Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto na nasłuchu........? |
no no pewnie masz racje to jest celowe dzialanie On
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto na nasłuchu........? |
Nasrał ja na to
|
|
he kolega john sie pytal czy cos fajnego bylo w lomzy jak go nie bylo a nie o ortografie? cos slabo ze wzrokiem u was _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
wła¶nie i po urodzinach było i minęło On
|
|
kto jest chętny? On
|
|
Mam dobra informacje. Jezeli chcecie powiedziec nie kolejnemu podatkowi, wejdzcie na strone http://winietki.triger.com.pl/ - i podpiszcie protest. Razem mamy szanse zaprotestowac!
|
|
Witam Ostatnio jezdzac po polsce przesiadujac u znajomych zauwazylem pewna spesyfike jaka panuje w naszym miescie. Kazda spoldzielnia mieszkaniowa posiada oferte jednego operatora TK (czyli monopolisci) Daje sie to najlepiej zauwazyc porownujac oferty w innych miastach z oferta w naszej Łomży. Ten sam operator Multimedia ma w roznych miastach rozne oferty, ale nasza Lomzynska wyjatkowo nie jest adekwatna do ceny jaka sie placi. Lomzynskie biuro obslugi pozostawiam bez kometarza. W obecnym stanie jedyna mysl jaka mi przychodzi do glowy to to ze jest to spowodowane brakiem sily przebicia TK u naszych prezesow. Czemu np w Olsztynie nie ma takich problemow i czlonek spoldzielni moze wybrac sobie operatora takiego jakiego chce. On
|
|
....podejrzewam, że na układy nie ma rady..... telewizja wchodziła i załatwiła sobie monopol w spółdzielni..... .....chyba że kablówki s± za słabe, żeby obj±ć zasięgiem większy teren.... ale w to nie chce mi się wierzyć.... Pozdrawiam! Piotr Zbych
|
|
Szanowna „Płotko” Moim zdaniem na temat rozliczeń centralnego ogrzewania w naszej spółdzielni powiedziano, napisano w formie ulotek oraz informacji w mediach tyle, że kto chciał zrozumieć to zrozumiał, a kto nie chciał i tak nie zrozumie. Jeżeli jeste¶ spółdzielc± to powinna¶ wiedzieć, że do reprezentowania interesów członków powołana jest administracja spółdzielni jej Zarz±d oraz Rada Nadzorcza. To dzięki działaniom tych gremiów przez sze¶ć okresów rozliczeniowych nie podnoszono ceny centralnego ogrzewania. W ci±gu ostatnich dwóch lat nie podnoszono stawki na fundusz remontowy, a w 2002 roku nie podniesiono stawki funduszu eksploatacyjnego. Media te w naszej spółdzielni należ± do jednych z najniższych w województwie podlaskim. Robimy to dlatego, że spełniamy rolę służebn± wobec swoich Członków i wiemy kto nam płaci. Jedyne czym możemy się Państwu odwdzięczyć, to dobra praca. Moim zdaniem firma któr± kieruję należycie wypełnia zadania przed ni± postawione. Przechodz±c do meritum sprawy - odcięć dopływu ciepłej wody oraz krótkiego terminu uregulowania długu, zapewniam Ciebie „Płotko”, że nie będziemy odcinać nikomu wody kto otrzyma większe zwroty niż wszelkie zaległo¶ci czynszowe. Trzeba tu jasno powiedzieć, że Ci co zalegaj± z opłat± za wodę maj± w większo¶ci inne zobowi±zania i to znaczne. Czasami zastanawiam się dlaczego tak jest. Dlaczego nie oszczędzaj± na centralnym ogrzewaniu, wodzie? Niektórzy z nich maj± odcięty również dopływ energii elektrycznej przez Rejon Energetyczny. W¶ród tej grupy s± ludzie, którzy z różnych względów znaleĽli się chwilowo w trudnej sytuacji. Staramy się im pomóc. Wiedz±, gdzie jest spółdzielnia, do kogo mog± się zwrócić o pomoc. Ustalaj± terminy płatno¶ci. Natomiast s± i tacy, którzy uważaj±, że jako¶ to będzie. Otóż nie ! Za pobrane media każdy musi zapłacić sam za swoje, bo tak jest w każdym kraju, przedsiębiorstwie, rodzinie. Dobry interes na podzielnikach kosztów. Tak, zrobiono bardzo dobry interes z my¶l± o naszych Członkach i na ich rzecz. Dzięki decyzji o opomiarowaniu zasobów spółdzielczych, od sze¶ciu lat każdy płaci za siebie i od sze¶ciu lat nie zmienia się wysoko¶ć przedpłat na centralne ogrzewanie. Jeżeli w wyniku wyżej wymienionych działań w kieszeniach naszych mieszkańców pozostało ponad 12 milionów złotych, to moim zdaniem nie s± to działania pozorne, a s± to wymierne efekty. Wła¶nie tyle pieniędzy mogli oni przeznaczyć na inne cele bytowe. Nie mogę natomiast zmusić „Płotki” i nie mam takiego zamiaru do nadmiernego oszczędzania. Nie musisz marzn±ć, gdyż bardzo zależy mi na Twoim zdrowiu, ale proponuję troszkę rozwagi. Nie zawsze wysoka temperatura jest dobra dla organizmu. Jeżeli kto¶ chce mieć bardzo ciepło, musi się liczyć z możliwo¶ci± dopłaty po okresie rozliczeniowym. W tej spółdzielni s± tacy, którzy ¶wiadomie dopłacaj±. I na koniec. Bardzo żałuję, że polemikę z Członkami spółdzielni muszę prowadzić przez internet. Uważam, że wszystkie problemy, uwagi, sugestie powinni¶my wymieniać w biurze Spółdzielni. Wtedy nie byłoby niedomówień, niejasno¶ci, sprzecznych informacji. Z poważaniem. Prezes Zarz±du SM „Perspektywa” Zbigniew LIPSKI
|
|
Po pierwsze Kto ty jestes? a po drugie co to sa polowinki ? czy szukasz faceta na ryby i jestes zboczencem ? czy szukasz faceta i jestes kobieta? wyjasnij DONOS
|
|
Ciekawe. A może to polityczna sprawa? Mam radę dla 4lomza. Wyst±pić do Urzędu Antymonopolowego o działania Monopolistyczne przeciwko temu operatorowi. Jest jeszcze drugi wariant. Zainteresować media nie tylko lokale o takich działaniach. Przed wyborami kwestię cenzury, my¶lę, że podchwyci kilku dziennikarzy. Z zabarwieniem politycznym może być dobry temat. A wiecie chyba warto tym zainteresować dziennikarzy, nie Urz±d. Pozdrawiam z Wa-wy
|
|
Wg. mnie jest to bardziej techniczna sprawa. Wszyscy wchodza na dobra sprawe z tego samego adresu, wiec jak ktos cos nabroi to wszyscy cierpia. :/ To na tyle :P CU
|
|
...ptaki zamilkły krzewy i trawy osłupiały w bezruchu wstydz± się tak ¶piewać... wstydz± się tak szumieć w samotno¶ci ...a Łomża zamilkła Qufer
|
|
tak w tym wła¶nie kontek¶cie smiałem sie dzisiaj w czasie gdy Pan prezes Lipski mówił w radio Łomża o uczciwo¶ci - ale to była dobra zabawa
|
|
Trzeba by było wtedy na Plac Czerwony gołębie hurtem sprowadzić, co by czy¶cić było co:))) Kara warta ¶wieczki hehe:) On
|
|
Słyszałam, że podobno studenci Agrobiznesu płac± czesne za miesi±ce wakacyjne, czyli te w których zajęcia na uczelni się nie odbywaj±. Czy to prawda, a jeżeli tak, to czy kto¶ może mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje? Jeżeli nie to przepraszam. Qufer
|
|
Bo takie jest prawo buszu.
|
|
Pamiętacie jak pisałem o wycinaniu drzew w Łomży? Popatrzcie teraz na ulicę przy LO I (Bernatowicza) - wycięli wszystkie drzewa i zrobili parking (kostka Terrazytu oczywi¶cie), popatrzcie na aktualn± wycinkę starych drzew obok Szkoły Muzycznej - będzie tam parking z kostk± Terrazytu oczywi¶cie!; popatrzcie na wygolone drzewka (nawet niewielkie jarzębiny) na ulicach i osiedlach! Teraz te "drzewa" przypominaj± ukochan± przez SM i "magistrackie gł±by" formę betonowych słupów. Ani panowie "bezradni", ani ochrona przyrody -nawet się nie zaj±kn± na tak± dewastację. Oczywi¶cie będ± bredzić o szkodliwo¶ci topoli! W całej Europie rosn± piękne topole i nawet dosadzaj± tam nowe topole włoskie, na własne oczy widziałem. U nas natomiast dalej króluje "gł±bowato¶ć mózgowa" oraz zauroczenie betonem, asfaltem i kostk± Terrazytu. Przed wyborami wymy¶lił magistrat (i inni), że zdobędzie poparcie pod hasłem:"Tysi±c kostkowych klepisk zamiast tysi±ca drzew". Nie wiem jak wy , ale ja te szopki dobrze zapamiętam przy wyborach! On
|
|
To Ty nie wiesz, że prawo w tym pokręconym państwie obowi±zuje tylko "tych na dole"? Mieli¶my niestety pecha przychodz±c na ¶wiat w takim wła¶nie kraju. Pozdrawiakm. Qufer
|
|
"tysiac czerwonych placow":))))... i zadnej fontanny:)
|
|
...Bo miasto ¶pi dalej swym snem ogłupionych nie pomn±c co było, a co jeszcze się zjawi, a gdy się wreszcie ocknie- to zobaczy snadnie, ża NIC już tu nie ma i NIKT ich nie zbawi... :-)))) Qufer
|
|
Zwazywszy na wszelkie poczynania rzadu, obojetnie tego, czy tego wczesniej, na wszelkie ich nieudacznictwa, ze za co sie nie wezm± to zawsze zrobione jest na lapu capu i bezmyslnie.... tez dochodze do takich wnioskow powoli.... Wracajac do WSA moze ktos cos na ten temat wiecej wie?
|
|
to nie miasto jest dziur± ,to zamieszkuj±cy j± ludzie s± dziur± intelektualn± On
|
|
Podatek drogowy który jest w paliwie, a którym łata się dziury w budżecie i wypowiedzi że opłaty z winiet WKOŃCU pójd± na drogi... Em
|
|
Pełno ludzi na ulicach, w barach, na parkingach nawet stoj± - to ci zmotoryzowani, przydrożne ogródki też pełne, szpilki się nie wetknie. Podejrzewam jednak że z końcem wakacji i to się skończy. Może jednak mam jakie¶ przywidzenia, jeżeli tak to mnie 'wyprostujcie"... Em
|
|
Kefas To ostatnie szczególnie pasuje do tego w±tku space
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |