sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
niekonczaca sie opowiesc... oby tak dalej.

" Ja podałem mojemu dziecku zamiast zestawu tych szczepionek, szczepionkę skojarzoną infanfrix, która nie zawiera rtęci. Jest to szczepionka płatna. " Dobrze, że bez rtęci, ale zobacz co znalaząłm w internecie:
Jednym zdaniem? WIELKIE CHAMSTWO!!!!!!
opinia napisana 4 tygodnie temu
Przeczytalam wszystkie opinie dot. tej szczepionki. Wg mnie mozna je podzielic na 2 grupy:
1. rozsadni rodzice ktorzy poszperali w literaturze, internecie itp doszukujac sie realnych reakcji szczepionki na organizm dziecka;
2. glupkowaci rodzice, zadawalajacy sie faktem jednego uklucia

I teraz tak... musze przyznac ze jak dotad nalezalam do grupy tych glupkowatych. Zaszczepilam moje dziecko 2 razy tym ohydztwem. Zrobilam to we Wloszech jako normalne szczepienie. Tam jest ona calkowicie refundowana i szczepi sie nia wszystkie dzieci. Dlategotez, niestety, nie przyszlo mi nawet do glowy aby analizowac jej sklad. Teraz jestem w Polsce i czekaloby nas szczepienie nr 3. Ostatnio bylam u pediatry i az zamurowalo mnie zachowanie jej i pielegniarki robiacej szczepienia. Praktycznie mialam wybrac pomiedzy szczepieniami refundowanymi a hexa. Te dwie "matrony" przekrzykiwaly sie wzajemnie probujac namowic mnie na hexe (360 zl), w dodatku wpychajac mi czwarte szczepienie za pol roku, jako "przypomnienie" - kolejne 360 zl! Zmuszaly mnie przy tym do zaszczepienia dziecka juz jutro, gdyz na za tydzien maja juz w planie szczepienie przeciwgruzliczne! Ah! Oczywiscie zadna flora nie poinformowala mnie ze w Polsce szczepienia nie sa obowiazkowe! Wrecz przeciwnie, probowaly zmobilizowac mnie ze opoznione szczepienia musza zostac zasygnalizowane do NFZ no i ze ponosi sie konsekwencje!
Konsekwencje to ja bym poniosla, gdybym posluchala tych glupich malp! Co wyniklo z moich poszukiwan w sieci? Szczerze mowiac wystarczylo mi tylko jedno - w wielu artykulach (wloskich - o ironio!) pisza ze jednym ze skladnikow hexy jest merkury, pierwiastek ktory moze doprowadzic do bardzo ciezkich powiklan neurologicznych i rozwojowych u dzieci! Dowiedzialam sie tez ze, biorac pod uwage ze jest tak niebezpieczny, zostalo ustalone ze przestana go dodawac do szczepionki po wykonczeniu zapasow w magazynach - a bylo to 11 lat temu!!! Tak ze wszystko jasne! Pieniadz rzadzi swiatem! Ale tak napradwe to jest wielkie CHAMSTWO! Zycze tym wszystkim chamom z koncernow farmaceutycznych, jak i przekupionym lekarzom, zeby zdychali w najgorszych meczarniach i zeby w tych momentach na ich drogach stawali inne chamy omamione pieniedzmi!
I jeszcze jedno - apel do niektorych rodzicow. Nie piszcie "polecam, bo bez rteci albo ze jedno uklucie" bo to swiadczy jedynie zle o waszej inteligencji, podkreslajac lekkomyslnosc i krotkowzrocznosc! I powtarzam to jest WIELKIE CHAMSTWO! Ohydne sepy zeruja na zdrowiu niewinnych i ZDROWYCH malenstw!

Zalety
TYLKO DLA LEKARZY I PRODUCENTOW
Wady
MOZLIWA UTRATA ZDROWIA

Więcej na http://www.bangla.pl/opinie/p2907/gsk-glaxo-smith-kline-infanrix-hexa-szczepionka-skojarzona-dtp-ipv-hib-wzw-b

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org