środa, 11 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Podwyżka cen w 4 pory roku

Pizzę którą do tej pory brałam kosztowała 15zł a dziś zachodzę i już kosztuje 17,5zł.
Zaraz ktoś się odezwie że to tylko "2.5zł",a w przeliczeniu na procenty to jest to duża podwyżka.Widzę że bezpodstawne podwyżki w lokalach są bardzo popularne i co gorsze ludzie nie protestują,a jak ludzie nie protestują to właściciele "szaleją z cenami" bo ludzie nic nie mówią
Moja propozycja dla właścicieli lub właściciela w/w lokalu:
najlepiej zrobić pizzę w cenie 100zł za sztukę,jedna i poważna podwyżka,ludzie zapewne i tak i tak nic nie powiedzą.
I jeszcze ,żeby te w/w 2.5zł poszło na podyżki dla pracowników,ale daję 99.9% że pracownik o podwyżce może tylko pomażyć.
Dziękuję

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Podwyżka cen w 4 pory roku

Jak ci nie pasuje to tam nie kupuj i nie jedz, kup sobie gdzies indziej jak ci za drogo, jaki widzisz problem?

Pomarzyć*-przepraszam

no...ja nie kupuje...bo mi tam pizza nie smakuje:)

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

nula78 ma racje ceny pizzy w lokalach gwałtownie rosną, a były czasy ze w 4 porach pizza 12 zł kosztowała

porownaj je z cenami sieciowek

Róbcie własną pizze wyjdzie może taniej

Jeśli to konkurencja to cienki chwyt.
Jeśli to pracownik który dopomina się podwyżki to jeszcze cieńszy.
A jeśli to rozczarowany klient to może warto zauważyć że ostatnio trudno mówić w naszym kraju o tym że coś potaniało

Kajko zgadzam się z Tobą w 100% i jestem "III" "wariantem"

Albo jesteś z innego świata albo przespałaś ostatni rok i nie wiesz co się w gospodarce dzieje. Wzrost cen żywności, gazu, prądu, składek ZUS, podatku PIT-4, w przypadku sporego lokalu jakim jest 4 pory roku doliczyć trzeba opłaty za publiczne odtwarzanie muzyki (SPAV, ZAIKS, STOART), wzrost lokalnych podatków a przedewszystkim podatku od nieruchomości itd. Właściwie nie ma elementu który by pozostał na niezmienionym poziomie. Najlepiej żeby lokal był na poziomie, elegancki, kulturalna obsługa, wetylacja z klimą ale ceny to najlepiej takie jakby kazdy sobie w domu coś upierdolił. www.lomzadziady.pl
Dziady to nawet mało powiedziane.

ale figlarka dowaliła do pieca, ale to prawda tylko po co te upie...lił, bez ciśnienia ten lokal swoją marką broni się sam, o ile się zauważy bardzo subtelne różnice między w.w., a innymi lokalami, w których reklamy producentów innych artykułów spożywczych (bez kryptoreklamy) włażą w oczy aż boli. Tylko my ludzie XXI już do tego po prostu przywykliśmy i nie zwracamy na takie "zalety" uwagi. A dla przekory jutro zamówię dużą "cztery pory roku"

Ja tam uważam że i tak najlepsza pizza jest w Da grasso.

No ta, "bezpodstawne podwyzki"... To czemu nie napisac o bezpodstawnych podwyzkach w sklepach spozywczych ogolnie? Zobacz, ze lokale zmieniaja cennik raz na jakis czas. Maja zaczac robic tak jak spozywczaki? Co tydzien produkty drozeja o 20gr np? Ostatnia podwyzka byla u nich pewnie z rok temu albo lepiej, o ile siegam pamiecia. Niektorzy chyba naprawde spali caly rok. Chyba z powietrza tej pizzy nie robia.
Tez bym wolal, zeby ceny spadaly, ale co zrobic. Ja tam sie nie dziwie, ze podniesli, nikt nie prowadzi interesu, zeby do niego dokladac.

Też jadam w 4 porach niedawno za 12 były potem 15 a teraz po 17 złoty przesada ale cóż tam pyszna pizza polecam jeszcze Chili pizze

Ja pamiętam czasy jak za piwo w lokalu trzeba było zapłacić 4zł - Casablanca, Bianco, Ultra - a wejście było w sobotę po 10zł. Nikt nie narzekał. Dzisiaj po 10 latach piwo zdrożało o 1zł, a wejściówka do łomżyńskich lokali spadła do 5zł, (wyjątek stanowi Jeziorko, bo wieś rozumie, że za rozrywkę i luksus jakim jest jedzenie w restauracji trzeba zapłacić). Osobiście dziwię się, że to wszystko jeszcze jakoś się telepie.
Każdy narzeka, że w W-wie to dopiero są lokale, ale tam ludzie nie narzekają jak za obiad w restauracji zapłacą 50-100zł od osoby. Tutaj za 15-20zł każdy by chciał się nażreć, napić i później ponarzekać na obsługę, brak klimy, małe porcje. Żenada.

Ty koles nie porownuj warszawy do lomzy, patrz troszke na zarobki i na ceny, wiadomo ze w mniejszym miescie sa wyzsze ceny

nawet jak bedzie po 20 zeta to sie jakieś naiwniaki znajda i przyjdą ;)

;)

naiwniaki ? Nie stać Cię to nie chodź .

A może ktoś wie ile kosztuje w Di Angelo powiedzm Duża z szynką i pieczarkami ????

lock48:) taniej i byc moze smaczniej...dlatego, ze sami dokladamy skladniki... :D

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

jakie znowu zarobki wieksze w Wawie? w mojej obecnej firmie i w bylych tez, arabia sie tyle samo w Wawie, Gdansku czy w Łomży

napewno jestem tam częściej niż ty !! ( tweoje ego ) tylko w innych celach hehe

;)

Przepis na oburzenie:

wszyscy ktorzy sa 'oburzeni' podwyzka: policzcie sobie od ilu lat istnieje pierwsza restauracja 4pory i przypomnijcie sobie jak bardzo WSZYSTKO, od paliwa po pietruche, poszlo w gore.

Do tego teraz dodajcie fakt ze jest to przez ten caly okres DRUGA, jak pamietam, DOPIERO DRUGA podwyzka u nich.

Zamieszajcie to teraz z faktem standardu w porach roku i posypcie to co wyjdzie faktem ze sieciowki sa conajmniej tak drogie.

Na koniec, na popitke, proponuje porownaniem z cenami w innych miastach nawet nie w Wawie.
Wcale nie ono bezasadne, uwazacie ze zwykly czlowiek nawet w Warszawie zarabia wiecej? Taa...pelno chodzi takich ktorzy zarabiaja podobnie co w Łomży a do tego wydaja pieniadze na stanie w korkach i splate kredytow na chorendalnie drogie mieszkania.

Zamiast uprawiac pustoslowie ze porownanie obu miast jest bez sensu lepiej pojezdzijcie i porozmawiajcie z ludzmi ktorzy tam mieszkaja.

Podwyzka wielki skandal, JUZ WIDZE JAK OBURZENI NIE PODNOSILI BY CEN PRZEZ 6 LAT MAJAC RESTAURACJE PRZY TAKIM WZROSCIE CEN WSZYSTKIEGO, JUZ TO WIDZE :P

na szczescie wszyscy maja wolny wybor EOT.

aha, Nula ps co do argumentu na poczatku o podwyzkach dla pracownikow. Krasomowczy argument nie poparty wiedza -akurat z pracownicami ww. lokalu rozmawialem pare razy w ciagu tych kilku lat i dziwnym trafem mimo ze nie widzialem by mialy rewolwer przy skroni -wypowiadaly sie bardzo pozytywnie o swojej pracy i stosunku do pracownika.

Jak ja lubie takie opinie poparte faktami.

hehe może jednak mieli rewolwer przy skroni ;P ten post to jedna wielka akcja propagandowa ;)

a widziałeś kiedyś słonia ??

;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org