Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CB alan 109 |
może ktoś sie zna kupiłem te radio i dosc mocno szumi ale jak wyłącze szumy to bardzo trace na zasięgu mówią ze trzeba amtene dostroic czy to pomoże?? dziekuje z góry za pomoc Krzyśś..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CB alan 109 |
jedz do serwisu cb 13 stki na legionów naprzeciwko jednostki tam ci pan darek pomoze ;)) ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄
|
|
Alany tak maja to są szumofony spróbuj dostroić antenę tak aby był jak najniższy swr to także powinno zmniejszyć szum
|
|
Jak by Ci się nie chciało jechać to zajrzyj tu: http://www.gut.nazwa.pl/forum/
|
|
Szumofonów się nie kupuje. Są fora gdzie wszystkiego można się dowiedzieć. Był już taki temat.
|
|
dzięki za pomoc wiecie mnie po informowali że Alan to dobra firma i nie droga ale widocznie tanie mięso to psy jedzą hehe... spróbuje jeszcze antene w tej 13 do stroic Krzyśś..
|
|
Ja mam Alana 48 i ml-145, sprawuje sie lepiej niz president johnny. Nie kazdy model Alana to szumofon wiec precyzujcie swoje odpowiedzi a nie jedziecie po marce.
|
|
48 to klasyk i proste ze bedzie lepsze niz johnny, ale tutaj jest mowa o 109 ze szumofon i ja sie z tym zgadzam nie mniej jednak jesli nie masz zestrojonej anteny to kazde radio bedzie szumofonem....
|
|
Ja miałem tego Alana 48 i powiem tak wam szumofon jakiego mało w dodatku ciężki głośnik do zrozumienia co inni gadają kupiłem se najtańszego presidenta i o niebo lepiej nic nie szumi czysty głos kumpel ma Unidenta najtańszego i jak bym miał wybrać Alana 48 czy Unidenta to unident zdecydowanie bardzo dobre radio
|
|
a ja bym kupiła używanego alana 18 lub alana 28,te nowe radia w niczym nie przypominają tych z dawnych lat. W nowych już dużo elektroniki,ograniczników modulacji itp.Jeśli istnieje możliwość zakupu starego dobrego radia z pewnych rąk to zdecydowanie polecam,z nowych za rozsądne pieniądze wbrew pozorom trudno jest wybrać coś sensownego.
|
|
Tommek a Twój kolega nie ma UNIDENTA tylko raczej Unidena zapewne w wersji pro 520xl tyle że to radio nie posiada homologacji
|
|
to jest jedno z najtańszych CB na rynku, czego wy sią spodziewadzie za niecałe 200 pln
|
|
Koledzy a jak myslicie jak antene mi dostroją to szumy nieco sie uciszą a na zasiegu sie nie straci za dużo?? Krzyśś..
|
|
http://www.gangsters.pl/index.php?polec=1284 El cóndor pasa
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |