piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kredyt mieszkaniowy

może jest ktoś co brał kredyt mieszkaniowy,sam sie rozglądam może ktos podpowie w jakim banku i w walucie jest najkożystniej

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kredyt mieszkaniowy

...ciężko jest wskazać jeden bank który zaoferuje najlepsze warunki...dużo zależy od tego jak wysoki kredyt chcesz zaciągnąć, jak długi ma być okres kredytowania (a co za tym idzie wysokość rat miesięcznych), czy chcesz sfinansować z kredytu 100% zakupu, czy może potrzebujesz troszkę "więcej", np. na remont a przede wszystkim jaka jest Twoja zdolność kredytowa...

...jeżeli myślisz o zaciągnięciu kredytu we frankach pamiętaj, że Twoja zdolność kredytowa musi być większa o około 30% niż w przypadku kredytu złotówkowego. Czy warto brać kredyt w walucie - nie wiem (przy obecnych kursach nie podejmę się doradzania w tych sprawach)...

...na pewno dobrym rozwiązaniem jest skorzystanie z pomocy instytucji doradzających przy tego typu sprawach. Z reguły nie pobierają żadnych opłat za tego typu doradztwo, wizyta nie jest zobowiązująca a zawsze coś nowego można się dowiedzieć (np. EXPANDER)...

...warto zwrócić uwagę na to co dodatkowo oferuje dany bank. Np. Kredyt Bank ma w swojej ofercie dodatkowe darmowe ubezpieczenie...inne banki oferują możliwość wakacji kredytowych (czasowego zawieszenia spłaty), PKO BP sfinansuje ponad 100% ceny mieszkania bez zbędnych pytań...

...a tak najlepiej to chyba samemu zajść do banku i osobiście popytać, poprosić o symulację spłat kredytu, o wyliczenie kosztów uzyskania kredytu, jak trafisz do odpowiedniej osoby to może potargować też się uda...

...powodzenia...

dzięki za wskazówki napewno się przydadzą

najkożystniej

Winno być: najkorzystniej.

Sorki jacobs, ale to straszna wtopa :)

Pozdrawiam.

Franka aktualnie odradzam, przy jego aktualnym kursie to samobój, brałam we frankach kiedy stał solidnie teraz sporo zyskuję pomimo podniesionych stóp procentowych, santander jest nie najgorszy siedziba w 4+ , wielu znajomych pobrało tam kredyty są zadowoleni.

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

może i wtopa że winno byc przez rz,ale mamy jeszcze inteligentów powiatowych że potrafią wypatrzeć czyjeś błędy pozdrawiam .

tu masz kalkulator i darmowe wsparcie doradcy online:
http://www.hipotekaplus.pl/ - sam korzystałem i wiem, że jest OK! Polecam.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

szczerze polecam przejść sie do unimediator,w budynku 4+,na samochod zrobili mi kredyt o 10% niższą rate niż gdziekolwiek.

PKO SA proponuje kredyt lokatorski bez wpisu do hipoteki, warto pomysleć o tym jeżeli nie ma się ustabilizowanej sytuacji z właścicielami nieruchomości (np ktoś gdzież wyjechał).

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org