sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Garstka komunistów wywołała rewolucję w Rosji. GARSTKA ateistów PODPALI Europę?

Czy międzynarodowe koncerny sprzedają w Polsce towary gorszej jakości?

Wyglądają tak samo, ale jakość jest inna - tak przynajmniej wynika z obserwacji konsumentów, którzy skarżą się, że wielkie korporacje pod znanymi szyldami sprzedają w Polsce buble.

Czy zachodnie lub japońskie musi być dobre jakościowo, okazuje się, że nie. Wielkie koncerny znalazły sposób na łatwy zarobek w krajach wschodnich. Jaki?
Link poniżej:

http://biznes.onet.pl/0,1341294,wiadomosci.html

Pozdrowienia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Garstka komunistów wywołała rewolucję w Rosji. GARSTKA ateistów PODPALI Europę?

czyli to oznacza że Łomża bedzie "tłem wydarzeń" dla kolejnej Polskiej komedii : " Jak rozpetalem wojne światową cz. 4" :D teraz nastaąl taka moda żeby robić nowe reprodukcje albo kolejne części tak jak to jest z filmem MiŚ 2, który wkrótce trafi do kin :)

Re: Garstka komunistów wywołała rewolucję w Rosji. GARSTKA ateistów PODPALI Europę?

bedzie piwko Żubr (fuj) , kapela żeglarska "The Pioruners" (lipa), wystepy breakdance dziewczyn i chlopakow marka Kisiela z MDKu (nice:) , i jeszcze costam. Oczywiście Leszcze na finał. Wwięcej info na: www.radio.bialystok.pl .

http://wiadomosci.onet.pl/1341429,11,1,0,120,686,item.html :)

http://wiadomosci.onet.pl/1341429,11,1,0,120,686,item.html :)

Tylko jakim cudem ten silnik sie tam znalazł?
Stawiam, że to jakiś złom kosmiczny, pełno tego cholerstwa na orbicie. MIR spalił się w atmosferze w 2001 roku, ale niektóre części latają nad nami do dziś. Na orbitę wyniesiono go w 1986, zaczęto budować nieco wcześniej, więc to mogłoby pasować. Ewentualnie resztki z któregoś z Salyutów albo nawet i Sojuzów. Tym bardziej, że w próżni używać można tylko silników odrzutowych.
Jakieś inne teorie? ;-)

Naucz sie jeżdzić IDIOTO !!!

NAJWIĘCEJ OSZCZĘDZA
KTO UNIKA KSIĘDZA

posty se małolaty nabijacie czy co?? nie rozumiecie to ja chciałem zdjęcia!! a nie beznadziejne komentarze!! a jak nie wiecie co było przyczyna zderzenia to nie komentować!!

!!!!!!!!!!NIE DZIECIOM NEOSTRADY!!!!!!!!!

Więc loko powiadasz że część oderwana z samolotu spada na ziemię od 21.36 do 9 rano ? :D. A wystrzał było słychać po !. Poza tym odpalenie rakiety tej wielkości nie pociąga za sobą "wystrzału". Złom kosmiczny też nie !, 4HuGo sam napisałeś że mir spalił się w atmosferze a przecie jest o wieeeeele większy. Proszę myślcie zanim cokolwiek napiszecie.

NAJWIĘCEJ OSZCZĘDZA
KTO UNIKA KSIĘDZA

Rozmyśl sie chlopie pokie jeszce masz czas !!!

z jednej strony to prawda, ale...
moim zdaniem buty sa o niebo lepsze i piekniejsze niz w usa
ostatnio moja kolezanka, mieszkajaca w polsce nie mogla przestac sie zachwycac pewnym produktem kosmetycznym z usa, ktory rowniez mozna kupic w polsce/zachwycala sie, ze amerykanski, to dobry/
niezrozumiale to dla mnie bylo, bowiem owego kosmetyku uzywalam i w polsce i w usa, nie dostrzeglam roznic,a potem sie okazalo, ze kolezanka nigdy w kraju nie kupowala tego produktu-zadzialala magia zachodu

NAJWIĘCEJ OSZCZĘDZA
KTO UNIKA KSIĘDZA

Aby wyprostować plotki: na samochód zaparkowany przy Kazańskiej 15 spadł element pocisku rakietowego a ściślej sam silnik rakietowy. Było to ok. godz. 9.15 . Silnik ten był elementem pocisku rakietowego z II wojny światowej - bez głowicy bojowej. Prawdopodbnie ktoś znalazł na takiej samej zasadzie jak znajduje się niewypały no i się glupio zabawił incjując zapalnik i nie zdając sobie sprawy jaką moc wyzwolił. Element ten ma ok. 60 cm długości, kształt walca o średnicy 18cm i wadze ok. 12kg.

Re: Garstka komunistów wywołała rewolucję w Rosji. GARSTKA ateistów PODPALI Euro

Gdzie to jest?

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

A tą felicję to przerobił na co ??. Na traktor może ?. Komu chciałeś "dosrać" ?. Jeśli autorom postów powyżej to dosrałeś sam sobie bo nie czytałeś ze zrozumieniem. Ot i tyle. :)

pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz
powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!

loko jeśli chodzi o fakty czasowe to coś się nie zgadza możesz to

wytłumaczyć???

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

:-)

Zbych

to była najprawdopodobniej jakaś częśc od motolotni która przelatywała (moze i silnik)

4HuGo:"... Tym bardziej, że w próżni używać można tylko silników odrzutowych."

Pozim wiedzy dyskutantow jest zadziwiajacy.

bo grabos napisal ze nigdy nie mialem stycznosci, a wiekszosc ciagle pisze ze nie da sie przerobic. i kupowanie anglikow jest OPLACALNE. mozna na nich zarobic do paru tysiecy ;]

Tiger:
To Krystyna Prońko - "Mąłe Tęsknoty"

"Małe tęsknoty krótkie tęsknoty
znaczące prawie tyle co nic
nagłe i szybkie serca łopoty
kto by nie znał ich "

Zagadka następna :

"Ledwo mnie znasz, tyle już masz
Planów, jakbyś wieki mnie znał..."

jesli znasz skomplikowane, to tez mozesz zastosowac, bedzie dluzej, ale najwazniejsze, zeby do przodu przec

a co do prostych rozwiazan, takie najtrudniej zauwazyc, bo ma sie je na wyciagniecie reki, tylko trzeba reke wyciagnac

brak podpisu

"Oczy tej małej jak dwa błękity,
myśli tej małej - białe zeszyty.
A on był dla niej jak młody bóg,
żebyż on jeszcze kochać mógł. "

"Oczy tej małej" Agnieszka Osiecka (słowa), wykonanie: Anna Szałapak (1986), Magda Umer (1993), Raz Dwa Trzy (2002).

Wiele dni, wiele lat, czas nas uczy pogody,
zaplącze ścieżki, pomyli prawdy,

Grażyna Łobaszewska , póżniej Ryszard Rynkowski i chyba jeszcze ktoś -Czas nas uczy pogody

zagadka:
Tyle było dni do utraty sił
Do utraty tchu tyle było chwil

rudy błazen z druhem

Czy nie za mocno przesadzasz z tą kawą????

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

Więc zabierz mnie do tamtych miejsc,
Gdzie pędził wiatr w rytm naszych serc,

Czerwone Gitary - "Niebo z moich stron"

zagadka:

Wrzesień jak dywan,
jakich nie bywa
często ostatnio –
płowo-zielony
dywan zdobiony
słońcem dostatnio...

ryskago kiedy mam Cię zabrać ? :)

nie znam odpowiedzi - poczekam na coś łatwiejszego :)

wiec masz okzaje by otworzyc swoj interes

rudy błazen z druhem

Na terenie, na którym znajduje sie obecnie kościół pw. Miłosierdzia Bożego istniał do połowy lat 70 ub.w. tzw. cmentarz wojskowy. Byli tam pochowaqni żołnierze narodowości polskiej, rosyjskiej, niemieckiej. Przyszło nowe, zażądało budowy kościoła akurat w tym miejscu, a nie gdzie indziej, tak jakby przesunięcie o 50-100 m miało znaczenie i chyba nawet do końca nie wiadomo gdzie są zebrane i pochowane szczątki osób pochowanych na tym cmentarzu. Raptem przeszkadza biskupowi market. Akurat teren na którym być może zostanie wybudowany market, to na szczęście nie dawny cmentarz. Kupczenie tandetnymi pamiątkami po Naszym Papieżu w okolicach kościołów nie przeszkadza, ale market tak.

Biskup powinien siedzieć tam, gdzie jego miejsce - w kościele. Tymczasem ciągnie go do polityki i wypowiadania się na tematy, na których się nie zna za bardzo. Oczywiście jako osoba prywatna ma prawo do artykulacji swojego zdania, problem w tym, że nie wyobrażam sobie biskupa Stefanka wypowiadającego się jako osoba prywatna, a ta wypowiedź ma charakter czysto polityczny według mnie. Jej znaczenie w wolnym tłumaczeniu to:
"Nie wiem, czy nie warto zagłosować na kogoś ze skrajnej prawicy, kto jest przeciwko marketowi. Dobry byłby np. Jan Bajno czy ktoś inny popierany przez kupców. Mam z nimi dobry kontakt i są mi całkowicie posłuszni, więc rozważcie to, drogie owieczki. Niech Was strzygą z wełny swoimi sklepikami przez następne cztery lata."
Z drugiej strony to kolejny dowód na klerykalizację miasta. Biskup wypowiada się (czyt. rozkazuje prawicowym radnym) na temat marketu - jemu wolno. Wypowiadać się innym na temat tego, co kościół może a czego nie powinien - niewolno. A czy wyobrażacie sobie jak np. Brzeziński głosi homilię?:-)

Cóż, nasz biskup od zawsze był odpowiednikiem dawnego partyjnego betonu, tylko z przeciwnym znakiem...

A co do reszty, patrz sygnatura:

Sama /lacha - czy jak ci tam, widzisz trzeba troche tolerancji a nie zaraz sie pienisz jakbyś mydło zjadł i kremem do golenia przekąsił. Twój debilny dopisek na dole który do twych równych jemu wypowiedzi pasuje jak pięść do oka, napewno też wielu ludzi wkurza ale nikt Cię nie ściga aby zbić ci dolną część niezbyt do pełna zatankowanej właściwą substancją głowy czy też umieścić cię na leczenie w pod białostockim kurorcie zwanym Choroszczą.Jak dalej będziesz tak się mądrzył to trafisz na jakiś czas gdzie podają kawę ale tylko zbożową i nie w żadnym ogródku a w klatce, więc zastanów się facet póki jeszcze możesz.

Koma:

Jeśli "ja" zechce adwokata, to wynajmie p. Kozła, niekoniecznie Ciebie. To raz. Dwa: wydaje mi się, że mylisz znaczenie słowa "tolerancja". Nie zaatakowałem "ja", po prostu wydaje mi się, że zaznaczyłem, że nie mam do nikogo pretensji, a po prostu jest to moja garśc przemyśleń. Gdyby mnie było stać, rzecz jasna, że bym otworzył w Łomży kawiarnię. Więc wypowiedź p. "ja" - tak mi sie wydaje - ani nie wniosła nic do tematu, ani tez nie była mądra.

Co do mojej sygnatury: podejrzewam, że już Tobie wyjaśniałem mailem, skąd się wzięła. Widocznie niedostatecznie. Trudno, nie muszę się tłumaczyć.

Natomiast Twoja reakcja (np. świadoma zmiana nicka, która jak się domyślam miała wyrazić lekceważenie mojej osoby przez Ciebie) świadczy właśnie o braku tolerancji. W tym przypadku dla mnie. Ale wiesz, jakos mnie to nie rusza. Nie wiem, ile masz lat, ale jeśli łapiesz się do 20, pogadaj z paroma ludźmi z MW, chętnie Cię przyjmą. Z otwartymi ramionami.

I radzę wyjśc z komy. Przetrzeć zaspane oczka. Śpiączka jeszcze nikomu na dobre nie wyszła.

Pozdrowienia.

wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz!

http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com

A ty kiernek mieszkasz gdzieś niedaleko ptysia? Com? Bo masz neta z sieciówki, a on mi już tłumaczył o co w tym chodzi...

Zbych

Re: Garstka komunistów wywołała rewolucję w Rosji. GARSTKA ateistów PODPALI Euro

"Takie obiekty powinny być stawiane na obrzeżach miast aby mogły się wspomniane miasta rozwijać. (przykłady dużych miast w Polsce i za granicą). Bezsensem jest stawianie takich okropnych architektonicznie obiektów w środku miasta."

Po pierwsze to co tam będzie stało trudno nazwać supermarketem, będzie to kolejny sklep wielkości biedronki, czy lider price, może trochę większy a przed otwarciem ich jakoś nikt nie protestował.
Po drugie przykład polskich miast, gdzie jakoby nie buduję się supermarketów w centrach miast jest trochę nie trafiony, weźmy np. Warszawę i centra handlowe tam się znajdujące (np. arkadia, galeria mokotów, czy złote tarasy). Tam jakoś one aż tak strasznie mieszkańcom nie wadzą, może dlatego, że tam lobby małych sklepikarzy nie ma nic do powiedzenia.

jeden zrozumial ocb k....rwa ludzie zobaczcie jaki to teren od legionow az do zabiej od sikorskiego do pilsudzkiego(nieliczac kraski i poznanskiej bo przez tory te tereny beda jedynie pastwiskiem .PKP tyle hajsu za to miastu wisi ze glowa mala .tymbardziej ze teren uzbrojony utwardzony tory rozkrecic to chwila .Pozatym wegiel dla babci co mieszka pod lomza ojciec kupil az pod siemiatyczami z jakiejs firmy ,ze razem w transportem wyszlo taniej niz z barbórki i babcia muwi ze wegiel o niebo lepszy nie takiego gowno jak z tego co na pkp jest.Ogolnie w tym poscie chodzilo mi o to ze okolice bylego dworca PKP to zakała naszego miasta.Niektorzy zrozumieli ci co niezrozumieli zwrocili mi uwage ze robie bledy ortograficzne.
Pozdro

Często podróżuję i zauważam że brakuje nam nieco wyrozumiałości w pewnych sytuacjach. Dotyczy to coraz częściej osób natchniętych negatywną kampanią reklamowej wg, której "każde biuro podróży działa po to, żeby Cię oszukać"
Dużo tutaj zbyt ogólnej krytyki a zarzuty typu „niewygodne siedzenia” wg mnie są infantylne. Nie ma też słowa czy biuro wywiązało się z umowy czy nie – bo to jest podstawą do tego aby formułować tego typu zarzuty.
Sam chciałbym pojechać na 4-dniową wycieczkę za 600,00zł nowy autokarem za 1,5 mln złotych, mieszkać w luksusowym hotelu, a pilot najlepiej żeby znał pięć języków, był ekspertem z geografii, polityki, psychologii, historii, medycyny a przed snem zaśpiewał kołysankę. I jeszcze żeby miał w oczach GPS.
Nie ważniejsze jest to z KIM niż to JAK ?

Jak byla droga nr61 zamknieta to nazekali ze nic sie w lomzy nie dzieje nowy urzad celny stoi pustkami zeby nie ci co samochody sprowadzaja z zagranicy to by wogole ruchu tam nie bylo. parking na urzedzie celnym jest pusty czasami 2 ,3 tiry stoja. Droga bedzie otwarta to i urzad zarobi wiecej kasy dla mista i przydrozne bary parkingi lub wulkanizacje tez zarobia. teraz tiry tez jada przez most na bialystok i jakos most sie nie zawala. Mi tam tiry nie przeszkadaja.

Tester: fotki rewelacyjne

wolne nutki:
Weekend - Za milosc ma
Skaner - Jak ja
Weekend - Twoje łzy

NAJWIĘCEJ OSZCZĘDZA
KTO UNIKA KSIĘDZA

Chcialbym was troche oswiecic rozumiem ze trudno znalezc Anie wiem ze wielu z was rozpoczelo juz poszukiwania i bardzo dziekuje za wspolprace
i z tego powodu dam wam troche wskazowek a wiec Ania jak wiecie ma 168 cm wzrostu i numer buta 38 ale najwazniejsza zaleta pani Ani jest to ze ma bardzo dobry charakter i przede wszystkim jest madra i bardzo inteligentna uwazajcie wiec bo moze was przechytrzyc to moze spowodowac opoznienie poszukiwan ale nie zalamujcie sie bo znam takze slabosci Ani ,pierwsza juz wymienilem lubi piwko powiem wiecej Zywiec dokladnie nastepna slaboscia jest czytanie ksiazek wiec proponowal bym
szukanie takze w ksiegarniach , skupach makulatury itp
dowiedzialem sie takze z pewnych zrodel ze bardzo lubi morze i pana Tadzia ale nie wiem czy to wam sie przyda w kazdym badz razie to tez wazna wskazowka nie traccie czasu poszukiwania pani Ani trwaja
Buona fortuna ragazzi

Według mnie kobiety ze względu na wychowanie i kulturę naszej cywilizacji nie przywiązują większej wagi do robienia karier naukowych. Mają inne priorytety :)

________
Malachit

Proszę o podanie adresu strony internetowej "Perspektywy" , by zobaczyć co się tam dzieje i kto nowy wszedł do rady nadzorczej.

Czy ktoś może podać, kogo wybrano na wiceprzewodniczącego SM "Perspektywa". Jak się nazywa ta osoba?

a ma ktoś przepis na piwo:)??

Jest cos takiego jak poczucie dobrego smaku. Facet siedzi, ma zarzuty, do wyjasnienia nie powinien byc wybrany na to stanowisko, bo istnieje zagrozenie, ze jesli zarzuty sie potwierdza, to bedzie robil to samo co w miescie pelniac funkcje zaufania spolecznego w spoldzielni.
Myslalem ze prezes jest madrzejszy - pozory, sam sobie gola strzelil. Slyszalem ze "Fakt" moze byc zainteresowany ta glupia decyzja

cycq nie bądź taki do przodu bo ci tyłu zabraknie? ;-))

Pomysł straszny, bezsensowny po trzykroć.

Nadal wspiera się nieuków, nierobów, wyrzutki społeczeństwa... No ale cóż, niedługo wybory, a tych przegranych w RP jest 60%.

Pozdro.

poza miastem to te tiry lecą ze 110-120km\h i tachografy im nie przeszkadzają (pewnie nie nadążą liczyć) , to policja powinna być bardziej mobilna (zaczym się ustawią pół polski wie że oni tam są)

żałość ściska - parę lat wcześniej 50% uczniów kończyło maturę i było OK - sorki nie dla każdego jest ten egzamin.

Wyniki są SUPER - dziwię się że aż 80% zdało maturę - moim zdaniem egzamin ten jest wyjątkowo łatwy - patrząc na dzisiejszą młodzież uważam , że maturę powinno zdawać max. 30 % zdających

Pozdrawiam wszyskich nieuków - życzę złych wynikó - one mobilizują

No tak na piwko to nie będzie pora, ale na winko "własnej produkcji" i owszem zwłaszcza że tegoroczne będzie przepyszne,słońca ci mamy jak w Hiszpanii.

Człowiek to takie sprytne stworzenie,że zawsze potrafi przystosować się nawet do najbardziej wrogiego otoczenia,a jeśli gdzieś daleko cały czas widzi to światełko,twarze bliskich ludzi,to niestraszne mu życiowe burze i zakręty..

no i jak to z topikami bywa, ten zamienił się w "chwilę niezapominania"

Szczęśliwego powrotu Demonie!:-)

Pozdrawiam

Jakoś nikt nie zwrócił uwagi na to, kto teraz przystępuje do matury. Te kilkanaście lat temu do szkół kończących się maturą jak liceum czy technikum dostawali się tylko najlepsi absolwenci podstawówek (gimanzjum nie było - dla przypomnienia) ew. mocni średniacy. Cała reszta szła do zawodówek, a część z nich nawet tam miała problemy. Reforma sprzed 6 lat spowodowała, że teraz wszystko co żywe pcha się do liceów różnego typu i ma "ambicję" zdania matury i pójścia na studia. Tylko że problem jest taki, że niestety jak się ma słabe podstawy z wcześniejszych etapów kształcenia, to w szkole średniej już się tego zazwyczaj nie da nadrobić. I potem tacy ludzie przystępują do matury. Nic dziwnego, że jej nie zdają. Tegoroczne wyniki i tak uważam za bardzo dobre, co wskazuje raczej na zaniżenie wymagań. A tu jeszcze jakaś amnestia. Giertych ma dobrych doradców. Tacy jak on tylko w ten sposób mogą zdobyć trochę głosów. Narobić zamieszania, skłócić ludzi ze sobą i pozyskać część dla siebie. Ci pozostali i tak są straceni więc nie ma się czym przejmować.

Czy ktoś zaprasza na winko "własnej roboty"? No no chętnych pewnie by się znalazło!:)))

"macho" z tego co wiem to kawal z ciebie chłopa ( o ile sie nie myle co do twojego nicku) a zakladasz te posty, boisz sie za przeproszeniem o swoja ***e idz porozmawiaj podpiszesz umowe i zobaczysz jaka jest płaca. Dla jednego cięzko dla drugiego nie

Zbych

Witam.Chcialbym sie dowiedziec cos wiecej na temat ,,na mienie przesiedlencze,,jestem 10m-cy w Angli mam legal robote i zakupilem A6 2,5 TDI.Z tego wzgledu ze ma kategorie C musze go zarejstrowac w polsce.Pytanko jak sie rejstruje auto na mienie przesiedlencze?Ewentualnie szukam kogos kto mi przelozy kierke.Najlepiej z lubuskiego

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

mrs to brzmi groznie ... ale w sumie masz dopiero 19 lat wiec musissz sie wyszumiec, polecam zimny prysznic i zbicie wacka, mi w twoim wieku pomagalo ;)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

iguana: wybacz, ale to jedna z tych sytuacji, kiedy człowiekowi naprawdę idzie ciśnienie w górę. Nie wiesz o co chodzi, komu chodzi a bezpodstawne pretensje idą w "eter". Pozdrawiam Cię.

Zbych

owszem napisales, ze sa slabe/te na forum/
pozwol, ze jeszcze raz przytocze

'' kobiet na forum jest bardzo mało. Jak już się jakaś pojawi to jest cicha i spokojna ;)
Albo wstydliwa i bojąca się wychylić ;)''

Faktycznie to dobry pomysł. Można byłoby nieźle zarobić. Nie pomyślałem o tym.

bardzo prosze o podanie link do dzwonka : " telefon do Magdy" lub : "co chcesz od Magdy". Mój e-mail: jack64@vp.pl

www.ogame.pl RZĄDZI!!! tyku na którym jesteś UNI???

Zbych

Ja tam nic nie widziałem…

Leszek

prawdomuwny, mnie tam nie przeszkadzasz. A czy piszesz bzdety czy nie, to juz inna sprawa:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org