mój sąsiad codziennie bije swoją żonę, ja zaś nie biję jej nigdy, to w świetle statystyki obaj bijemy je co drugi dzień.
|
|
Oto pytanie, które w praktyce staje przed kobietą: czy lepiej mieć wszystkie akcje mężczyzny dziesiątej klasy, czy dziesiątą część udziału w mężczyźnie pierwszej klasy?
|
|
Ludzie niegodziwi to ci, w których nie ma miłości. Dlatego i wstydu w nich nie ma. Oni mają siłę i odwagę prosić o miłość, bo jej nie potrzebują; oni mają nawet czelność ofiarować miłość, bo nie mają jej do dania.
|
|
Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne.
|
|
Światem rządzą czyny, nie dobre intencje, toteż jeden czynny grzesznik wart jest dziesięciu bezczynnych świętych i męczenników.
|
|
Bernard szoł, szoł i nie doszedł, ty piaskowcu jeden, ty "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
i po kiego takie głupoty piszesz , jak ktos zechce zyciowych mądrosci to sobie znajdzie !!! szpenio - człenio!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |