niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Nie można do bandytów mówić językiem salonu"

Więc trzeba będzie się wybrać w najbliższy pierwszy poniedziałek miesiąca do galerii pod arkadami (szkoda, że pierwszy poniedziałek stycznia był właśnie wczoraj). A co myślicie o tym by uruchomić forum dyskusyjne właśnie dla osób z naszego regionu zainteresowanych fotografiką, wtedy na bieżąco mogli byśmy wymieniać się poglądami, lub umawiać na jakieś wspólne plenery lub inne imprezy ;) ?

BTW. Jeśli umieszczacie swoje zdjęcia gdzieś w necie może podamy w tym wątku linki do galeri? Moje można zobaczyć pod adresem:
http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=695604

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Nie można do bandytów mówić językiem salonu"

a do Yamy nie chodze bo zostałem już tam 2 razy nabity w balona:P rezerwujesz stolik -płacisz(wtedy było 50 zeta) a po wypiciu paru piw słyszysz od barmana,że już 50 zeta przepite:P:P:P wiec dla mnie to taki kulturalny klub na niby

Na takich Ptysiu myślę że uczą się najbardziej. Ale za nim się nauczą muszą się do nich przyznać... czasem to trudne. Jako ciekawostkę mogę napisać że mój wujek był felczerem i jeździł w zespole karetki.
(Felczer - zawód pomocniczy uprawniający do świadczenia pomocy medycznej chorym. Kwalifikacje felczera są niższe, niż kwalifikacje lekarza. Nie wymaga się od niego ukończenia wyższych studiów medycznych, a jedynie szkoły średniej)
Gdy miał stwierdzić zgon, prócz sprawdzenia pracy serca i oddechu zawsze dokonywał próby ognia, czyli za pomocą zapalniczki przypalał potencjalnego nieboszczyka, teraz już się takich metod chyba nie praktykuje.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

ja jakies 3 tygodnie temu jechałem do Wawy wląsnie przez Ostrow Maz stan drogi mozna opisac jednym słowem TRAGEDIA !!! normalnie lod !! za Ostrowia juz OK

Ja też rzadko chodzę w Łomży do pubów. Ale ponieważ wiecznie słyszę o Yamie, to kilka razy się dałam tam wyciągnąć. Ale jakież było moje zdziwienie, gdy chyba w lutym zeszłego roku siedziałam z koleżankami przy browcu, nie było nawet 23ciej, a tu klub zamykają. Ciekawe podejście do klienta... Ledwo weszłyśmy, a zaraz trzeba było wyjść i szukać innego, bardziej przyjaznego miejsca.

Zuza

Oddali zepsuty... To on nie sprawdzał ??. Sierota jaki czy co ??.

bigi2004 ty chyba masz poważny problem z podstawami matematyki. Jak można dać się wydymać wpłacając 50 zł a potem to odbierając w browcach które kosztują 5 zł. Do ilu umiesz liczyć? Bo wszyscy już wiemy, że nie do 10.

niestety moi drodzy ale większość lokali funkcjonuje na zasadzie nie do ostatniego klienta ale np. do ostatnich 10 czy też 15. Są lokale gdzie godzina zamknięcia zależy od ruchu na barze (tak jest w większości lokali np w ostrołęce skąd pochodzę). Jeżeli przez godzinę barman nie sprzeda nawet paluszków to jest koniec. Gdyby było tak jak wy sobie tego życzycie to barman nie wytrzymał by miesiąca w takiej pracy gdzie zaczyna np o 12 w południe i kończy o 5 nad ranem.

Przecie przy wejsciach do lokali pisze do której są czynne więc o co cały ten bój ??

ptysiu musze Ci przyznać że przy tomasie wychodzisz na inteligenta :)

W/w zdarzenie faktycznie miało miejsce tylko przebieg był zupełnie odmienny od tego co przedstawił JOBLER.
Opisywany osobnik płci męskiej nie był klientem lokalu ale zjawił się około 12 zupełnie sztywny w celu odwiedzenie swoich zmajomych przebywających w yamie. Ochrona stwirdziła naocznie że chłop się nie kwalifikuje i go poprostu nie wpuściła. Gościu był tak namolny że przez kolejne 30 minut kombinował jak by tu wejść do środka. W końcu z tej złości chyba, wydumał sobie że został pobity i wezwał policję. Ci po przyjeździe na miejsce nie stwierdzili u naszego fajtułapy żadnych obrażeń i już chcieli sobie jechać, ale ten nie mógł im darować i wobec nich też był namolny i o mały włos nie skończył by na wytrzeźwiałce bo już go chcieli pakować do swojej bryki ale że, był ze znajomymi to mu darowali.
i gdzie tu kultura? jak nie umiesz pić to nie pij!!!!!!!!!

Wziąłem się do roboty i uruchomiłem forum dyskusyjne poświęcone imprezom kulturalnym oraz fotografii, ma nadzieje, że z czasem zintegruje ono społeczność łomżyńskich miłośników fotografii. Gorąco zapraszam, znajdziecie je pod adresem:

http://members.lycos.co.uk/fotohobby

Być może miejsce to mogło by się stać polem na którym mogli by się kontaktować członkowie łomżyńskiego klubu fotograficznego oraz łomżyńskiego towarzystwa fotograficznego.
Prosze o sugestie odnośnie działanie forum.
pozdrawiam.

"....a dzwoniłeś bezpośrednio do lotu, czy można bez pasażera to załatwić.... może po prostu możesz zawieźć na lotnisko, przekazać obsłudze samolotu, a ktoś na lotnisku od nich odbierze?"

Sprawdzałem LOT, ale koszty powalają na kolana. Taniej i łatwiej jest z pasazerem, ale ja ani nikt ze znajomych na razie sie do Chicago nie wybiera. Poleciałby w grudniu, ale na pokładzie może być jeden zwierzak i na lot którym miałą go zabrać znajoma ktoś zrobił wcześniej rezerwację.

Co do stresu psa - zgadza się, zwierzak się podenerwuje, ale bardziej cierpi w Polsce, bo nie dość że teskni za bratem (wychował go od mikrusa) to nie ma też takiej opieki jak trzeba, nie ma z nim kto chodzić na porządne spacery, trenować.

"1. Pies musi mieć wszystkie szczepienia.
2. Trzeba wyrobić paszport dla psa.
3. Pies musi być na lotnisku kilka (lub nawet kilkanaście) godzin przed startem - zostanie zbadany przez lekarza zajmującego się odprawą zwierząt."

Pies ma maszport, chip, szczepienia, a badanie przechodzi u powiatowego lekarza 24h przed odlotem. do odprawy podjeżdza się z nim jako częścia bagażu podręcznego a pózniej mili państwo się nim zajmują.

Bratny

A ja dziękuję drogowcom z Łomży za stan ulic w mieście. Jest OK!

A tym drogowcom z powiatu to bym w d**pę nakopał. Jak się jedzie do Warszawy, to do granicy województwa podlaskiego ślizgawica, a za mostkiem odnieżone. To Ostrołęka, czy też Ostrów ma kasę na odśnieżanie, a Świderski z Łomży odpowiedzialny za drogi wojewódzkie kasy nie ma. Tak samo trasa Łomża - Jedwabne. Puląpkę na Żydów robią, że tak ślisko? Tam chyba piaskarki od 5 lat nie było.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Takie z galerią, z podziałem na kategorie, ze sporym ruchem? Jeśli nie, to szkoda.
Widziałem ostatnio forum Pisza - miasto sporo mniejsze od Łomży, a forum świetne.

Update z g.12.00:
Światło dla pieszych juz naprawione, ale równolegle światło zielone dla kierowców zapala sie z opóźnieniem w stosunku do swiatła zielonego dla pieszych, co moze spowodowac korki w godzinach szczytu:/

Zuza

Te forum na 4lomza.pl jest odośc oryginalne, inne niz te wszystkie typu phpBB. Ma swoj urok:)

--------------------------
running with scissors

Kiedy oddac konspekt to powinna wiedizeć twoja polonistka. MOja rok temu wiedziała, a jak czegos ona nie wiedizała to wycha albo dyro informował. A co do reszty to nie wiem.
pzdr

Zuza

Czy 14-tego ma ruszyć wyciąg w Rybnie k/Łomży ?

Carmello moze niewidziałeś całego komina bo tylko są 4 kondygnacje ze swoiatalmi a dwie mrugaja:)
A co do mojej wypowiedzie to po polsu tylko ze w slangu byłą napisa a apisze jeaśnie "Czy ta kobieta nie zorientowała sie że te swiatlą sie niezmieniają ?"

Zuza

:( Później się tacy obwieszają materiałami wybuchowymi i giną w imię swojego Boga, który każe nienawidzić, niszczyć, wpierd**

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org