Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nasi sasiedzi... |
Ogolnie staram sie nie wypowiadac w tematach o innych idiotach, pedalach, obcych i innych odmiencach bo to tylko czcze gadanie i uzalanie sie na forum 4lomza... Ale przypadkiem sluchajac na znanym portalu patriotycznej muzyki rosyjskiej natknalem sie na filmik... Teraz prosba do was, abyscie odnalezli na filmiku ktoregos z waszych sasiadow http://www.youtube.com/watch?v=k8YIZo-82v8 PS. Nie wiem co taki filmik jeszcze robi na youtube... Ciala pomorodowanych zolnierzy bezczeszczone przez muzulamnska dzicz i tylko w tle okrzyki allah akbar ... Bog jest wszechmocny ... salam alejkum ... pokoj z wami.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nasi sasiedzi... |
wojna, i dobrze rze nie usuwajo, przynajmniej wiesz ze jak siedzisz tu w polsce masz dobrze. gdzie indziej muglbys z ginac, spac w cionglym strachu. i nie istotne czy to akurat czeczeni, afryka lub kolumbia. widzisz rzeczywistosc a nie tylko lalki barbie jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
lajt Zaara pusta samotna idiotka :)
|
|
Nie wiem co chciales przekazac tym filmikiem ale jakos nie zrozumialem twojego przeslania, a tym bardziej nie wiem o co ci chodzilo z tymi "sasiadami"....
|
|
hah mu chodziło chyba o czeczenów z łomży ;-] pełno tych brudasów teraz....gdzie nie spojrzysz brudasy grupami łażą
|
|
Nie ujmujac ni dodajac nikomu powiem , ze idioci na tym forum pisza? Wojna to wojna, ludzie gina z jednej i drugiej strony... Jedna osoba dostrzegla o co sie rozchodzi he. Ilu panow z filmiku jest dzisiaj naszymi sasiadami? Wku*** jednego w ten krzyknie allah akbar ciach pach i gryziesz piach :) Wojna sie skonczyla , spokojnie do domow moga zaczac wracac... Czemu mowi sie w Iraku na 'partyzantow' terrorysci a nie o czeczenach uchodzcy? To jest ten sam rod ta sama masa. Dla nich najwazniejszy jest dzihad allah i nic po za to. Zyjecie w wiekszosci w wyimaginowanym lomzynskim malomiasteczkowym swiecie, nie widzac problemu jaki rosnie obok was. Dzisiaj ciezko jest sie ich pozbyc z miasta to za kilka lat w ogole nawet nie bedzie opcji by to zrobic, sie rozmnoza, obywatelstwa podostaja, meczety pobuduja... Powiem tak je;ù¨$ was i waszego allaha
|
|
wklejasz filmiki światowcu ? , słuchasz rosyjskiej muzyki patriotycznej? a wklejasz celtyk na zdjeciu ........popatrz sobie na ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=GaFrCy9HTOM zobacz co rosjanie zrobili z ich państwem i przypomnij sobie co kiedyś zrobili z naszym! Ja osobiscie znam kilku normalnych chlopaków ktorzy sa czeczenami i powiem jedno wolę ich od dziesiątek łomżyniaków ludzie to są ludziem nei tez krew zalewa jak patrze na niektorych z nich ..................ale nie wszyscy są tacy.Wojna wyrobiła w nich charakter ktorego brakuje nie ktorym tutaj w polsce
|
|
"Wojna wyrobiła w nich charakter..." Jeśli są tacy charakterni to czemu nie zostali i nie walczą o niepodległość na śmierć i życie? Bo zostali Czeczeni dla których liczy się wolność. A nasprowadzano nam saych kur.. i złodziei. Brudny syf którego należałoby się pozbyć.
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=MAVa0HxYT2Q http://www.youtube.com/watch?v=j1kQyeEwcfI i to se ***** obejrzyj http://www.youtube.com/watch?v=JSUqNqjonv0 http://www.youtube.com/watch?v=VyBEfeOyZBI a tu se włacz narodowcu piosenki patriotyczne rosyjskie iobejrzyj co rosjanie zrobili polakom w katyniu http://www.youtube.com/watch?v=Qm6dRDe8rmA
|
|
czeczeni nie mają honoru i odwagi. Wolą żerować na naszym państwie niż bronić swojej ojczyzny. Ze względu na to nie mają prawa bytu w żadnej części świata.
|
|
Poczytaj troszkę cwoku o historii Czeczenii i będziesz mógł się wypowiadac gamoniu, "nie mają honoru" - debilu jezeli nie masz oczyms pojęcia to się nie wypowiadaj
|
|
Ciekawa jestem co by było gdyby w Polsce wybuchła wojna. Gdzie byliby wszyscy Ci którzy dziś tak mówią o tym patriotyźmie! Ludzie sami byście pouciekali za granice żeby własne 4 litery chronić! Wy nie macie pojęcia o czym mówicie... od wojska uciekacie gdzie pieprz rośnie. I wy o patriotyźmie mówicie? Wy nie macie pojęcia co to jest!!! A zgadzam się z moimi niektórymi przedmówcami, nie każdy jest taki jak z góry się zakłada!!! Dla nich nasza religia jest zła dla nas ich! To normalne i nie trzeba odrazu od brudasów wyzywać! Bo ci ludzie w swojej wierze myją się 5 razy dziennie (tyle ile razy się modlą) jeśli chodzi o ścisłość :) Więc co niektórzy powinni zastanowić się nad tym co mówią i piszą na tym forum :) Pozdrawiam :)
|
|
To dlaczego śmierdzi od nich w autobusach (opieram się na własnym węchu)? Jedni by uciekli inni by zostali. A kto jaką drogę by obrał rozstrzygnęło by się wtedy gdyby doszło do takiej sytuacji jaka jest w Czeczenii.
|
|
march sam jesteś debilem i gamoniem i ćwokiem he i woglę wąchaj klapki swojej babki nie odzywaj się do mnie i idź stąd !!! he tfu
|
|
A-Z ty nie czujesz swojego zapachu :) moze od ciebie też śmierdzi jak to określiłes i nikt jakos nie mówi że jestes brudasem :) nie znam człowieka który się nie poci :) chyba ze jestes ewenement to gratuluje co do pana PleasurmexC18 nie bede sie wypowiadac :) Twoje słowa świadczą o twojej inteligencji i kulturze :)
|
|
Ty urodzony "4 czerwca" co ty mozesz wiedziec o wojnie he a tym bardziej o kulturze i inteligencji.
|
|
Po pierwsze nie Ty gówniarzu bo jesli sie nie myle to na "ty" nie przeszliśmy :) o wojnie nie wiem nic bo żadnej nie przeżyłam i mam nadzieje ze sie to nie stanie... kolejna sprawa jesli juz to urodzona a urodzilam się kochany 6 stycznia :) wiec wiesz w jakim to jeszcze bylo okresie :) dzięki za uświadomienie mnie w kwestii inteligencji... jak widać narazie ty nią nie świecisz :) więc daruj sobie te badziewne teksty prostaku :)
|
|
wow jak cie wzieło widac musisz być bardzo rozżalona z powodu swojego marnego życia skoro tak tu przelewasz własne frustracje. Samo to, że popierasz obecność czeczenów w Łomży klasyfikuje cie do grupy przegrańców i rynsztoka moralnego względem naszej ojczyzny. no, ale cóż dziewczyny lubią brąz :)
|
|
Cze debilu, całe szczęście ,że znalazło się wielu ludzi, w Europie Zachodniej podczas stanu wojennego w Polsce, ktorzy bezinteresownie pomagali Polakom uciekajacym przed represjami, oni roznili sie od ciebie capie bo wykazywali zwykle wspolczucie. To tylko jeden przyklad mysle ze i tak nie zrozumiesz..... czytaj dziecko, czytaj i mysl to nie boli..
|
|
jestes zwykłym gnojem i obrażasz mnie i innych od samego początku. Nawet nie masz pojęcia o czym mówisz człowieku... a twoje wypowiedzi swiadcza o twojej kulturze i to jak mnie zkwitowałes... ale nie przejmuj się, wisi mi to co mówisz... mam tylko nadzieje ze kiedys bedziesz zmuszony wyjechac z Polski i zostaniesz w taki sam sposób potraktowany... zreszta co moze wiedziec o zyciu innych ludzi człowiek z tak małym obyciem swiatowym i z tak krótkim polem widzenia... nie obrazaj nikogo na tym forum... tylko dlatego ze ma inne zdanie niz ty.. widac jaki jestes zakompleksiony... a moze jakis codzoziemiec odbil ci kobiete? to by wszystko tlumaczylo! ale napewno dziewczyna wiedziala co robi :)
|
|
Wiecie co chyba nie widzicie co ci Czeczeńcy robią z naszym miastem... Czy wiecie jaką oni kasę dostają od Państwa? W MOPSie roi się od nich, takie kolejki że szok. A wiecie jakie oni kwoty dostają? od 2 tys zł w góre i tak co miesiąc. I to za darmo, za nic, za to że są uchodźcami. I dlatego uciekają ze swojego Państwa, bo tam muszą harowac jak woły za marne grosze, a tu za darmo dostają pieniądze i nic nie musza robic i żyją w luksusach. Czy wy tego nie widzicie? A co z nami Polakami? Czy nam ktoś pomaga? Państwo może? Człowiek pracuje od rano do nocy i grosze zarabia,a według państwa to i tak za dużo. A Czeczen nie robi nic, absolutnie nic!!! I dostaje kasy tyle, że stac go potem na super fury i w ogóle. Już nie raz widziałam na mieście. Pozdrowienia dla wszystkich.
|
|
miluśka widzisz tylko to co dzieje sie tu to co robią inni (obcokrajowcy w tym przpadku) mowisz że dostają pieniądze, że to nieroby :) To opowiem ci pewną historie... Młoda dziewczyna zachodzi w ciąże wyjeżdza z chłopakiem bo nie widzi dla siebie przyszłości w tym kraju... wyjeżdza do GB tam chłopak idzie do pracy która dostaje przez agencje pracy bo pracuja w niej polacy( dostaje ja bo wyrzucają jakiegos angola zeby on mógł pracowac). Ciąg dalszy jest taki ze rodzi dziecko w szpitalu miejskim dostaje wlasna sale itp a gdy wychodzi ze szpitala co sie dzieje wiesz moze? Otóż ciągnie od innego państwa mimo ze nie ejst jego obywatelem kase na dziecko!!!! okolo 1000 funtów miesiecznie i tak do 16 roku dziecka zaznaczając ze nie robi przy tym nic poprostu siedzi w domu! Potem dalej ciagnie angielskie benefity dostaje dom za grosze do wynajmu... dom z 4 sypialniami i podwórkiem utrzymuje sie z tego co dostaje na dziecko i zyje jak królowa :) a facet z którym mieszka nie musi byc nawet ojcem dziecka zeby tez mógł dostawac kase :) Tak robia Polacy :) dlaczego i po co? bo tu nie maja za co żyć... upadają angielskie firmy budowlane bo polacy robią taniej ale na czarno nie odciągaja podatków... to jest dla nich sprawiedliwe? to samo jest w tym przypadku... kazdy robi co moze zeby zyło mu sie lepiej... a jaki znajdziesz na to sposób to twoja sprawa :) Ale nie powinno się za to nikogo wytykać palcami :)
|
|
pomijając twoje wyzwiska. k89 Nie pochwalasz zachowania polaków, więc w ten sposob jak możesz pochwalać analogiczne zachowanie czeczenów w Polsce? Sama sobie zaprzeczasz. Jeśli chcesz być moralnie w porządku to powinnaś potępiać jedną i drugą stronę. A nie faworyzować czeczenów, którzy zgodnie z konwencją o uchodźcach nie mogą być lepiej traktowani niż obywatele kraju w którym przebywają. Twoim zdaniem Cel uświęca środki ? znajoma doktryna ? "czytaj dziecko, czytaj i mysl to nie boli.."
|
|
to ty czytaj ze zrozumieniem ja nie pochwalam i nie potepiam! Raczej mówie tu o równouprawnieniu hehe :) Widać ze rozumny z ciebie człowiek :) Nie pochwalam tego co robią Polacy i nie pochwalam tego co robią Czeczency tu... ale nie neguje tego bo jak twierdze kazdy ma sposób na własne zycie... a wy do sprawy podchodzicie jednostronnie... oni to zlo ale nam mozna wszystko... ja dalam przyklad zachowan polakow za granica i nie potepiałam ich... rownowazy sie to z tym co sie dzieje tutaj :) wiec nastepnym razem czytaj ze zrozumieniem :) Co do myslenia masz racje... ale tobie juz chyba glowa od niego paruje.. i nie wychodzi ci to najlepiej wiec uwazaj zebys sie nie przegrzał :)
|
|
PleasurmexC18 ma racje. Nie wiem jak to jest z tymi Polakami w Angli, cos słyszałam na ten temat, i napewno nie jest tak pięknie jak ty mówisz. Ja nikogo placami nie wytykam, tylko powiedziałam jaka jest prawda. Nie mam nic przeciwko uchodźcom, chińczykom czy innym narodowościom. Każdy ma prawo życ i to w godnych warunkach. Jak wspopmniano wyżej, uchodźcom w naszym kraju żyje się lepiej niż nam Polakom a tak chyba byc nie powinno. Napewno jakas pomoc im się należy ale nie taka że dostają miesiąc w miesiąc darmową wypłatę. powinno im się pomóc na poczatek i do pracy wyslac. Nie wiem dokładnie co kolwiek. Ale na pewno nie tak. Bo to tylko powoduje w nich lenistwo. I powiem tylko, ze u nas w Polsce zwykły Polak nie dostanie grosza od Państwa, a czy wiesz jak się trzeba namęczyc żeby dostac głupie 48 zł rodzinnego na dziecko? I tak jak w Angli, Niemczech czy Austri jest, że się kobietom wychowującym dziecko pomaga. A u nas niestety nie. Bo może w koncu Panstwo myślałao by o nas a nie o obcokrajowcach? Wygląda to tak jak byśmy my rodowici Polacy byli gorsi od np. Czeczenów.Więc się nie dziwie że dziewczyna nie mająca szansy na normalne życie w Polsce próbuje w Angli. Ale napewno nie dostaje kasy prze tyle lat co piszesz. Najwyżej przez 3 lata. I w dodatku musi byc tam zarejestrowana przez conajmniej rok zanim zajdzie w ciąże. Od tak z nieba nie dostaje. Więc nie zmyślaj. Bo wiem co mówię. Nie pochwalam żadnego z tych zachowań. A ty k89 przeczysz samemu sobie. Pozdrawiam PleasurmexC18
|
|
przykro mi ze widzicie wszystko przez pryzmat pieniedzy i zazdrosci... otóz juz ci tlumacze droga miluśka ze wystarczająco długo byłam w anglii ja i moja ciezarna kolezanka... co do rocznego pobytu w anglii... po roku mozesz sie starac o tzw rezydenta co po paru latach daje ci obywatelstwo :) poza tym wystarczy ze twoj partner przepracuje tam pol roku zaledwie na jakims dennym magazynie gdzie zarazbia sie do 1000 funtow bez umowy i dostajesz wszystkie benefity od panstwa czyli prawie 100 procent wyplaty twojego meza czy partnera :) dodatkowo 500 funtow becikowego jednorazowo... do tego wszystkie leki w aptekach za darmo lekarzy za darmo dentysta za darmo dla dziecka do 16 roku zycia i dla rodzicow... jesli mi nie wierzysz to przykro moge skontaktowac cie z osoba ktora wlasnie z tego zrezygnowala :) a jak nie to jedz i sie przekonaj... bo widze ze twoje pole widzenia jest bardzo krotkie :) pieknie nie jest nigdzie... i ja w ostatnim poscie wyjasnilam swoje zdanie na ten temat i do czego daze... i zapewniam cie ze nie jeden polak ma w anglii lepiej niz obywatel GB i nigdy nie spotkalam sie zeby anglik traktowal i wypowiadal sie na temat polakow tak jak teraz wy wypowiadacie sie na temat innych narodowosci mieszkajacych chociazby w naszym miescie... mieszkałam tam wystarczajaco dlugo i wystarczajaco duzo widziałam. Wyznajecie zasade Polska dla polakow tak? to dlaczego tylu polakow wyjezdza z tego kraju? dlaczego tylu czeczenow czy ukraincow opuszcza swoje kraje? ale to ze jemu zyje sie lepiej u nas niz tobie to nie powowd do takich opini bylo trzeba sie uczyc i miec cele w zyciu to dzis nie musiala bys tak mowic i bronic swojego... a co do zasilku dla bezrobotnych matek to nie martw sie dowiem sie co to znaczy w niedlugim czasie :) ale jakos nie przezywam tego jak ty... bo ludzie maja po siedmioro dzieci i zyja majac miesiecznie 2 tys zlotych zyja biednie i nie narzekaja... a wy byscie chcieli bog wie czego kazdy ma mozliwosci tylko trzeba umiec z nich skorzystac a nie zazdroscic obcokrajowcowi ze siedzi tu za darmo :) tak jest i tego nie zmienisz... sami sobie taka wladze wybieramy i taki mamy kraj :) dzieki za mila debate
|
|
Wiesz co nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz, więc mnie nie obrażaj dobrze. Ja cię nie obrażam. A skąś ty wiesz co ja robię? Nie myśl sobie żeś ty taki mądry. I że wszystko wiesz. Wbrew twoim pozorom jestem po studiach wyższych i mam w życiu cele, choc w tym momencie wychowuję dziecko, to niedługo ruszam do pracy. Bo bez tego nie da się zyc. Z zadnych zasiłków nie korzystam, bo naszczescie narazie nie musze. Swietnie z mezem dajemy sobie rade. Jak to powiedziales skromnie , ale dajemy. I niestety nie rozumiesz mnie i tego co piszę, więc nie mamy o czym rozmawiac. Bo nie chodzi o zazdrosc, tylko o to jakie jest nasze wspaniałe Państwo. O tym mówię cały czas. Moja mama pracuje w MOPSie i mówi jak to jest, jak przychodzą polacy po zasiłek to po 100 góra 200 zł dostaja, nie mówie tu o pijakach, tylko zwyklych ludziach, którzy potrzeboja pomocy, bo maja jak to zznaczyles po siedmioro dzieci.. A jak przychodzi Czeczeniec to dostaje minimum 2000 zł, a wygląda jak by był milionerem. I wtedy ludzie mało co go wzrokiem nie zabiją. Uwierz mi ludzie będą na to zawsze źle patrzec. Może ty wez się wreszcie do nauki i przestan innych krytykowac. Jak juz napisalam wyzej nie mam nic przeciwko innym narodowosciom, ale to nie jest super rozwiozanie Państwa dac im kase i rece umyc. Trzeba znalezc lepsze rozwiazania. To samo dotyczy rowniez Polaków, takich pijaczkówe, co za darmo kase dostaja od państwa, bo że niby oni nie zdolni do pracy itp. Powinno się szerzyc to jak takim ludziom pomóc. A nie umyc rece. I szczerze nigdy bym nie pojechała do Angli i tak kombinowała jak ty piszesz. Wolę się wziac do roboty i sama zarobic na siebie, moje dziecko i zycie. Tyle!!
|
|
hahaha wiesz co wydajesz mi sie bardzo smieszna osoba... po pierwsze jak juz zaznaczylam wczesniej nie jestem facetem hehehe ale widac ze czytac na wyzszych studiach nie ucza :) po drugie nie jestem nieukiem jak tez pwoiedzialas a raczej dalas do zrozumienia... po trzecie tez mam rodzine i wiem ile kosztuje pracy utrzymanie jej a po czwarte nie powiedzialam ze to co sie dzieje jest dobre tylko rzuca mnie takie agresywne zachowanie wobec innych ludzi :) no i jak juz POWIEDZIALAM sami sobie takie wladze wybieramy :) glosujemy na takich a nie innych ludzi mamy to co mamy wiec do kogo tu pretensje? do obcokrajowcow/ bo oni przeciez sami sobie wszystko biora no nie? hehehe smieszna jestes :) w tym co piszesz... bo ja rowniez nie jezdze za granice po to zeby kombinowac... bylam tam jakis czas bo tu nic nie mialam wrocilam i zyje normalnie.... jak kazdy przecietny czlowiek a jak chcesz cos zmienic to wstap do jakiejs partii politycznej i daj po 1000 zl miesiecznie bezrobotnym matkom :) pozdrawiam Ps. i nie denerwuj sie tak bo zlosc urodzie szkodzi :)
|
|
Przecie i Polacy też byli uchodźcami. Może nawet Wasi dziadkowie, czy znaczy to że nie mają honoru ? ________ Malachit
|
|
Moi dziadkowie nie byli uchodźcami i dzięki nim wiem dzisiaj, że ojczyzna jest dobrem najwyższym.
|
|
Może troche milsza bys była? I powiem szczerze nie wiem czemu ale wydalas mi sie facetem. Sory moja pomyłka. I nigdziej nie powiedziałam, że jesteś nie ukiem. I jak byś czytała ze zrozumieniem to byś widziała że napisałam o naszej kochanej władzy że oni daja taka kase Czeczenom bo tak najłatwiej. Widac ze z czytaniem rowniez ty masz problem... I jeszcze jedno Nie głosuje!!! Nie chodzę na wybory. Więc nie wybrałam naszej władzy!!! I nie jestem wobec nikogo agresywna, wrecz przeciwnie toleruje obcokrajowcow. I na codzien sie z nimi stykam. Wiesz chcialam zazanczyc ze oni nizle kombinuja ze do Polski przyjada to nasze kochane panstwo im da. I z checia bym dała, i to wszystkim matkom pieniązki na to by mogły spokojnie wychowywac dziecko i nie bac sie ze nie starczy im na zycie i zostawiac male dziecko w zlobku, przedszkolu czy z opiekunka bo trzeba isc do pracy. W Niemczech i Austrii przez pierwsze 3 lata dziecka kobieta dostaje taka kase ze spokojnie jej na miesiac wystarcza. Ja bym chciala móc wychowac spokojnie dziecko do 3 roku zycia. A nie moja córcia nie ma jeszcze dwóch latek i musze ja oddac do złoka bo do pracy trzeba isc by na zycie zarobic. Pozdrawiam
|
|
Mowisz ze nie wybieralas naszej wladzy a jednak, nie idac na wybory jednoznacznie dajesz przyklad akceptacji tej wladzy i nie pisz tu ze jeden glos i tak nic by nie zmieniel//////////
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |