piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Męczeńska śmierć tragedii smoleńskiej

no i wlasnie...KOLEJNY wiedzacy NAJLEPIEJ...i NAJWIECEJ...
...smutne jest to,ze tacy OSIECENI, to najczesciej najwieksze "dupowlazy" ktore tylko koczuja i jak pijawki zeruja na wlasnie takich jak Kurpiewski....
widze,ze mao, wie z "pierwszej reki"...pewnie razem tam byl...i razem sie bawil...jesli teraz tak dokladnie potrafi zeznawac...

...mowiac szczerze...nawet juz nie chce sie czytac takich wypocin...panowie...wezcie sie do roboty...tylko dlatego,ze za wami nie stoja pieniadze /tak jak to zarzucacie tu niektorym/...pokazcie ze was na cos tez stac... - jest masa ludzi, ktorzy wcale tej kasy nie maja...a tez wnosza wiele do miasta i zycia tej spolecznosci....zatem do dziela BOHATEROWIE ostaniej akcji i DONOSOW /nieoficjalnych oczywiscie ;) /...na forum...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Męczeńska śmierć tragedii smoleńskiej

...ja juz zupelnie ludzi nie rozumiem...

ostanio pewne osoby narzekaly, jak to "lomzynscy baronowie" za malo kasy im daja...
...a teraz kolejni narzekaja,ze ci sami, plus kilku innych wogole daja kase...

...to o co wam wkoncu chodzi...

...zawistni i slepi ludzie....

daje - nie dobrze...
nie daje...tez im nie pasuje...

Mi tez smiga az milo :) Polecam bo z tego co wiem maja promodje 256 kilo za 31 zl 512 za 42zl i 1024 za 54 zl

a moze typ na rente sciemnia

dużo jest tu racji że trzeba być wyrozumiałym itp. ale instruktorzy powinni w godzinach szczytu omijać te największe korki bo:

1. spowalniają i komplikują płynną jazdę
2. taki młody kursant w L jak mu zgaśnie auto na środku skrzyżowania i z każdej strony zaczną mu trąbić i się drzeć to pogubi się wogóle

Signature will be available soon. Please wait ;)

Ej FURIA masz jakieś powiązanie z zespołem ??

no jak to....?
z ogromnym przekonaniem rzucasz oskarzenia...bo z ukrycia...a co do czego boisz sie...?
no tak kolejny...prawdziwy...bohater...
;)
i tak uwazam,ze finansowanie danej instytucji jest wystarczajacym powodem,aby zostac czlonkiem zarzadu i miec wplyw na to jak te srodki sa dysponowane...

to czy jestem kolega Kurpiewskiego, czy nie...nie jest twoja drogi panie sprawa...

a jesli jestes taki odwazny w rzucaniu oskazen na ludzi poza ich plecami...ta badz prawdziwym facetem - miej JAJA - z tego co wiem, co LKS nie stal sie jeszcze firma prywatna - a jako instytucja publiczna, kazdy obywatel tego panstwa - mieszkaniec tego miasta, ma prawo oczestniczyc w zebraniach zarzadu - idz i powiedz mu to w twarz CYKORZE!!!!
idz i na forum publicznym powiedz,ze jest kryminalista i nie zgadzasz sie na jego czlonkowstwo w tak powaznej instytucji publicznej jak zarzad LKS

A jako nastepny ruch, wnies wniosek, o inwigilacje kazdego z kibicow LKS... przed wejsciem na stadion zbieraj odciski palcow...moze znajdziesz jeszcze jakis innych notowanych i kryminalistow...no co...zasady zasadami...jak kazdy to kazdy...

...z moze twoja teczke bohaterze przejrzymy....?

Jeśli chodzi o zatrucie zęba to ja zapłaciłem tyle u dentysty za ekonomikiem w tych nowych blokach. Poinformował mnie że dalsze leczenie kanałowe bezie wynosiło od 500 - 600 zł zależnie od wypełnienie zęba. To jest rozbój w biały dzień. Polecam dentystę koło Witpola w bloku ma gabinet nie pamiętam dokładnego adresu za dalsze leczenie zakanałowe zapłaciłem 110 zł. Zrobić cały ząb u niej jeśli chodzi o zatrucie zęba i leczenie kanałowe wyniosłoby mnie około 150 zł. Wiec mamy porównanie cen 720 zł a 150 to chyba różnica =) Pozdrawiam

Co do ceny mundurków gdzie indziej: Sprawdziłam - mundurek o którym mówiłam (do innej szkoły - dwuczęściowy) kosztował 60zł. I tu się nie mylę. Widocznie nie jedna szkoła zaproponowała dziewczynkom spódniczki w kratę.

Wraz z rodzicami podjęliśmy decyzję o spotkaniu się z decydentami w tej sprawie i ustaleniem szczególów.

Podejście dyrekcji do sprawy było nieuczciwe. Marynarki zobaczyliśmy dopiero na wywiadówkach w zeszłym tygodniu (kamizelek nie widzieliśmy wcale). Nie było możliwości dokonania wyboru wykonawcy ani materiału, z jakiego ma być wykonany strój uczniowski.... strój, w którym dzieci mają chodzić codziennie (jak usłyszeliśmy od wychowawcy).

Naleznośc za mundurki mamy zapłacić do 15 lutego. Od 1 marca umundurowanie ucznia ma być zgodne ze zmodyfikowanym statutem szkoły.

A co, jeżeli go nie będzie?
Czy nasze dzieci będa miały obniżone oceny z "zachowania"?
To dzieciak "dostaną po nosie" na nasz opór w tej sprawie....

Dzięki za ostrzeżenia :) Może napiszesz mi coś więcej na temat tych zbójów. swieczkowska@o2.pl A o Twoim stadku pomyślę :)

juz zawistne bestie sie odzywaja ....
Jak dla mnie to w Bialym moze byc Wembley , w Suwalkach Camp Nou a w Wiznie maracana.Buce zrozumcie ze to rzutuje takze na nasz wizerunek.Podnosi poziom poziom pilki noznej w naszym wojewodztwie.

Ten tekst juz naprawde jest zalosny:
Co im z tego stadionu :) Jak pojedziemy do nich to im tylko murawa zostanie (w najoptymistyczniejszym dla nich następstwie nieszczęśliwych wypadków) :P

Przypomnij sobie chlopcze jak cala lomzynska widownia palila wrotki przed 20 chlopami z bialego wiec sie nieosmieszaj bo ja to pamietam dokladnie jak jeden po drugim biegl.

Niechcieli byscie jechac na repre 80km od domu ? Na legie wchodzi 15 tysiecy i grali to na 25 nabank by jakis towarzyski mecz byl.

Co do kwoty to ta w Łomzy byla bardzo naciagnieta.Okazalo sie w koncu ze bez oswietlenia bedzie 9 mln kosztowal.

kroman,floorek oraz inni wiarni kibice ŁKS-u proszę nie podejujcie już rozmów z prostakami.Prości ludzie mają prymitywne zachowania i szkoda na nich czasu.Ludzie typu mao,misiaczek1 i im podobni są naprawdę chorzy i należy ich leczyć w zakładach zamkniętych aby nie robili nikomu krzywdy a sami z nienawiści do normalnego świata niech się wytną.
Proszę zakończmy ten temat i nie odpowiadajmy na wypociny wariatów

Dokładnie tak. Dodam tylko że srodek ten zostawił białe ślady na płytce zębów - co po jakims czasie znikło. Ale najgorsze było podraznienie podniebienia, z tego powodu nie dało sie doprowadzic kuracji do konca.

Bimbo !

widzieliscie na tym zdjeciu co koles obok pokazuje:D

rudy błazen z druhem

Jeśli chodzi o rośliny to najlepsze by była z jak najtwardszymi liśćmi ,ale same skały mogą wystarczeć ,chyba ,że chcesz koniecznie rosliny .
Akwa w sam raz ,i z tego co wiem to lepiej gdyw stadzie jest przewaga samic.

the thruth tracker

" Dentysta z którym ostatnio sobie gawędziłem powiedział, że powinien zarabiać około 4000 - 6000 zł dziennie. Wtedy nie myślałby o wyjeździe do Szkocji, gdzie czeka na niego prócz kasy, także gabinet z pomocą dentystyczną i sprzątaczką."

Hehe, niech marzy dalej :-)

Tak czytając te posty zastanawia mnie jedno, jakoś nikt się nie zgłasza większych pretencji do tego, że za wizytę u stomatologa trzeba płacić (kontrowersje jak widze wzbudza jedynie wysokość opłaty). Ale już propozycja płacenia za wizytę u np. lekarza rodzinnego, nawet w wysokości kilku złotych spotyka się z głęboką krytyką.

Któryś z przedmówców slusznie mówił. Ten film pochodzi z jakiegoś kraju trzeciego świata, a tam dużo rzeczy jest innych niż u nas i to co u nas jest złe, niemoralnie to tam jest na porządku dziennym. U nas takich praktyk raczej się nie stosuje ( choć wyjątki zdarzają się zawsze), nawet dla tego, że oprócz okrucieństwa wobec zwierząt, w sposób pokazany na filmie można zniszczyć skórkę, przeczież tak ważną dla tej dziedziny gospodarki.
Wziąść pod uwagę należy również to, że zwierzęta takie jak np. norki hodowane są tylko w celu produkcji futer. W innym przypadku z pewnością zostałyby wytępione, gdyż nie nadają się do adnego innego wykorzystania gospodarczego, a również nie są konieczne w istnieniu w przyrodzie. Do Polski zresztą te zwirzeki zostały sporawdzone, bo naturalnie tu nie żyły nigdy.
Futra są dla ludzi i produkcja futer również i to tylko od ludzi zależy jak zwierzęta przeznaczone na futra będą traktowane. Także to nie jest problem ogólnie dziedziny takiej jak produkcja futer, ale problem ludzi i ich moralności. W większosci przypadków zachowanie ludzi decyduje czy coś potępiamy czy nie.

Pozdrawiam :)

the thruth tracker

Mam pytanie czy macie namiary do firm które rozprowadzaja internet na lomzycy..oprocz NetSter.....dokladnie chodzi mi o ul. Nowoprojektowana...nie wchodzi w gre Neostrada bo nie mam numeru domowego..chyba ze juz jest odzielnie ale nie sade :/
z gory dzieki za odpowiedzi

Córa miała zakładany aparat pół roku temu.Zęby musiały być zdrowe.
Przy mojej wizycie chciałem sprawdzić uzębienie córki.Dwa zeby zrobiła od razu,
dwa mają być do zrobienia jak najszybciej ,dwa za ok trzy miesiące
dwa za pół roku.Gdy dowiedziała się że był niedawno zakładany aparat ,dentystka stwierdziła że dziwne że tak zęby się psują.Po wizycie u innej
p.stomatolog okazało się że zęby są zdrowe .Teraz zastanawiam się czy i
tamte dwa trzeba było wiercić.
Uwaga na oszustów i naciągaczy!

the thruth tracker

Uff, ja myślę, że juz coś wywalczyliśmy.
Pani dyrektor wycofała się z pomysłu wprowadzenia mundurków już w tym roku (bo taki oczywiście był).
Będe nadal nalegała na spotkanie rodziców i ustalenie szczegółów doboru wykonawcy.
Chciałabym, żeby jakość mundurku była współmierna do jego ceny.

A kanapy skórpodobne widziałam, ciekawa jestem tylko, jak na tylu kanapach zmieścić 1000uczniów. Może trzeba było zamiast tego uszczelnić okna w klasach (a nie sugerować to rodzicom).

Chodziłem do Pani stomatolog na ul. Wyszyńskiego (jeszcze jako dzieciak). Po kilku latach okazało się, że polakowała mi zepsute zęby (płaciłem za leczenie i lakowanie). Nie zdziwiło mnie także, jak po pewnym czasie zobaczyłem przez okno zamkniętego gabinetu biegającego po nim psa rasy doberman... To już szczyt wszystkiego.

rudy błazen z druhem

508295688
zadzwoń do nich na pewno sie dogadacie:) hehe ja już ich mam ze 3 lata i jest ok:)

,,nie wchodzi w gre Neostrada bo nie mam numeru domowego..chyba ze juz jest odzielnie ale nie sade :/"

od 15 lutego juz będzie można mieć neostrade bez telefonu stacjonarnego ale oczywiście dojdzie koszt około 35 zł za utrzymanie łącza;)

pzdr

Dzieki wielkie...zaraz po pracy zadzwonie...bo juz NetSter mi bokami wychodzi ...ale szkoda gadac!!

annamira: i co chcesz jej zrobić?

...na tych, którzy krzywdzą....

Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi. Batarki serio mówiłeś o tym stadku?

jeśli serio pisałeś o tym stadku do oddania, to bardzo chętnie przygarnę te rybki :) wrzuciłabym je do akwarium , żeby tworzyły biologię wody. Akwarium mam już kompletnie wyposażone i zalane wodą. Teraz czekam aż dojrzeje i dla pośpieszenia tego zjawiska wpuściłabym już kilka rybek.

polecam paski Whitestrips najlepiej z NY, nie wiem jak z polskimi.... ok 4 dni do 7, rano i wieczorem na 30 min i efekt jest widoczny :D

Witam
Nie polecam wybielania zebow w Lomzy, poniewaz po prostu nie ma dobrych fachowcow, ktorzy znaja sie na rzeczy, chociaz moglbym polecic jednego, wg mnie odpowiedniego (kiedys moj tata korzystal z jego uslug i bylo ok). Jest to Gluszkowski, przyjmuje na Polowej.
Osobiscie wybielalem sobie zeby paskami WhiteStrips i jestem bardzo zadowolony i kazdemu je polecam. A z tym wybielaniem to nie jest taka prosta sprawa, kazdy przypadek jest indywidualny, poniewaz w bardzo glupi i nierozsadny sposob mozna szybko zniszczyc zeby.
pozdr =)

annamira: a może byś się zainteresowała o czym tu piszemy bo chciałabyś wszędzie i na każdy temat głos zabierać. Nie piszemy tu jak przypuszczasz o tragedii 14-letniej Ani ale o bandytach rozrabiających na trybunach podczas meczu hokejowego. Zapewne zaraz powiesz, że się czepiam i kogoś próbuję obrazić ?!

rudy błazen z druhem

Sluchaj kroman lizodupcu kurpesia ja go znam od malego i wiem ze to nie zaden tam typ spod ciemnej gwiazdy tylko dety frajer bo napierdzielal chlopaka slupkiem po glowie a wiem to od chlopakow ktorzy tam z nim byli i jeszcze za to do dzis pokutuja w pudle tylko ze ta rura z tata przekupili policje i reszte tej pozal sie boze temidy. Oczywisie chlopak nie przezyl to znana sprawa. A ty cioto(kroman) stul dziure jak nic nie wiesz bo widocznie sam jestes osraniec i wychwalasz tego padalca pod niebiosa. Szkoda tylko tych prawdziwych kibicow LKSU ze taka szmata jak on bedzie reprezentowal ten klub. Bo ja to go p..... w d.... i moge mu to powidziec w oczy tak jak i tobie.

Zapowiadają spadek temperatury i opady śniegu. Pewnie znów służby drogowe będą poważnie zaskoczone...

Oki :)
Podeślę fotki jak znajdę chwilkę ;) i jakoś się zgadamy

Witam.
Ja osobiscie używam Whitestrips firmy Crest.... Efekt bardzo dobry - zęby białe jak trzeba. Nie polecam natomiast pasków Whitestrips innych firm typu Blendamed, bo są słabe. Paski Crest można bez problemu dostać na allegro.

no siemasz Limak szukasz natu?? obys znalazł na szybkosci :D zycze powodenia!!

25 stopni to dobra temperatura. To twoje 1 akwarium w zyciu ? Strasznie przezywasz :)

Pjotr

"wszystkie sieci w Łomży opierają się na DSL i Neo "

wskaż mi jakąś komercyjną sieć opartą na Neostradzie z TP.

Z tym stadionem w Jeziorku to na powaznie ?

"Chrystus z karabinem na ramieniu" to pierwsza książka, którą kupiłem i przeczytałem natychmiast, bez oddechu. Potem "Busz po polsku", "Cesarz", "Jeszcze dzień zycia", "Lapidarium", kolejne...
Kto dziś tak będzie pisał?

[*] [*] [*]

A ja dalej żałuję, że nie poszłam na stomatologię. Teraz pewnie miałabym swój gabinecik i ładny domek, ale głupia byłam. Nie mam swojego mieszkania, zarabiam 800 złotych miesięcznie, moze jeszcze warto spróbować? Tylko zanim skończę stomę, moje dzieci będa już chodzić do szkoły, a ja będę grubo po trzydziestce...
Nie dziwię się, że stomatolodzy tyle biora , bo studia ciężkie , ale niektórzy przesadzaja

no zaczyna padać jak na razie 0 odśnieżarek na mieście a jest już ślisko...

brak podpisu

kondzior twoj ojciec tam pracuje. wszyscy to wiemy wiec po co palisz glupa?

BBBBB jednym słowem fontanna wdzien i wnocy stylowe laweczki. stylowe lampy , granit , stylowe kwietniki, troszke zieleni , miejsce na 2 ogródki dla konkurencyjnosci, restauracja w hali targowej zamiast sklepu budowlanego i miesnego , odnowiona darmowa toaleta dla mieszkańców i bywalców ogródków ( oznaczona mało kto wie ze tam ona wogule jest) no i dla dopełnienia kontrastu cala ul. długa z bruku jak farna w jednym pozniomie bez krawenżników . Moim zdaniem to by było piekne doepełnienie naszego miasta do oczywiscie zagospodarowanych nadrzeczy narwi koszt inwestycji ogromy ale zwróciłby sie szybko . a szczególnie jakby jeszcze zrobic zalew miedzy mostami zagłowki bary restauracje plaża laweczki zejscie nadrzeke schodami lub kapucycynską PIEKNA PERSPEKTYWA

Schron na ul. Zjazd przy budynku byłej mleczarni nadal stoi, choć z roku na rok coraz bardziej zdewastowany...

Kiedy jechałem Zjazdem zawsze zastanawiałem sie jak ta trawa wygląda z bliska bo z perspektywy ulicy widać gołą ziemię. Sprawa stała sie jasna,
to wszystko jedna wielka lipa. Pare wywrotek piachu,kilka krzeseł i troche darni na srodku za tyle milionów złotych- to jest biznes.

Czy ktoś z forumowiczów spotkał się kiedyś z problemem polegającym na otrzymywaniu ciągłych "sygnałów" i sms-ów od jakiegoś maniakalnego wielbiciela, który myśli, że pisze i dzwoni do kogoś innego, albo tylko tak udaje. Odpisywałem mu już kilka razy, że nie jestem "tą", za którą mnie ma, ale to do niego nie dociera. Raz nawet do niego oddzwoniłem i powiedziałem mu grzecznie, że nie jestem po pierwsze kobietą, po drugie - że mógłby już to skończyć, bo nie wiem, jak jego, ale mnie to nie bawi. To wtedy po momencie ciszy (trochę to gościa zaskoczyło, bo ukryłem swój numer) usłyszałem jakieś "nieludzkie" dźwięki i dowiedziałem się, że cytuję: "Pocałuj mnie w du...e frajerze *******....y".
W chwili obecnej, jak piszę ten post, otrzymałem już ok. 8 takich krótkich sygnałów, ale nie odbieram ich i nie będę się w to bawił. Możliwe, że mój "nowy kolega" jest w jakiejś euforii spowodowanej upojeniem alkoholowym lub innym.
Kiedyś był podobny temat na forum. Może ktoś doradzi, czy mozna taką sprawę zgłosić na Policję lub do Prokuratury, a może ktoś w Was spotkał się z takim przypadkiem?

FIN, obrażając ekonomik czujesz się lepszy ? Próbujesz się dowartościować ? Pewnie nigdy tam się nie uczyłeś, więc nie wypowiadaj się o poziomie tej szkoły, bo nie masz pojęcia jak tam jest.

podaj cały numer tez sie z nim pobawimy ;) najlepiej z zastrzezonego chociaz nie koniecznie :)

napsiz na maila krefeld666@interia.pl
pomoge:) ja mialem kiedys kilkanascie razy w ciagu godziny z roznych numerów:P hehe myslalem, myslalem az wymyslilem:) mam sprawdzony sposob:) odezwij sie na maila to napisze Tobie co i jak:)

Zbych

podaj ten jego numerek w ogłoszeniu że dasz pracę lub wynajmiesz mieszkanie. Jak ludzie zaczną do niego non stop wydzwaniac to może mu się znudzi. sprawdzone i działa. pozdrawiam

ale Polpak-T to nie Neostrada!!! :/

Do mnie ktoś codziennie wydzwania z zastrzeżonego. I to zawsze po północy :]. Jak odbiorę to ciszaa....

Zbych

Van_Loosen nie napinam sie na gielde absolutnie. Sa tam i dobre sklepy (pisze o WGK czy tam WGE). Napisalem, ze kupowanie typu "poszedlem na gieldzie do najtanszego sklepu" wrozy klopoty, a nie ogolnie kupowanie tam. Poczytaj opinie o niektorych sklepach z gieldy, to zrozumiesz o co mi chodzi. Chcesz kupic na gieldzie, ok, ale wybierz sklep z glowa, a nie tam gdzie Cie okantuja i w razie zgloszenia do serwisu beda robic wszelkie mozliwe myki, zeby sie wykrecic. Chyba, ze w razie awarii po prostu wydasz kase na nowe podzespoly. O tym pisze, a nie o gieldzie ogolnie, bo sa tam i solidne sklepy.

Powiedz mi tylko, ilu statystycznie klientow potrafi sobie wymienic ten wentyl i bios sflashowac? 10%? 20 w porywach... dlatego zauwaz, ze moje teorie dotycza jakichs 80% klientow ;) Pomijam juz przypadki, gdy komus sie wydaje, ze umie sobie ten bios sflashowac, a pozniej trafia do serwisu po pomoc.

Odnosnie wysylek do producenta, to zauwaz, ze wysyla sie nie dlatego, ze sie nie umie zrobic, ale po to zeby plyta zostala wymieniona, a grzebanie jakiegokolwiek serwisu powoduje utrate gwarancji. I robi tak kazdy sklep, nie tylko w Lomzy. A naprawy pogwarancyjne tez niektore serwisy u nas robia, wiec nie jest zupelnie tak jak piszesz, ze programator biosu to szczyt marzen. Tylko chyba nie oczekujesz, ze ktos Ci na miejscu zbuduje nowa plyte glowna? ;) Sa awarie, ktorych nie naprawia nawet producent, bo nawet koszty i naklad czasu sie nie oplaca.

Oczekiwanie 3 miesiace na plyte i procek to wedlug mnie efekt wlasnie tego o czym pisalem, czyli "bo kupie 50zl taniej", solidny sklep raczej nie pozwoli sobie na cos takiego, ale nie znam sprawy, wiec sie nie wypowiadam wiecej.

Masz racje, jak ktos ma pojecie to sobie poradzi. Chociaz jak zechcesz cos na gwarancji wymienic, to i tak bedziesz dymal do wawy. Tylko jak pisalem, tych co sobie poradza jest moze ze 20%, a co z reszta?

.

specjalnej strefy ekonomicznej i sprawa rozwiązana

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org