sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pytanie do mamusiek

Proszę o porady na temat waszych metod radzenia sobie podczas porodu (sprawdzone porady jak przetrwać ten trudny dla nas kobiet czas). Dziękuję i pozdrawiam!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pytanie do mamusiek

Każda kobieta wcześniej czy później przez to przejdzie. Po prostu myśl o tym,że już wkrótce będziesz miała swoje maleństwo przy sobie. Staraj się nie myśleć o bólu, bo o nim szybko zapomnisz.Jak urodzisz to przekonasz się że warto było.Pozdrawiam. Wszystkiego dobrego:-)

metoda na ból- znieczulenie zewnątrzoponowe. polecam!!!!

z tym że w naszym łomżyńskim szpitalu zzo nie jest stosowane a raczej decyduję się na ten właśnie szpital

cytat :
Każda kobieta wcześniej czy później przez to przejdzie autorstwa gosik83

czy zakonnica nie jest kobietą ?

Łomża, Łomża, Łomża . . .

zakonnicami pozwólcie że ja sie zajmę(oczywiście tymi młodszymi) ;-DDDD

Pomaga świadomość, że jest to ból naturalny i przejściowy. Dobrze jest sobie wyobrazić o nim wszystko co najgorsze, by potem mile się rozczarować. No i wmawiać sobie jaka to jesteś dzielna i odważna! :))
Znieczulenia nie polecam - jedynie w przypadkach uzasadnionych medycznie. Nie ma bólu - nie ma radości, że ból przeminął, z którą nic nie może się równać!
Boli jak cholera, ale te endorfiny...ehh...

Bardzo pomocna jest piłka. Podczas skurczu proponuję poskakać. Mnie pomogło:)

Dużo chodzić, a także chodzić często pod prysznić, lepsze to niż leżenie plackiem;)

Cesarka

Zgadzam się z Dolly.Ja rodziłam 7 lat temu i miałam cesarkę,wszystkie bóle odchodzą jak ręką odjął ale potem bardzo boli

Przyjdzie czas to urodzisz, idź do szkoły rodzenia to się dowiesz jak to zrobić a nie szukasz tu na forum odpowiedzi jak masz rodzić. Zdrowo myśląca kobieta lub myśląca kobieta by tu nie pytała o tak intymne sprawy. Z mężem o tym rozmawiaj a nie z forumowiczami

Przyjdzie czas to urodzisz, idź do szkoły rodzenia to się dowiesz jak to zrobić a nie szukasz tu na forum odpowiedzi jak masz rodzić. Zdrowo myśląca kobieta lub myśląca i dojżala kobieta by tu nie pytała o tak intymne sprawy. Z mężem o tym rozmawiaj a nie z forumowiczami

Co się dzieje z tym światem? czy twoja babka się pytała kilkudziesięcio tysięcznego miasta jak ma sobie poradzić z urodzeniem twojej matki?Boisz się bólu to sie z ch...em nie zadawaj

do tarczyn:
zdrowo myślący mężczyzna nie papla takich głupot jeśli temat go nie dotyczy

rewenant chyba po to właśnie jest forum, żeby pytać ludzi o opinie!!

jak Ci sie temat nie podoba to nie musisz sie udzielać

Autor: malmal63 (80.240.166.---)
Data: 28-04-09 08:23

do tarczyn:
zdrowo myślący mężczyzna nie papla takich głupot jeśli temat go nie dotyczy

W sumie napisał kwintesencję prawdy:) W dzisiejszych czasach, przy takim dostępie do wiedzy - książki, internet...........

z tym że ja potrzebuję rad praktycznych a nie czystej teorii książkowej. w innym wypadku nie byłoby tego tematu

Praktycznie, to i tak każda kobieta przeżywa to inaczej.
Jedną boli, drugą - nie - zależy od stopnia wrażliwości na ból.
Jedna rodzi szybciej - druga dłużej, zależy od anatomii i fizjologii.
Jedna dochodzi do siebie po godzinie, inna po dwóch dniach.

Więc jak widzisz każda rada będzie bardzo subiektywna, a więc da Ci to mniej więcej tyle samo co teoria:)

Powodzenia! będzie na pewno co wspominać:)

Nie wiem który raz masz rodzić , bo jeśli pierwszy to nic się nie bój i nie słuchaj porad.Ból jest tak mało znaczący. Liczy się dziecko.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org