sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W stokrotce wiedzą kiedy przyjdzie Sanepid

Witajcie!

Dzisiaj przechodząc obok działu wędliniarskiego usłyszałem jak pracownica stoiska mówi do drugiej: "Ty trzeba dzisiaj tu posprzątać bo w poniedziałek sanepid przyjdzie".

To oznacza tylko tyle że wszelkie normy są tam łamane a gdy jest kontrola kierownictwo sklepu dostaje stosowną informację co kiedy i gdzie.

Jak to usłyszałem to aż mnie zamurowało. Co najlepsze wcale się nie kryją z taką informacją.

To pokazuje tylko tyle, że sami musimy patrzeć to na co kupujemy żeby się nie nadziać.

Wychodzi na to że nie ma na nich mocnych a szkoda bo naprawdę przydałoby się to porządnie skontrolować tak samo jak i tych z Kauflandu bo lepsi nie są.

Nawet podawanie wędliny gołą ręka w stokrotce to norma.

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W stokrotce wiedzą kiedy przyjdzie Sanepid

w kazdym sklepie tak jest ze sanepid wpierw uprzedza o kontroli.

jedyny prawdziwy jasio :}

Tak jest w wielu zakładach,kierowniczka czy kierownik dostaje informację,że dziś czy jutro będzie kontrola z sanepidu,no i zdążą się "przygotować".Tak jest w sklepach piekarniach itp itd,mnie już to nie dziwi..

a mnie to lata koło dupy. W tych sklepach jest raczej czysto a to ,że poda goła ręka to jeszcze nie jest pwod do tragedi i od tego się nie umiera, wręcz przeciwnie bardzie się uodparniamy. Tak więc bez histeri bo w sklepach jest czysciej niż większości domów.

Robotnica

Tiaaaaa..... uodparniamy sie dzieki odswiezanym wedlinkom, kurczaczkom czy rybkom. Dokladnie tak jak w domku.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Między innymi w Stokrotce ja pracowałem w kilku piekarniach i zawsze wiedzieli kiedy sprzątać i chować "brudy"z chali.

sanepid tez musi z czegoś żyć ile razy jak gdzieś przyjeżdżają na kontrole to wcześniej dają cynk po starej znajomości a póznij wychodza z torbami pełnymi gratisów bąbonierki czekolada kawa i takie tam różne

j23-znowu nadaje....

zgadzam się widzialam te gratisy,też bym tak chciala

maja

jednym słowem są to łapówki. CBA powinno się tym zająć ;P

sanepid ma obowiązek zapowiedzieć swoją wizyte, nawet 7 dni przed planowaną wizytą.

oszczędzają na prądzie po przy kasie nie działają taśmy i mówią, że jest zepsuta

Skoro sanepid uprzedza to po cholerę te kontrole ? Przecież to bez sensu brudy sprzątną nic nie wykryją. A dam sobie rękę uciąć, że gdyby porządnie się ktoś za nich wziął posypało by się trochę załogi za takie zaniechania.

jestem więcej niż pewny że jak by wpad do Ciebie sanepid do domu, to posypało by się kilka mandatów, jak by odwiedzali wszystkie placówki bez uprzedzenia 95% firm musiało by się pozamykać z Waszymi ukochanymi Biedronkami i Lidlami na czele.

Nie broniąc stokrotki wiem, że wymagania sanepidu dla spożywki są czasami absurdalne.

Ile pizzeri w lomzy ma prysznic dla swoich pracowników ?

teraz konrola powiadamia na 7 dni przed ze przyjdzie. wiec bedzie najwczesniej po 7 dniach od powiadomienia i najdalej do 30 dni od powiadomienia ktore odbierze kontrolowany listem poleconym. takie sa przepisy i nic dziwnego ze wiedza kiedy kontrola.

Dokładnie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org