Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W stokrotce wiedzą kiedy przyjdzie Sanepid |
Witajcie! Dzisiaj przechodząc obok działu wędliniarskiego usłyszałem jak pracownica stoiska mówi do drugiej: "Ty trzeba dzisiaj tu posprzątać bo w poniedziałek sanepid przyjdzie". To oznacza tylko tyle że wszelkie normy są tam łamane a gdy jest kontrola kierownictwo sklepu dostaje stosowną informację co kiedy i gdzie. Jak to usłyszałem to aż mnie zamurowało. Co najlepsze wcale się nie kryją z taką informacją. To pokazuje tylko tyle, że sami musimy patrzeć to na co kupujemy żeby się nie nadziać. Wychodzi na to że nie ma na nich mocnych a szkoda bo naprawdę przydałoby się to porządnie skontrolować tak samo jak i tych z Kauflandu bo lepsi nie są. Nawet podawanie wędliny gołą ręka w stokrotce to norma. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W stokrotce wiedzą kiedy przyjdzie Sanepid |
w kazdym sklepie tak jest ze sanepid wpierw uprzedza o kontroli. jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Tak jest w wielu zakładach,kierowniczka czy kierownik dostaje informację,że dziś czy jutro będzie kontrola z sanepidu,no i zdążą się "przygotować".Tak jest w sklepach piekarniach itp itd,mnie już to nie dziwi..
|
|
a mnie to lata koło dupy. W tych sklepach jest raczej czysto a to ,że poda goła ręka to jeszcze nie jest pwod do tragedi i od tego się nie umiera, wręcz przeciwnie bardzie się uodparniamy. Tak więc bez histeri bo w sklepach jest czysciej niż większości domów. Robotnica
|
|
Tiaaaaa..... uodparniamy sie dzieki odswiezanym wedlinkom, kurczaczkom czy rybkom. Dokladnie tak jak w domku. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Między innymi w Stokrotce ja pracowałem w kilku piekarniach i zawsze wiedzieli kiedy sprzątać i chować "brudy"z chali.
|
|
sanepid tez musi z czegoś żyć ile razy jak gdzieś przyjeżdżają na kontrole to wcześniej dają cynk po starej znajomości a póznij wychodza z torbami pełnymi gratisów bąbonierki czekolada kawa i takie tam różne j23-znowu nadaje....
|
|
zgadzam się widzialam te gratisy,też bym tak chciala maja
|
|
jednym słowem są to łapówki. CBA powinno się tym zająć ;P
|
|
sanepid ma obowiązek zapowiedzieć swoją wizyte, nawet 7 dni przed planowaną wizytą.
|
|
oszczędzają na prądzie po przy kasie nie działają taśmy i mówią, że jest zepsuta
|
|
Skoro sanepid uprzedza to po cholerę te kontrole ? Przecież to bez sensu brudy sprzątną nic nie wykryją. A dam sobie rękę uciąć, że gdyby porządnie się ktoś za nich wziął posypało by się trochę załogi za takie zaniechania.
|
|
jestem więcej niż pewny że jak by wpad do Ciebie sanepid do domu, to posypało by się kilka mandatów, jak by odwiedzali wszystkie placówki bez uprzedzenia 95% firm musiało by się pozamykać z Waszymi ukochanymi Biedronkami i Lidlami na czele.
|
|
Nie broniąc stokrotki wiem, że wymagania sanepidu dla spożywki są czasami absurdalne. Ile pizzeri w lomzy ma prysznic dla swoich pracowników ?
|
|
teraz konrola powiadamia na 7 dni przed ze przyjdzie. wiec bedzie najwczesniej po 7 dniach od powiadomienia i najdalej do 30 dni od powiadomienia ktore odbierze kontrolowany listem poleconym. takie sa przepisy i nic dziwnego ze wiedza kiedy kontrola.
|
|
Dokładnie _____________________________________________________
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |