sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
...i znowu onet.pl wymusza działanie...

tak to jest jak na kacu sie wszystko robi,puzniej powstaje takie dziadostwo.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ...i znowu onet.pl wymusza działanie...

Znalazłem małą suczkę na Bawełnie. Wydaje mi się, że jest to kundelek i jest czyjś ponieważ piesek jest zadbany. Znaleziony został w sobotę wieczorem przy bloku nr. 161. Zależy mi na odnalezieniu właściciela ponieważ sam nie mogę jej zostawić. kontakt 795445653

A ja szukam felg do tico - pilnie. Tel. 501816252

Do hospicjum??? lek na trądzik młodzieńczy??? dobry humor ktoś ma z rana.

łagodna pobódka http://youtu.be/4A3poKE6qnM

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Uratują, życie czy też te życie odbiorą? Zapraszam do, krótkiej debaty na ten temat. Ile to razy się słyszało, że ktoś nie zapiął pasów i wyleciał przez szybę w aucie, doznając obrażeń, przeżył wypadek, a reszta pasażerów, która zapięła pasy zginęła na miejscu? Chociażby przykład z wczoraj, 1 vectra, 5 pasów, 6 osób w samochodzie, 5 trupów na miejscu, 1 osoba przeżyła. Dlaczego? Bo nie zapięła pasów. Swoją drogą podam taki przykład, jedziesz sobie sam dróżką na "Warszafkę" no i śmigasz przepisowo, nagle z naprzeciwka wyjeżdża TIR, który grzeję jakby mu dziecko się rodziło, w pewnej chwili, tuż przed waszym autem, stracił panowanie nad pojazdem i wpadł w poślizg i KABOOM, Przygrzmocił w lewy bok waszego auta. Jak myślicie co uratuje wam życie?
Zapięte pasy, które was przytrzymają na miejscu w chwili impaktu, szarpiąc was i przy okazji gruchocąc kości, łamiąc kręgosłup, zabiją z pomocą siły która działa na pojazd i gnie blachę od uderzenia TIR-a. Czy.
Nie zapniecie pasów, przez co działająca siła wypadkowa, wyrzuci was przez któreś okno, na pobocze lub ulicę, ewentualnie widząc jak TIR wpada w poślizg macie szansę zareagować i wsiąść na miejsce dla pasażera lub nawet otworzyć drzwi po prawej stronie i wyskoczyć z samochodu.

to działa tylko na dróżce na"Warszafkę" :-((

no niektórym właśnie dopisuje :)

pasy są od tego aby ratować zdrowie i życie
http://www.youtube.com/watch?v=HANAtAePouY

Wydaje mi się,że tutaj pewien polityk ma rację odnośnie pasów bezpieczeństwa:

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2009/07/09/obowiazek-jazdy-w-pasach/

Czy pasy są bezpieczne czy nie?

http://pierwsza-pomoc.wieszjak.pl/wypadek-komunikacyjny/259709,2,Czy-pasy-i-poduszki-bezpieczenstwa-sa-bezpieczne.html

Czasem mogą uratować życie np.przy drobniejszych wypadkach,które zdarzają się częściej. Ale w groźniejszych sytuacjach mogą stanowić gwóźdź do trumny-jeśli auto zacznie się np.palić. Tak więc trudno ocenić. Jeśli będę jeździć przepisowo,zapinać pasy itd.itp. to i tak nie jest powiedziane,że nie zginę na drodze,bo jest wiele przypadków gdzie giną ludzie którzy jechali przepisowo a sprawcy wypadków uchodzili z życiem. I jak to się ma do autobusów,busów,autokarów? Czemu tam właśnie nie ma pasów? Przykładowo dzieciaki jadące na wycieczkę szkolną-wiadomo,skaczą po tym autobusie,nieraz nie siedzą na swoich miejscach i wystarczy że kierowca gwałtownie zahamuje bo np ktoś mu zajedzie drogę-czy to nie stanowi zagrożenia dla tych dzieci?

coś reklamowali ostatnio,że za pierwszy raz żadnych odsetek,ale to nie prowident.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org