sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
\"uchodźcy\" dotarli już do Niemiec!

Czytam, czytam i nie rozumiem logiki przeciwników jedynego bezpośredniego wjazdu na Starówkę.
Te prowincjonalne gadki o jakimś mitycznym lobby i o tym jak to nie potrzebujemy tu turystów, to jest czyste prostactwo i jakieś lokalne kompleksy.
Widziałem w Polsce kilka porównywalnych miejsc i w każdym z nich wjazd do centrum miasta wręcz zaprasza i mieszkańców i przyjezdnych. Jest specjalnie oznakowany i kierunkowany już na rogatkach.
Istotnym jest pytanie, po co na Dwornej jest jeden kierunek ruchu i miejsca parkingowe. Nie ma tu sklepów, a wszystkie banki i urzędy mają ogólnodostępne parkingi dla klientów od swojego zaplecza. Przed Sądem, to jak policja będzie chciała dowieźć konwój to i tak mają specjalne uprawnienia.
Prawda jest prozaiczna. Centrum miasta nie jest dla mieszkających na nim mieszkańców i pracujących urzędników, tylko zazwyczaj jest to wizytówka miasta z wszelkimi tego konsekwencjami.
Jeśli komuś nie pasują te oczywiste prawdy, to niech rozważy zmianę lokalizacji swojego zamieszkania lub pracy, bo zamykanie w Łomży najprostszego i najkrótszego dojazdu na starówkę śmierdzi na kilometr jakimś wsiowym prowincjonalizmem typu "te pół drogi to moje".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: \\\"uchodźcy\\\" dotarli już do Niemiec!

Oglądałem ostatnio debatę, ale odnośnie tych kierowców złapanych przez fotoradar, że łatwo mogą uniknąć straty punktów i jak złapie ich radar to mają tylko 500zł kary jak wyprą się, że to nie oni wtedy prowadzili pojazd, jak złapie ich fotoradar drugi raz to znów 500 i dostają 20% rabatu na kolejne "zdjęcia". Linka nie mogę niestety znaleźć bo bym linknął, a jak to słyszałem to tak się przy tym uśmiałem, że mało ze stołka nie spadłem.

dziadostwo,50 zl moze ktos da.

+++++++++++++++
Szczepienia okaleczają i mordują!
.....
paplak

O światła "bezwypadkowe" na których jest średnio 3 wypadki w tygodniu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org