sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pewna alternatywa równorzędnej dyskusji dla Łomży....

usługa DSL a dokładniej ADSL oferowana przez TPSA

do 512 kbit/s w kierunku do abonenta i do 128 kb/s w kierunku od abonenta - instalacja 855,- zł, opłata miesięczna 320 zł

do 1 Mbit/s w kierunku do abonenta i do 256 kb/s w kierunku od abonenta - instalacja 908,- zł,opłata miesięczna 695 zł

usługa ¶wiadczona przez TPSA od niedawna, bo od 01.06.2002r

do tej pory najbardziej popularne stałe ł±cze w obszarze Łomży to SDI 115kbps, założenie 500 zł (na dwa lata) i opłata miesięczna 140 zł.

pozdrawiam

GABO

Odpowiedz na tę wiadomość

Re:

a ja poszukuje mlodej suczki dla siebie

Pozdrawiam
Ellena

Po co wogóle dodatkowe forum....?

Likwidacj kolei to wielki - ale chyba celowy- bł±d naszych ostatnich władz. Jeden "towarowy" mógł zabrać kilkadziesi±t TIR-ów! Jaka to oszczędno¶ć paliwa, ¶rodowiska, dróg itp.!TIR- y powinny rozwozić tylko ze stacji PKP! Pewnie na transporcie drogowym (brudnym, niszcz±cym ¶rodowisko i drogi, truj±cym i benzynożernym) komu¶ na górze BARDZO ZALEŻAŁO!
A Łomża? - to tylko efekt tych machlojek.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Re: Pewna alternatywa równorzędnej dyskusji dla Łomży....

Pod blokami na osiedlu - w ogrodkach - mieszkańcy nasadzili dużo drzew i s±dzę, że nikt nie zastanawia się nad tym. czy mu jakie¶ drzewko zacienia mieszkanie, czy nie. Tym bardziej nie zastanawia się, czy je wyci±ć. Ludzie szanuj± te drzewa, bo sadzili je własnymi rękami i sami je pielęgnowali.
A odpowiadaj±c na jedno z pytań które zadał Sharky: Ja nie chcę "mieszkać w mieszkaniu zaciemnionym przez cały rok (aż do czwartego piętra w bloku)". W zwi±zku z powyższym proponuję wuburzyć wieżowiec, który mi zasłania słońce.

space

Nie pilem od dawna łomżyńskiego piwa, bo uważałem go ze ¶redniej jako¶ci sikacz jakich wiele.

Co¶ się jednak chyba zmieniło. Od jakiego¶ miesi±ca kupuje tylko Łomżę w butelkach i uważam, że zimne z lodoweczki w kuflu jest ¶wietne!!!!
Uważam, że znam się troche na smakach piwa (poprzez ich częste smakowanie:))), mimo że zawodowym kiperem nie jestem. Łomżyńskie zaskoczyło mnie smakiem baaardzo pozytywnie. Rewelacyjnie wyważony jest ekstrakt tego piwa (12,1% i naprawdę to czuć), a i ma już preferowan± przezemnie ilo¶ć gazu (przyjemnie szczypie). Jednym słowem: rewelacja!

Pozdrawiam piwoszy!!

ps. nie pracuje w browarze i nie jest to tekst sponsorowany :))

Podobno w tym jest poezji tre¶ć
Ze trzeba wzbić się, wzlecieć, wznie¶ć
I kr±żyć chłon±c słońca ¶wiatło
Też chciałbym ... ale mnie nie natchło
Cóż zrobię, gdy mi wzniosło¶ć zbrzydła
Cóż zrobię, gdy mi wena chudła
Nie wołam – muzo! daj mi skrzydła!
Zwyczajnie proszę – podaj szczudła

Jonasz Kofta - Muza moja codzienna

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Wł±czam się do 'cytatów" i proponuję zabawę:

"Gdyby głupota zabijała:... to parlament byłby ekspozycj± foteli"
...to Polska byłaby całkowicie bezpartyjna"
....to ...(dopisz swoje)
Pozdrawiam:-)))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

...a co za tym idzie..... ¶nieg.

Mam nadzieję, że w tym roku też z nim± ówże radosny ¶nieg przybędzie.

I już teraz zadaję pytanie....: znacie może w łomzy miejsce (lub ludzi) gdzie (od których) można by pożyczyć narty biegowe...?
Bardzo chciałbym zwiedzić zim± okolice Łomży i dolinę Narwi, tak jak robiłem to podczas studiów w Białymsoku zwiedzaj±c okolice Choroszczy (głównie Narew mnie ci±gnęła). Swoich nart nie posiadam, dletego pytam o miejsce gdzie można by je wypożyczyć.

---------------------------------------------
Lukasz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org