Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Alternatywa dla Internet IST na os. poludnie |
Witam. Jestem uzytkownikiem IST juz od ladnych kilku lat. Korzystam z pakietu najwyzszego - przyznam ze za cene 60 zl jest on naprawde swietny. Ponizej wklejam informacje z testu robionego przed chwila... Mam jednak problem. Zamierzam zmniejszyc pakiet bo ten jest mi juz zbedny. Niestety IST proponuje beznadziejnie niskie pakiety w pozostalych dwoch taryfach tzn... 35zl - 512kbps 25zl - 256 kbps Jest to propozycja naprawde ponizej normy i zdecydowanie przestarzala. Takich predkosci nie powinno sie juz wogole oferowac do sprzedazy... Jaka inna oferte mozecie mi polecic?? Slyszalem np o firmach Netster czy Introlan Dodam ze interesuje mnie internet kablowy nie radiowy - noo i cena rzadu ok 25-30 zl za predkosc 1 mbit
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Alternatywa dla Internet IST na os. poludnie |
Tez chętnie zamienię IST na coś lepszego. Hmm, ale ta prędkość podana przez ciebie czasami jest tak żenująca, że strony ledwo się otwierają..... Mam porównanie do neostrady i w dzień strony chodzą tam o niebo lepiej niż w ist za 59 zl
|
|
Coś tu jakaś firma roznosiła niedawno swoje ulotki z ofertą... Jakiś operator chyba ogólnopolski albo z Białego. Mają jakieś promocje niby atrakcyjne. O już wiem CONNECT csk.pl (Internetia), ale nie wiem nic bliżej o jakości tych łącz.
|
|
ja mam coonnect w tej chwili i nie nażekam http://www.csk.pl/
|
|
Wiesz co można zrobić żeby było taniej i dobrze? Postaraj się o wspólnika.Dużo osób tak ma.Router nie jest drogi.Na 3 osoby wyjdzie po 2 dychy i każdy będzie zadowolony. O radiówce lepiej zapomnij bo będziesz żałował. br1
|
|
:)))) ja mam introlan ---jak ich co jakis czas zrownam z parterem :)))))))))))))))))))chodzi jak blyskawica :))))))))))) bagrmosen
|
|
Zgadzam się z klemens0, prędkości w IST poza najwyższym pakietem były archaiczne. Dawno powinni podnieść szybkość w niższych pakietach np. do 768Kb i 1536KB. Ostatni był niezły, ale też mógłby chodzić do 20MB. Jak byłam u znajomych mających 256 kB, ludzie siedzą i czekają po kilka sekund, aż załaduje się strona. O płynnym oglądaniu filmu na youtube, nie ma szans. Chyba, że poczeka się minutę lub dłużej, aż film załaduje się.
|
|
Ja mam w IST internet ,najwyższy pakiet i co? nic ! Zanim zaczęłem pisać predkość wynosiła 1280Mb/s, a piszą że od 2-10Mb/s, mój samochód też jezdzi od 0 km do 300 km na godz.Wierzycie mi ?i wcale nie kłamę. JESTEM ROZCZAROWANY!
|
|
Ten caly Introlan oferuje mi chyba 4mbity za 49 zl... nie tego oczekiwalem... bo to juz ist lepsze A co do IST bylem dzisiaj i niestety nie przejawiaja oni checi porozumienia... Gosc powiedzial mi ze jak wezme sobie 512 kbit to bedzie on chodzil jak bodajze 640 kbit - straszny mi gratis hehe Niestety pozegnamy sie
|
|
1mega za 35 zeta dostaniesz w Introlanie.
|
|
|
To trzeba podłączać z innej firmy w końcu się może zainteresują dlaczego klijentów ubywa ale może być za póżno.
|
|
|
eXez no wlasnie, co masz powiedziec? Przeciez predkosc jest jak najbardziej prawidlowa... Dziwi mnie, ze narzekacie, ale nie potraficie wskazac lepszego dostawcy? Ja tam mam IST i poki co jestem jak najbardziej zadowolony, bo chyba nie ma firmy, ktora za 60zl oferowalaby u nas takie predkosci.
|
|
Ja w te jchwili mam nastepujacy wynik Jest to wynik bardzo marny!! Nalezy jednak wziasc pod uwage ze w tej chwili jest czas szczytu korzystania z sieci. Ja podkreslam! Ja nie narzekam na abonament za 59 zl JA NARZEKAM na to ze w IST nie ma na przyklad predkosci 1MB lub 2 MB za cene okolo 30 zl Nie potrzebuje juz wysokiego łącza a nie bede placil 35 zl za predkosc 512 kbps BEZ PRZESADYZMU! Za miesiac sie pozegnam i odejde do tych ktorzy oferuja to czego szukam. Jeden warunek jest taki zeby byli bezawaryjni.
|
|
Oferowanie 256 w tych czasach to przesada i ,, dziadostwo,, co z tego że troszkę taniej? Porządna firma powinna zaczynać od 1 za min.opłatę.
|
|
http://www.speedtest.net/result/732951102.png
|
|
|
klemens0 sam poczytaj oferty bo paplasz głupoty
|
|
|
oferta IST rożni sie tym od Intrlolanu, ze w introlanie placac za 4MB masz je niezależnie od obciązenia sieci i pory dnia, a w IST jak widac bywa roznie. fajnie jest miec 10 MB, ale nie okazjonalnie.
|
|
|
|
mnie też IST od dawna rozczarowuje o 10Mbit w weekend czy popołudniu to mogę zapomnieć.
|
|
Kudzie co wy pieprzycie ja mam IST za 59 zl i nie narzekam Ale do tego abonamentu dochodzi hub osiedlowy direct connect (czytaj dc++) Filmy sie sciagaja z predkoscia 10 megabitow/sek czyli film w +/- 2 minuty spokojnie mozna sciagnac, a ludzie maja naprawde wiele filmow gier muzyki, co tylko chcecie i jak szybko chcecie:D
|
|
Pomiar z godz 12:35 i to przy otartych 5 zakladkach w przegladarce :D
|
|
Hahah sorry ***** pomiar z godz 16:35 :D czyli godziny szczytu :)
|
|
''Vectra daje rade , tylko niestety upload strasznie kiepski, ale za to w IST trafiają się takie dni'' No może upload cienki ale dla mnie nie ma znaczenia do oglądania stron youtube itd. i do grania w gry przez neta w sam raz w nocy stronfer nawet 16MB .
|
|
zastanawiałem się nad Vecto, ale właśnie ten upload skutecznie mnie zniechęca, a dodatkowo płacić 10pln za 2MB na wyjściu to jakiś żart ze strony Vectry, przy platynie było by taniej niż IST tylko mi zależy na U.
|
|
|
|
takie dni tez sie trafiaja oczywiscie to FAKE bo speedtest.net tez czasem nas zawodzi y
|
|
jak zawsze tylko narzekanie... zawsze można wybrać telekomunę i też będzie fajnie. niestety albo stety na naszym rynku jest to najlepsza oferta pod względem towar / cena i pewnie długo długo nic się nie zmieni. z drugiej zaś strony dobrze że w ogóle taki dostawca usług jest na naszym rynku, jak sięgnę pamięcią gdy za korzystanie z neta trzeba było bulić impulsy w TP to ciarki same przechodzą po plecach. 32bit/sek mega prędkość !!! historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi
|
|
INTERNETIA (stary netster) spólka zależna netii fajne promocje ma i prędkość niezależna od ilości osób i pory dnia. www.internetia.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |