Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szczepiena hexa dla nemowlat |
czy ktoras z mam miała problem z dzidziusiem po szczepieniu hexą czyli 5 szczepień w jednym ????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szczepiena hexa dla nemowlat |
a tatusiowie to juz nie mają probliemów po szczepieniach..????.....:) Takie rzeczy tylko w Łomży...
|
|
ja dzis dziecko szczepiłam wlasnie ta skojarzona szczepionka jak narazie nie widze problemow
|
|
Żadnych. Jedynie wystąpiła niewielka gorączka po 3 dawce w wieku 1,5l, ale podobno to możliwe po szczepionkach i nie musi być po pierwszej. Trochę kosztuje, ale zaoszczędza dziecku bólu i stresu. Ale to zawsze wybór mamy lub taty. Nie każdy niestety dysponuje taką kwotą na wydanie.
|
|
Infanrix hexa czyli 6w1, 5w1 to IPV+HIB. Ja szczepiłam IPV+HIB (jest tańsza) i darmową WZW (dodatkowo 2 wkucia więcej) . Nie widzę potrzeby szczepienia dziecka 4 razy na WZW skoro zalecane jest 3-krotne szczepienie. Nie wystąpiły żadne objawy po 3 szczepieniach. Ale oczywiście to zależy od organizmu dziecka.
|
|
my tez szczepilismy nasze dzieci infarix hexa 6 w 1 i rowniez nie bylo zadnych komplikacji-lekka goraczka wystapila u starszego po 3 lub 4 dawce-ale to tak jak ktos wczesniej napisal zalezy od organizmu dziecka.
|
|
Ja również szczepiłam córkę hexą - już 3 razy. Po pierwszej szczepionce zgrubienie na nóżce utrzymujące się dobę, po 3 szczepionce gorączka na wieczór - po 3 godzinach nie było po gorączce śladu. 2 szczepionka bez najmniejszych objawów. No i przy 3 razie mała miała katar stąd mogła też pojawić się gorączka. (Katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia a odczyny poszczepienne mogą otrzymywać się w zależności od rodzaju do 2-3 doby po szczepieniu i jest to w normie) plusem szczepień hexą jest to, że dzieci nie wracają do przychodni. Moja pielęgniarka stwierdziła, że dzieci szczepione skojarzonymi szczepionkami są w przychodni zazwyczaj na szczepieniu bądź po receptę na witaminę D. Dla mnie najważniejszym było oszczędzenie dziecku dodatkowych ukłuć. Ale znajomi szczepili zwykłymi szczepionkami i jakoś przeżyli również bez większych ekscesów. Meg
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |